MEČ DANA: Francuska – Belgija: Trikolori preko komšija žele u četvrtfinale!

Utakmica između Francuske i Belgije koja se igra u okviru osmine finala Evropskog prvenstva, predstavlja jedan od najzanimljivijih duela barem na papiru. Francuzi su sa druge pozicije prošli svoju grupu u kojoj je ispred njih završila Austrija, dok je Belgija završila kao drugoplasirana iza Rumunije. Utakmica će biti odigrana na Merkur Špil Areni u Dizeldorfu, a pravdu će dijeliti Šveđanin Njiberg. Ovaj duel je na programu od 18 časova.

Francuska: Moraju mnogo bolje nego u grupi!

Imala je Francuska ovjerenu kartu za osminu finala u džepu i prije trećeg kola grupne faze, međutim da bi se među 16 najboljih plasirali sa prvog mjesta Grupe D bilo je neophodno da pobjede Poljsku u čemu nisu uspijeli, te su se uz remi (1:1) kao drugoplasirani smjestili u polovinu žrijeba u kojoj su već pozicije zauzeli Portugalija, Španija i Njemačka te će do potencijalnog finala odigrati bar dva mala finala.
Kao što su Trikolori i prije trećeg kola grupne faze znali da ih čeka mjesto u osmini finala, Poljska je bila svijesna da će u Dortmundu odigrati poslednjih 90 minuta na aktuelnom Evropskom prvenstvu. Izvijesan rasplet ipak nije bio dovoljan da rivali spuste gardove i goleadom ukrase susret.
Efikasnosti na Signal Iduna Parku nije u očekivanoj mjeri doprinijela ni činjenica da su se u startne postave vratili napadači koji spadaju u golgeterski krem sadašnjice Kilijan Embape i Robert Levandovski, mada su upravo špicevi potpisnici konačnog rezultata – golovima sa bijele tačke.
Uspio je Embape u 56. minutu da naplati najstrožu kaznu koju je iznudio Dembele, međutim Levandovski je zahvaljujući Sviderskom uzvratio istom mjerom u 79. minutu i donio Poljskoj makar počasni bod.
Za razliku od Levandovskog, koji je i prije početka takmičenja znao da će zbog povrede biti spreman tek za treću utakmicu, Kilijanu Embapeu je peh na premijeri pokvario planove. Povreda nosa uticala je da francuski napadač propusti prethodni susret i aktuelni dočeka sa maskom i u centru pažnje.
Znatno sigurniji je Embape bio u toj utakmici, međutim slavlje Trikolora trajalo je 23 minuta kada je Robert Levandovski na stadionu na kojem se praktično afirmisao iskoristio penal prethodno načinjen od strane Upamekana nad Sviderskim.
Bod u Dortmundu, za Poljake je bio utiješni, a za Francusku nedovoljan da dođu do prvog mjesta, te će se Trikolori susresti sa Belgijom, koja sigurno neće biti lagan zalogaj u pohodu na četvrtfinale.

Belgija: Je li ovo poslednji ples zlatne generacije?

Nećemo da izmislimo toplu vodu ako konstatujemo da je poslednjih godina u značajnom padu kvaliteta, a posle jedva izborenog prolaza u osminu finala Evropskog prvenstva Belgija je sa terena stadiona u Štutgartu ispraćena je gromoglasnim zvižducima nezadovoljstva.
Pristalice Belgije nisu krile nezadovoljstvo zbog mršavog remija sa Ukrajinom (0:0) i toga što se dalje ide na osnovu bolje gol-razlike, da su fudbaleri na terenu ostali u šoku. Predvođeni Kevinom de Brujneom, Đavoli su krenuli prema tribini na kojoj su se našle njihove pristalice, a onda šok! Uzvici negodovanja i zvižduci bili su toliko glasni da zapravo niko u prvi mah nije shvatio o čemu se radi.
Dok se to dešavalo, selektor Domeniko Tedesko je pored terena davao izjavu, zapravo je pokušavao jer nije uspijevao zbog glasnih urlika. Jan Vertongen je takođe išao prema navijačima, ali nije razumio čemu zvižduci, dok je prvi situaciju pročitao De Brujne koji se ubrzo okrenuo i urgirao od svojih igrača da se odmah povuku sa terena i krenu ka svlačionici.
Vezista Mančester Sitija bio je toliko ljut na ponašanje gledalaca, da nije ni želio više da pozdravi navijače, što ih je dodatno izbacilo iz takta. Dok je dio ekipe gledao u čudu šta se dešava, publika je aplauzom nagradila momke koji su meč protiv Ukrajine odgledali sa klupe – Šarl de Ketelare, Aster Vranks, Artur Vermiren i Maksim de Kujper.
Zbog toga što nisu uspijeli da pobjede i kao prvi odu dalje, Belgijanci će u osmini finala igrati sa Francuskom! Dok će Rumuni kao prvoplasirani na Holandiju, što bi svakako bila povoljnija opcija za neubjedljive Belgijance, koji će večeras od 18 časova prolaz u narednu rundu tražiti protiv motivisanih komšija.

Naš prijedlog:

Francuska kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf je 2.05 u MozzartBet kladionici. Trijumf Belgije plaća se kvotom 4.70, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.25.

Ni jedna ni druga reprezentacija nisu pokazale mnogo u grupnoj fazi i sigurno je da su navijači obje selekcije željni dobrog fudbala. Mi smo mišljenja da nas očekuje jedan veoma zanimljiv meč koji će biti okončan sa po golom na obje strane, a kvota na igru GG u MozzartBet kladionici iznosi okruglo 2.00. Takođe igra 3+ po kvoti 2.25 izgleda veoma primamljivo, na utakmicama ove dvije selekcije još uvijek nije viđena utakmica sa više od 2 gola. Iako su Francuzi favoriti u ovoj utakmici, mišljenja smo da će Belgijanci itekako imati svoje prilike i hrabro predlažemo da pokušate sa prolazom Belgije koji se u MozzartBet kladionici plaća kvotom 3.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.