MEČ DANA: Argentina – Kanada: Debitant ide na megdan svetskom prvaku!

Argentina i Kanada će odmjeriti snage u okviru prvog polufinalnog meča Kopa Amerike. Gaučosi su nakon penala eliminisali Ekvador u četvrtfinalu, dok je Kanada takođe nakon penala bila bolja od Venecuele. Utakmica je na programu u noći između utorka i srijede (02:00), a biće odigrana na MetLajf stadionu u Nju Jorku.

Argentina: Melju rivale!

Neki su ljudi rođeni pod srećnim zvijezdama, a Emilijano Martines je rođen pod enormnim brojem njih. Argentinac se do 28. godine vukao po nižim engleskim ligama kao pozajmljeni golman Arsenala, a onda je malo živnuo u Aston Vili i prije godinu i po u Kataru stekao fudbalsku besmrtnost. Ništa mu nije mogao Kolo Muani u 123. minutu mundijalskog finala, ništa mu nisu mogli ni ostali Francuzi u penal-seriji, a sada je po ko zna koji put pokazao kakav je maher za šuteve sa 11 metara. Nenormalan je Dibu u svakom smislu te reči, odbranio je dva penala u seriji četvrtfinala Kopa Amerike protiv Ekvadora i tako spriječio eliminaciju svjetskih šampiona.
Vodili su Argentinci golom Lisandra Martinesa od 38. minuta, a onda je Ener Valensija pogodio stativu iz jedanaesterca u 62. minutu i propustio priliku da donese izjednačenje Ekvadoru. Šok za Albiseleste uslijedio je u drugom minutu nadoknade kada je Kevin Rodriges dao gol za 1:1 i poslao meč u penal-seriju (nije bilo produžetaka). Ponovo je Martines izveo mađioničarski trik i odbranio dva penala, ispeglao Mesijevu prečku panjenkom u prvoj seriji i poslao Gaučose u polufinale Kopa Amerike.
Šta se to dešava sa selekcijom Argentine u prethodne tri godine. Ma sve one vojne hunte, krvave diktature, beskonačne inflacije koje je preživio taj napaćeni narod nisu tako teško padale kao činjenica da je bilo kakav trofej izostajao 28 godina. Pa zar je morao da umre čovek koji predstavlja esenciju fudbala, otelotvorenje sportske igre i igranja sa životom da bi se prekinuo usud? Je li morao da se dogoditi taj zlokobni 25. novembar 2020. da bi se kasnije duh besmrtnosti ponono reinkarnirao najpre kroz penale protiv Kolumbije u polufinalu Kopa Amerike 2021, zatim kroz penale protiv Holandije u Mundijalskom četvrtfinalu, kroz sve što se dešavalo u ludačkom finalu sa Francuskom i kroz sve što se dešava ovog ljeta u Sjedinjenim Američkim Državama. Nema drugačijeg zaključka nego da je Dijego lično umješao svoje prste, dobio Božji resor za fudbal i riješio da sve na travnatom tepihu skroji po mjeri svoje Argentine.
Ne igra Argentina spektakularno, ne igra ni odlično, ni vrlo dobro… Argentina igra prosiječno, ali ratnički do nivoa nepojmljivosti i to je uz kombinaciju lude sreće dovoljno za rezultate.

Kanada: Imaju talentovanu ekipu!

Jedna bajka je završena, druga će trajati barem do 10. jula i susreta sa Argentinom (02.00). Nakon penala u Teksasu, reprezentativci Kanade, debitanti na Kopa Amerika, savladali su Venecuelu (1:1 za 90 minuta) i posle okršaja u grupnoj fazi, kada su poraženi sa 0:2, ponovo će igrati sa svjetskim prvacima. Ovaj put za plasman u finale.
Biće to đavolski težak ispit za ekipu Džesija Marša, ali u dosadašnjem toku turnira pokazali su da umiju prijatno da iznenade. Prošli su kroz vjerovatno najtežu grupu na takmičenju (Argentina, Peru, Čile), pa iako će Gaučosi biti izrazit favorit, nadu im niko ne može oduzeti.
Bila je Venecuela blizu novog podviga u Sjedinjenim Američkim Državama, činilo se da će nakon spektakularnog gola Salomona Rondona uspijeti da potpuno preokrene rezultat u svoju korist i poput 2011. prođe među četiri najbolje ekipe, ali kako se to nije dogodilo, pobjednika su odlučivali penali (na Kopa Amerika nema produžetaka). Sa bijele tačke su uspiješniji bili Kanađani – 4:3, mada su tek iz trećeg pokušaja uspijeli da stignu do prednosti iako su im se gosti dva puta prije toga nudili promašajima.
Penal serija otvorena je golom Rondona, a uzvratio je Džonatan Dejvid, da bi zatim Erera šutirao pored gola, a Milar (koji je imao dvije velike šanse u drugom poluvremenu) preko. Novo vođstvo Venecueli donio je Rinkon, ali je Bombito izjednačio na 2:2. Potom su uslijedili novi promašaji, odnosno Krepo je uz pomoć stative zaustavio šut Savarina, a Romo odbranio udarac Eustahija. Za 3:2 u korist Venecuele pogodio je Kadiz, da bi Dejvis izjednačio, a Krepo novom odbranom, na šut Anhela, omogućio Ismelu Koneu da bude junak. Za razliku od dvojice saigrača, doskorašnji vezista Votforda (od ovog ljeta igrač Olimpik Marselja) iskoristio je priliku i poveo Kanadu na novi duel sa Argentinom.

Naš prijedlog:

Argentina kao veliki favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf iznosi 1.40 u PrimoBet kladionici. Trijumf Kanade plaća se kvotom 8.50, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 4.50.

I jedna i druga ekipa je do polufinala stigla nakon boljeg izvođenja penala, a mišljenja smo da će u ovoj utakmici biti viđeni golovi u obje mreže. Kvota na igru GG u PrimoBet kladionici se čini veoma primamljivo – 2.55. Shodno svemu prednost dajemo Gaučosima koji imaju neuporedivo kompaktiniji i kvalitetniji tim, pa vam predlažemo da pokušate sa igrom 1&2+ po kvoti 1.75, dok za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokuašte sa igrom 1&GG po kvoti 3.65 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.