MEČ DANA: Austrija – Turska: Utakmica koja određuje poslednjeg putnika u četvrtfinale!

Austrija i Turska će u okviru poslednjeg meča osmine finala Evropskog prvenstva odigrati svoju utakmicu na Red Bul Areni u Lajpcigu. Austrija je u grupnoj fazi iza sebe ostavila Francusku i Holandiju, dok je Turska kao drugoplasirana prošla u nokaut fazu. Pravdu na ovoj utakmici će dijeliti Portugalac Soraeš, a meč je na programu od 21 čas.

Austrija: Sjajno izgledaju!

Jedan detalj sa novinskih stubaca najbolje svijedoči o tome kakav je iskorak Austrija napravila pod vođstvom Ralfa Rangnika. Kada su u poslednjem kontrolnom meču u komibnovanom sastavu odigrali “samo” 1:1 protiv najjačeg tima Švajcarske javnost je bila nezadovoljna i tražila se dlaka u jajetu. Prosto, Austrija je u kvalifikacijama za Euro izgledala toliko dobro da je navikla naciju da gazi rivale, čak i ako su do skoro bili daleko iznad njenog renomea.
U kvalifikacijama Austrija jeste bila druga, ali samo sa bodom iza Belgije, a čak devet ispred Švedske. Sve bodove je ispustila u sudarima sa Belgijancima. Ostale je preslišala.
Prethodni put vojska iz Beča se zaputila na Mundijal još 1998. godine u Francusku, dok su na Evropskim prvenstvima uvijek bili prosijek. Čak i nešto niže od toga.
Ali dolaskom Ralfa Rangnika Austrijanci su postali selekcija sposobna da se pobije sa svima. Vidjeli smo to i onom porazu od Francuske (0:1), kada su odigrali ravnopravu utakmicu. Potvrdu svega dobili smo u poslednjem kolu grupne faze u Berlinu. Austrija je odigrala carski meč, savladala Holandiju (3:2) i uz poguranac Poljske se plasirala se u osminu finala sa prvog mjesta.
Svaka čast Ralfu Rangnika koji je od Austrije napravio ekipu koja se uklapa u onaj kliše, posebno savremeni kliše o modernom timu. Oni su fizički potentni, trče brzo i trče pametno. Vole da igraju presing i ne brenuju mnogo kvalitetnije rivale. Osjetili su to Holanđani koji prosto nisu imali riješenje za sjajnu kolektivnu igru tima Ralfa Ragnika.
Nisu Austrijanci pali ni kada je Gakpo donio izjednačenje Oranju na početku drugog poluvremena. Nisu se uzbudili ni posle 2:2. Nastavili su da igraju svoju igru, nagrađeni su pogotkom Sabicera u 80. minutu. Za velikih 3:2. Alal vera za 15 Austrijaca i profesora Rangnika.

Turska: Montela je sigurno smislio nešto lukavo!

Turska je silovito otvorila grupnu fazu na Evropskom prvenstvu pobjedom od 3:1 nad Gruzijom, ali se na kraju ozbiljno tresla za prolaz dalje.
Sa igračem više skoro cio meč, Turci su na kraju su teže nego što se očekivalo preživjeli duel sa Česima i pobjedom od 2:1 izborili osminu finala gdje ih čeka okršaj sa Austrijom.
Česi su bili u sličnoj situaciji kao Srbija, Hrvatska ili Škotska jer im je odgovarala samo pobjeda. Ali, planove su im poremetili povreda Patrika Šika, a onda i crveni karton Antonjina Baraka u 20. minutu. Bio je to drugi žuti zbog neoprezne igre i Češka se našla u jako teškoj situaciji. Bio je to najbrži crveni karton u istoriji evropskih prvenstava. Do tada su dobro igrali i bili konkretniji od Turaka koji kao da padaju u formi kako prvenstvo odmiče. Može se reći da su u onom meču protiv Gruzije imali i sreće, potom ih je Portugalija pregazila da bi u prethodnoj utakmici opet ispoljili priličan broj grešaka i slabosti. Čak ni sa igračem više Turska nije blistala, a mogla je i ona da ostane bez Kenana Jildiza kojem je sudija možda progledao kroz prste za drugi žuti karton u 39. minutu. Na kraju je Češka i sa igračem manje mogla sa prednošću na poluvrijeme pošto je Jurasek izašao sam na golmana i pogodio ga u 45. minutu.
Predah je više prijao Turcima nego Česima što se pokazalo i na početku drugog dijela igre kada je Hakan Čalhanoglu postigao gol vrijedan plasman u osminu finala. Branili su se Česi grčevito u tom napadu, blokirali šuteve rivala, ali nisu ništa mogli kada je lopta došla do Interovog asa. Čalhanoglu je poznat po strašnom udarcu, a demonstrirao je to i u toj utakmici.
Na kraju je Češka išla na sve ili ništa i dobila ništa. Sijevnula je kontra Turaka kao i protiv Gruzije, a strijelac za pobjedu je bio Tosun.

Naš prijedlog:

Austrija kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf u King kladionici iznosi 2.05. Trijumf Turske plaća se kvotom 4.20, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.40.

Poslednja utakmica osmine finala bi po nama trebala da nam donese možda i najviše uzbuđenja. Obje reprezentacije igraju veoma srčano i sigurno je da će silno željeti plasman u narednu fazu takmičenja. Naš prvi prijedlog za ovu utakmicu je igra GG po kvoti 1.80 u King kladionici. Austrija je mnogo više pokazala do sada i opravdano kao favoriti ulazi u ovu utakmicu. U prognoziranju konačnog ishoda i mi prednost dajemo Austriji, pa vam predlažemo da pokušate sa jedinicom po kvoti 2.05. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom 1&3+ koja se u King kladionici plaća kvotom 3.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.