MEČ DANA: Urugvaj – Kolumbija: Šteta što obe reprezentacije ne mogu u finale!

Drugi polufinalni duel ovogodišnjeg izdanja Kopa Amerike čine selekcije Urugvaja i Kolumbije, a odluka o tome ko će biti drugi finalista na turniru pašće na Bank of Amerika stadionu u Šarlotu koji prima blizu 75 hiljada gledalaca. Urugvaj je u nakon penala u četvrtfinalu eliminisao Brazil, dok je Kolumbija sjajnom igrom na vrlo ubjedljiv način savladala Panamu (5:0). Zaista je šteta što će jedna selekcija morati završiti svoje učešće, pošto su do sada po nama najviše pokazale. Meč je na programu u noći između utorka i srijede (02:00), a glavni sudija na meču biće Meksikanac Ramos.

Urugvaj: Bijelsa prožima fudbalsku igru!

Došao je Marselo Bijelsa u Urugvaj, Ludak je stigao da ponovo ulije strah u kosti istorijski gledano omiljenoj mušteriji državice od 3.400.000 stanovnika i završio joj snove o prvoj tituli na Kopa Americi van domaćeg terena posle 17 godina. Posle 90 minuta igre nije bilo golova, a onda je Urugvaj pobjedio posle penal serije 4:2 i plasirao se u polufinale gdje će igrati protiv Kolumbije. “Brasil, decime Que Se Siente” iliti “Brazile, reci mi šta sada osećaš” jedna je od omiljneih pesmica kojim Argentinci, ali i Urugvajci peckaju svog najvećeg rivala, a posle Titea, i Dorival Žunior je pokazao memogućnost da od Karioka napravi tim koji se neće plašiti istorijskih dželata. Posle poraza od Albiselestea u finalu nasred Marakane 2021, sada je eliminisan i od Urusa dvije runde ranije.
Nije Urugvaj od 2011. bio u polufinalu Kopa Amerike, ali bi vjerovatno sve pobjede ostvarene protiv drugih selekcija na kontinentu u prethodnih 13 godina dao za ovu noć, za puštanje krvi omraženom protivniku, za nastavljanje niza brazilskih trauma. Nije 90 minuta na stadionu u Las Vegasu odisalo velikom lepršavošću s bilo koje strane, Urugvaj je izdržao poslednjih 20 minuta sa igračem manje zbog crvenog kartona Naitana Nandesa koji je krvnički nasrnuo na Rodrigove noge, a onda je Bijelsin tim pokazao hladnokrvnost s 11 metara. Najvećim tragičarima ispostavili su se Eder Militao i Daglas Luiz, koji su promašili penale za Brazil u prvoj i trećoj seriji, a posle realizovanog poslednjeg jedanaesterca Manuela Ugartea nastao je nebeskoplavi delirijum.

Kolumbija: Hames Rodrigez igra kao u najboljim danima i riješen je da uzme trofej!

Najatraktiviji fudbal na Zelenom kontinentu igra Kolumbija. Možda nemaju ubitačnog strijelca poput Radamela Falkaa, Hames Rodriges se odavno oprostio od igranja na elitnom nivou, ali je Argentinac Nestor Lorenco oformio skup igrača koji jako dobro funkcionišu i izgledaju kao najlepršaviji tim Kopa Amerike.
Kolumbija je deklasirala Panamu 5:0 i plasirala se među četiri najbolja tima na ovog ljeta objedinjenom prvenstvu timova iz KONMEBOL-a i KONKAKAF-a, a Kanalerosi su nakon drugog mjesta u grupnoj fazi i pobjede nad domaćinom SAD-om pokvarili utisak i doživjeli jedan od najubjedljivijih poraza poslednjih decenija.
Osvojanje prvog mjesta u grupi ispred Selesaa nagovjestilo je da je Kolumbija ponovo ozbiljna reprezentaciija, a sve viđeno u sudaru sa Panomom ide u prilog takvoj konstataciji. Golovi iz prekida, uigrane akcije, korišćenje resursa na maksimalan način, sve su to odlike igre Kafeterosa ovog ljeta. Otpor Paname iza koje je takođe korektan period (finale KONKAKF Gold kupa prošle godine, sada prolaz grupe) slomljen je već u osmom minutu, a gol glavom posle kornera dao je napadač Krasnodara Džon Kordoba.
Hames Rodriges jeste blijeda senka igrača koji je u ovo doba godine 2014. tresao mreže na Mundijalu u Brazilu i zatezao voleje sa skoro 30 metara, ali i dalje nije za staro gvožđe, ima u tim nogama znanja i iskustva da se još malo pomogne. Protiv Paname dao je gol iz penala za 2:0 u 19. minutu, ali je cijelokupnom partijom pokazao da je raspoložen za igru, a u Hamesovom slučaju nema šanse da jednom ne klikne potpuno. Najljepši momenat na utakmici viđen je u 41. minutu, kada su Kolumbijci izveli slobodan udarac na “trik” i nasamarili odbranu Paname. Lopta je stigla do Luisa Dijasa, a napadač Liverpula lobovao je istrčalog Orlanda Moskeru za riješavanje svih pitanja. Odradio je favorit posao u drugom poluvremenu, stigao da se zabavi i pritom spakovao još dva komada. Ričard Rios je odličnim šutem sa oko 20 metara stavio četvorku na semafor, a u poslednjim tenucima utakmice drugi penal za Kolumbiju realizovao je iskusni ofanzivac River Plejta Migel Borha.

Naš prijedlog:

Kolumbija kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf iznosi 2.70 u MozzartBet kladionici. Trijumf Urugvaja plaća se kvotom 2.85, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 2.95.

Mišljenja smo da će ovo biti jedan veoma neizvjestan duel dvije sjajne reprezentacije, pa vam shodno tome kao osnovnu igru predlažemo igru PIK X po kvoti 1.58 u MozzartBet kladionici. I jedni i drugi posjeduju sjajan napadački kvalitet, pa bi vrlo lako mogli da vidimo golove u obje mreže. Kvota na igru GG se čini veoma primamljivo – 2.15. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokuašte sa prelazom X-X po kvoti 4.00 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.