DERBI DANA: Urugvaj – Brazil: Selesao bez Vinisijusa udara na razigrane Urugvajce!

Urugvaj i Brazil će u okviru drugog četvrtfinalnog meča Kopa Amerike odmjeriti snage na Aležant stadionu u Nevadi. Urugvajci imaju sjajan tim i može se reći da su u grupnoj fazi pokazali više od Brazilaca koji su kao drugoplasirani obezbijedili prolaz u nokaut fazu. Urugvaj je ostvario sva 3 trijumfa do sada, dok je Brazil samo jednom slavio. Utakmica je na programu 3 sata iza ponoći u noći između subote i nedelje, a glavni sudija na meču će biti Argentinac Erera.

Urugvaj: Bijelsa je spreman da ide do kraja!

Ludak je stigao da ludu fudbalsku naciju učini još luđom. Dolazak Marsela Bijelse na mjesto selektora Urusa izazvao je veliku pažnju, a na prvi pogled čini se da bi ovakva kombinacija mogla da bude pun pogodak. Fanatik kakvih nema mnogo, preuzeo je kormilo dvostrukih šampiona svijeta u nadi da će uspiješno privesti kraju tranziciju koja znači završetak karijera Luisa Suaresa i Edinsona Kavanija. Samo što se napadač Intera iz Majamija ne odriče od nastupanja za državni tim ni u 38. godini, a njegova zaostavština je takva da će imati odriješene ruke da igra za Urugvaj dok god želi, ma koliko godina imao. Takav je slučaj i na ovogodišnjoj Kopa Americi, gdje Suarez dijeli minutažu u špicu sa Darvinom Nunjesom.
Imaju Urugvajci bar dva igrača iz klubova visoke klase u svakoj od linija tima i to je jedna od najvećih prednosti za Bijelsu. U zadnjoj liniji štoperski tandem čine Ronald Arauho i Hose Himenes, u veznom redu su Federiko Valverde, Rodrigo Bentankur i Manuel Ugarte, a ljubiteljima fudbala će nedostajati ikonična pojava Fernanda Muslere na golu. Tu će sada stajati čuvar mreže Internasionala iz Porto Alegrea Serhio Rošet.
Iako su u prethodnih 30 godina osvojili “samo” dvije titule šampiona (1995. i 2011), Urugvajci su i dalje uz Argentince jedna od dvije najtrofejnije ekipe na Kopa Americi sa 15 pehara, a Bijelsina misija je između ostalih da preduprijedi nove neuspijehe nakon eliminacije u grupnoj fazi Mundijala u Kataru.
Urugvaj se prošetao grupnom fazom, pošto su na sva tri meča trijumfovali i tako ozbiljno istakli kandidaturu za tron. U poslednjem kolu su igrali protiv domaćina turnira, samo što su se američki fudbaleri obradovali izjednačenju Bolivije protiv Paname, samo što su došli u poziciju da ih bod vodi u nokaut fazu – banda Marsela Bjelse došla im je glave. Protivvazdušna odbrana je zakazala, Matijas Oliveira je smjestio loptu u mrežu i spakovao Amerikancima kofere.
Nisu iskoristili to što Marsela Bjelse nije bilo na klupi zbog suspenzije koju je zaradio, a razlog je bizaran: ekipa mu je dva puta kasnila da izađe na teren.
Urugvajci su odradili džinovski posao za Panamu, ali i olakšali sebi. Jednog pretendenta na tron su otpisali.

Brazil: Ne ulivaju povjerenje!

Nekada su plesali Sambu, igrali se fudbala, ali to odavno nije stil Selesaa. Kada se predvođen Luisom Nazarijom De Limom 2002. prošetao do titule šampiona svijeta, teško da je bilo ko mogao da pretpostavi da Brazil u sledeće 22 godine ne da neće vidjeti novu titulu prvaka svijeta, već da neće vidjeti ni finale Svijetskog prvenstva, a da će se na samo jednom od sledećih pet plasirati u polufinale, i to na domaćem terenu i da će tamo biti izblamiran sa sedam golova u mreži. Sve je to deprimirajuće za petostruke planetarne vladare, a ljubitelje fudbala širom svijeta verovatno i više od rezultata razočarava stil igre Karioka u prethodnih desetak godina. Nema tu više šarma Kopakabane u toj mjeri u kojoj bi se očekivalo od Brazilaca. Kao da je odlaskom generacije Ronaldinja, Ronalda, Kake, Adrijana, Kafua, Robinja, Žulija Baptiste neko pritisnuo dugme i učinio Brazilce totalnom suprotnošću. Sve je to bilo posebno uočljivo za vrijeme Titeovog mandata, kada je dobar dio igračkog kadra više izgledao kao skup radnika mesare nego kao ekipa od koje nekako logički i istorijski očekujete prefinjenost, vic u svakom potezu i dodir čarolije.
Sada je stigao iskusni Dorival Žunior. Stari vuk među trenerima kultno je ime u brazilskom klupskom fudbalu, a sada je dobio šansu da bogatu karijeru kruniše angažmanom u državnom timu. Usmjeravanje Endrika, Savija, Lukasa Beralda, Jana Kouta, Gabrijela Martinelija (nisu ni Rodrigo i Vinisijus mnogo stariji) i pokušaj da mladim momcima usadi u glavu značaj žutog dresa biće Dorivalov prioritet u početnoj fazi selektorovanja. Momci poput Vinisijusa i Rodriga, (a sada će i Endrik) igraju za Real Madrid i samom tom činjenicom imaju neki vid arogantnosti i manjka fleksibilnosti da istrpe autoritete. To kad Dorivala ne bi smjelo da prolazi, inače će sav njegov sportski dio posla biti uzaludan.
Na ovogodišnjoj Kopa Americi nema Nejmara, Rišarlisona, Antonija, Gabrijela Žezusa, Kazemira i Edersona, pa je turnir u SAD-u bio vatreno krštenje na velikoj sceni za mnoštvo mlađih igrača.
Poslednje kolo grupne faze je donijelo veliki derbi grupe D između Kolumbije i Brazila, koji završen je remijem – 1:1. Na kraju remi, koji više odgovara Kolumbiji, jer u četvrtfinale ide kao pobjednik grupe, pa je put vodi na Panamu, dok će Brazil, koji je daleko od neke sjajne forme, morati da se znoji protiv Urugvaja.
Pored toga, „selesao“ neće moći da računa na Vinisijusa u četvrtfinalu, jer je dobio karton već u 9. minutu utakmice, pa će duel sa Urusima morati da gleda sa tribina.

Naš prijedlog:

Brazil kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf iznosi 2.55 u MozzartBet kladionici. Trijumf Urugvaja plaća se kvotom 2.95, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.15.

Ovde očekujemo jedan veoma neizvjestan meč sa dosta borbe i prilika na obje strane, pa vam shodno tome predlažemo da se fokusirate na igru PIK X po kvoti 1.64 u MozzartBet kladionici. Biće ovo duel dvije sjajne ekipe koje imaju ogroman napadački potencijal, kvota na igru GG iznosi 2.05 što nam se takođe čini veoma primamljivo. Iako je Brazil blagi favorit, mi blagu prednost dajemo Urugvajcima pa ukoliko ganjate nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom 1X&GG po kvoti 2.85 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.