Tiket dana (nedelja, 30.06.2024)

Tiket dana

Još nekoliko ovakvih vikenda i kreću prva ligaška takmičenja za novu 2024/25 godinu. Srećom imamo dva kontinentalna šampionata koji polako ulaze u svoje završnice. Predložene kvote važile su u momentu sastavljanja predloga.

Engleska – Slovačka – 1,2+ @ 1.72 u Primobet

Englezi su možda i najveće razočaranje posle grupne faze na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Jeste Gordi Albion osvojio prvo mesto u svojoj grupi ali je pobedio samo Srbiju minimalnim rezultatom i remizirao sa Danskom i Slovenijom. Čak su i navijači Engleske sketični po pitanju šansi njihove reprezentacije u nastavku takmičenja. Potencijal kojim raspolaže Geret Sautgejt je ogroman i mi nekako i dalje verujemo da će tim koji ima Kejna, Belingema, Fodena, Saku, Palmera i ostale, otići daleko na ovom prvenstvu. Može se reći da su imali sreće posle završetka prve faze i u osmini finala imaće za rivala selekciju Slovačke. Slovaci su prezadovoljni prolaskom grupe, igrali su bolje nego što smo očekivali ali je veliko pitanje imaju li snage za još jedan podvig poput onog na startu kada su srušili Belgijance. Taj meč ih je odveo dalje, s obzirom da su zatim izgubili od Ukrajine i remizirali sa Rumunijom, što je u većem delu fudbalske javnosti ocenjeno kao dogovor ove dve selekcije, pošto je nerešen rezultat i jedne i druge vodio dalje. Vreme je da Englezi zablistaju ili da razmišljaju o povratku kući. Slovačka nema šta da izgubi, mora da igra hrabro a naš predlog je pobeda Engleza uz bar dva gola. Za 1,2+ kvota je 1.72 u kladionici Primobet.

Mariehamn – Helsinki – 2,2+ @ 2.00 u Primobet

Posle prve polovine regularnog dela prvenstva u finskoj Veikkaus ligi ekipa Mariehamna je u donjoj polovini, ali odmah ispod crte koja deli liga na dva dela. Ta podela je bitna zbog toga što će se prvih pest timova polse 22 kola nadmetati u plej-ofu a drugih šest u plej-autu. Mariehamn ima šansu da u preostalih 11 kola napreduju makar jednu poziciju i priključe se timovima koji će odlučivati o tituli. Za Helsinki je jasno da će biti među prvih šest, aktuelni šampion ove zemlje je i sada najveći kandidat za šampionski pehar, ali imaće velike rivale u KuPS-u i VPS-u, možda i u još nekom timu. Pre nekoliko dana HJK je razočarao navijače ispadanjem iz kupa od slabašnog Ekenasa, tima koga je Mariehamn pobedio u prošlom kolu. U prvom delu sezone Helsinki je pobedio Mariehamn na svom terenu sa 2:1, ali se dosta namučio. U ovom meču gosti nemaju izbora i moraju da pobede, a naš predlog je dvojka uz bar dva gola Helsinkija. Za 2,2+ kvota je 2.00 u kladionici Primobet.

Viking – Rozenborg – 1 @ 1.63 u Primobet

Četiri sedmice Viking i Rozenborg su bez takmičarske utakmice. Za norveške klubove ova pauza može biti jako opasna jer dolazi pred start evropskih kvalifikacija. Ove godine fudbala u Norveškoj nije bilo zbog EURA, na kome selekcija ove zemlje ne igra ali ima fudbalera iz drugih reprezentacija koji zarađuju hleb u njoj. Posle 12 odigranih kola, mada sve ekipe nemaju isti broj mečeva, Viking je na 5. mestu sa 19 bodova iz 11 susreta. Bili su u odličnoj formi pred pauzu, na tri poslednja meča uzeli su 7 bodova, pobedili Sandefjord i Ham-Kam i osvojili bod na gostovanju u Moldeu. Što se tiče Ruža iz Trondhajma ovaj tim je u sredini tabele sa samo 14 bodova iz 11 mečeva. Rozenborg je u dva poslednja kola uzeo četiri boda, pa se može reći da pauza nije došla u dobrom momentu ni za njih. Viking je u svom Stavangeru izgubio samo jednom ove sezone dok je Rozenborg samo jednom slavio na strani. Sve govori da će bodovi ostati u Stavangeru i zato predlažemo jedinicu za koju se u kladionici Primobet dobija koeficijent 1.63.

Treleborgs – Ester – 1x @ 1.66 u Primobet

Gosti su bolje započeli sezonu u švedskom Superetanu ali daleko od toga da je Treleborgs odustao od napada na plasman u elitu. Jeste domaći tim osvojio samo 19 bodova, četiri manje od Estera koji je zauzimao 3. mesto, ono koje donosi plasman u baraž. Sve to može da se promeni posle samo par kola i ovo je jedan od mečeva koji može imati veliki uticaj na poredak na vrhu. Sada je Landskrona vodeći tim i najozbiljniji je kandidat za ulazak u elitu ali će direktan prolaz imati i drugoplasirana ekipa. Ova dva tima žele da budu među prve dve ekipe, a kome će to poći za rukom u ovom momentu se ne može predvideti. Treleborgs je poražen samo jednom u poslednjih devet utakmica i to od Landskrone, a identičan učinak sa samo jednim neuspehom u devet prethodnih kola ima i Ester. Po nama domaći teren može biti presudan u ovom duelu, Treleborgs retko gubi pred svojim navijačima i ne verujemo ni da će izgubiti od odličnog Estera. Za duplu šansu na domaćina u kladionici Primobet dobija se koeficijent koji iznosi 1.66.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici Primobet iznosi 9.31.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.