Tiket dana (ponedeljak, 08.07.2024)

Tiket dana

Dok se spremamo za završnice na dva kontinentalna šampionata i početak kvalifikacija za evropske kupove pratimo ono što imamo u ponudi, uglavnom skandinavske lige. Predložene kvote važile su u momentu sastavljanja predloga.

Stromsgodset – Sandefjord – 1 @ 1.80 u SuperBet

Domaćin je sasvim solidno odigrao prvi deo sezone, tačnije prvih 12 kola, s obzirom da još prvenstvo Norveške nije stiglo do polovine. Stromsgodset je bio na visokom 6. mestu pre odlaska na pauzu ali je već stvorio odrešeni zaostatak za timovima koji su na prvih pet mesta. Ekipa iz Dramena i nema neke velike ambicije, neće se boriti za titulu a sumnjamo da ih previše interesuje i nastup u Evropi narednog leta. Ono što je najbitnije neće strahovati za svoj status. To se ne može reći za njihovog rivala u ovom meču. Tim Sandefjorda je poslednji sa samo 9 osvojenih bodova iz 9 utakmica. Pre pet dana su odigrali jedan meč prvi posle pauze, i izgubili važne bodove od Tromzea na svom terenu. Pokušaće da se isprave u Dramenu ali ovo nije mesto za vađenje fleka. Predlažemo jedinicu za koju se u kladionici SuperBet dobija koeficijent koji iznosi 1.80.

Oulu – SJK – 1x @ 1.75 u SuperBet

Mada se nalazi u donjoj polovini tabele, na trećoj poziciji otpozadi, ekipa Oulua je postala pravi specijalista za mečeve sa najboljim finskim timovima. Tako su ove sezone, koja je sasvim prosečna, već uzeli meru i Helsinkiju i KuPS-u, dvema najboljim timovima iz ”zemlje 1000 jezera”, a oba puta su slavili rezultatom 1:0 na svom terenu. SJK je takođe u najužem krugu favorita za visok plasman, na deobi su drugog mesta sa još dve ekipe pred ovo kolo a uspešni su i u Kupu Finske gde su se plasirali u polufinale, tako što su prošle sedmice u svom Seinajokiju pobedili baš Oulu sa 2:0. To je još jedan motiv za Oulu da se revanšira SJK-u i tako ih udalji od vrha tabele, tačnije spreči ih da u dogledno vreme preuzmu tron. Ekipa iz Seinajokija je pobedila na dva od 6 gostovanja u ovom prvenstvu, ali su slavili protiv timova sa dna tabele. Ovde više verujemo u Oulu i predlažemo duplu šansu na domaćina. Za 1x koeficijent u kladionici SuperBet iznosi 1.75.

Vasteras – Heken – 2 @ 2.40 u SuperBet

Švedsko prvenstvo opet je mala nepoznanica jer se nastavilo posle pauze duže od mesec dana. Po onom što su prikazali u prvom delu sezone u duelu Vasterasa i Helena favorit su gosti. Bivši švedski šampion sigurno nije zadovoljan trenutnim šestim mestom i dvocifrenim zaostatkom za vodećim Malmeom, ali kako su krenuli, ni ovo sada nije loše. S druge strane Vasteras je poslednji i ima samo 8 bodova na kontu iz 12 odigranih utakmica. Vasteras se prošle jeseni vratio u elitu posle dužeg boravka u Superetanu i to tako što je osvojio prvo mesto u drugoj ligi. Jedini cilj im je ostanak u društvu najboljih ali je pitanje hoće li u tome uspeti, pogotovo ako ne poprave formu koja ih je krasila na početku prvenstva. Hekenu je bitno da uhvate priključak sa timovima iz vrha tabele i ostanu u igri za mesto u Evropi i za naredno leto, pošto ga i ovog očekuju kvalifikacije za Ligu konferencija. Podsetimo, prošle jeseni je ovaj švedski klub igrao u grupnoj fazi Lige Evrope ali je takmičenje završio bez osvojenog boda i sa svih 6 poraza od Leverkuzena, Karabaga i Moldea. Ovde predlažemo dvojku jer je Heken, pre svega, kvalitetniji tim. Za pobedu gostiju kvota je 2.40 u kladionici SuperBet.

Al Itihad – Piramids – 2 @ 1.55 u SuperBet

Piramidsi se i dalje drže na vrhu tabele u egipatskoj Premijer ligi i u ovom momentu imaju 11 bodova više, ali zato Al Ahli ima četiti meča manje odigrana i ako ih dobije, prestigao bi Piramids za jedan poen. Ipak, neće to sigurno odlučiti prvenstvenu trku s obzirom da nas do kraja šampionata očekuju dva međusobna duela dve prvoplasirane ekipe i verujemo da će se tada saznati ime novog prvaka. Al Ahli je favorit da odbrani naslov, na kraju krajeva oni su postali i šampioni Afrike nedavno, ali su i Piramidsi sjajnim igrama tokom sezone zaslužili da ostanu na vrhu. Sada su napravili seriju od 13 uzastopnih pobeda a jedini poraz u ovom prvenstvu doživeli su još u 6. kolu od Keramika Kleopatre i to u novembru prošle godine. Sada gostuju kod Al Itihada u Aleksandriji, domaći tim nije pobedio već sedam kola ali nema opasnosti po njihov status. Nalaze se na 10. mestu i imaju čak 15 bodova više od prvog tima ispod crte. To je i dovelo do toga da igraju s manje motiva, i zato očekujemo trijumf Piramidsa i na ovom meču. Za dvojku se u kladionici SuperBet dobija koeficijent koji iznosi 1.55.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici SuperBet iznosi 11.72.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.