Tiket dana (sreda, 10.07.2024)

Tiket dana

Pored drugog polufinala na EURU i KOPA Amerika večeras se igraju preostali mečevi prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Predložene kvote bile su važeće u momentu sastavljanja predloga.

Holandija – Engleska – x2,2+ @ 2.05 u Mozzartbet

Drugog finalistu Evropskog prvenstva daće nam okršaj između Holandije i Engleske. Gledajući ono što su jedini i drugi prikazali do sada u Nemačkoj veće šanse bi trebalo da imaju Lale. Holandija je imala problema u grupi, ispostavilo se da je pobeda nad Poljskom u prvom kolu bila dovoljna uz remi sa Francuskom, pa poraz od Austrije nije bio tragičan. U osmini finala su lako počistili Rumune sa 3:0 a u četvrtfinalu su, posle preokreta, pobedili Turke sa 2:1. Engleska je takođe bila uspešna na startu i ta pobeda nad Srbijom im je jedina do sada posle 90 minuta igre. U grupi su još remizirali sa Danskom i Slovenijom a prava iskušenja usledila su u nokaut fazi. Skoro da su bili na putu kući kada je Belingem izjednačio protiv Slovačke u sudijskoj nadoknadi. Kasnije su pobedili golom Kejna i u četvrtfinalu igrali protiv odličnih Švajcaraca. I tu su bili u minusu, primili su gol na 15 minuta pre kraja ali je nešto kasnije poravnao Saka. Sada su penali odlučili pobednika i jedini neprecizan bio je štoper Mančester Sitija Manuel Akanđi. Jedini zvanični meč u ovom veku Engleska i Holandija su odigrali u polufinalu Lige nacija pre pet godina i slavile su Lale posle produžetaka. Ovo je ubedljivo najvažniji duel ikada a podsetimo da su u Nemačkoj igrali međusobno i 1988. godine na Evropskom prvestvu i da je Holandija slavila sa 3:1, da bi kasnije postala i prvak Evrope. Englezi prosto moraju da proigraju i predlažemo duplu šansu na njih uz bar dva gola ukupno. Za x2,2+ kvota je 2.05 u kladionici Mozzartbet.

Ordabasi – Petrokub – 1 @ 1.65 u Mozzartbet

Petrokub je osvajač duple krune u Moldaviji i to su mu bili prvi trofeji u tek tridesetak godina postojanja. Ovaj klub je iz grada Hinčeštija i već ima iskustva igranja u Evropi. Najuspešniji su bili prošlog leta kada su eliminisali predstavnike Malte i Albanije ali su poraženi od mađarskog Fehervara. Ambicije su ima da ove sezone odu bar korak dalje a pomoći će im to što su šampioni svoje zemlje i prvi poraz u kvalifikacijama ne znači i oproštaj od Evrope. Ordabasi je ipak nešto kvalitetniji tim, pre svega dolazi iz jače lige, kazahstanske, a u prethodnoj sezoni postali su prvaci i ostavili iza sebe Astanu na pet bodova razlike. Tim iz Šimkenta je još mlađi od Petrokuba, formiran je 1998. godine, a pre titule najveći uspeh bio im je osvajanje kupa 2011. godine. Prvenstvo Kazahstana je u toku i to je velika prednost Ordabasija u odnosu na Petrokub. Krajem juna je odigran poslednji prvenstveni meč, pobedom nad Kaisarom završili su prvi deo šampionata na prvoj poziciji sa 25 bodova, tri više od drugoplasiranog Aktobea. Borba za odbranu naslova biće teška, tu su i Kairat i Tobol, s tim da je Astana ove sezone baš slaba. Ordabasi je u prednosti, barem u prvoj utakmici, a za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.65.

Slovan – Struga – 1,2+ @ 1.72 u Mozzartbet

Po drugi put šampion Makedonije postala je Struga. Tim iz grada na Ohridskom jezeru postoji tek devet godina i ne pamtimo da je neko za tako kratko vreme stigao do titule prvaka neke zemlje, a kamoli dve. U prethodnoj sezoni su se žestoko borili sa Škendijom i Škupijem, na kraju su imali isti broj bodova kao i tim iz Tetova ali su imali bolji međusobni skor. Treba reći da su poraženi u poslednjem kolu od Škupija kao domaćini, pošto su već ranije obezbedili trofej. U kvalifikacijama za Ligu šampiona igrali su prošlog leta, ispali od Žalgirisa, ali su u Ligi konferencija zatim izbacili Budućnost iz Podgorice i Esperanž iz Luksemburga. Bili su blizu grupne faze ali ih je zaustavio Breidablik sa Islanda. O Slovanu znamo dosta, radi se o najpoznatijem slovačkom klubu i u poslednje vreme skoro redovnom učesniku grupne faze nekog od evropskih kupova. Tako je bilo i prošle godine, igrali su u grupi Lige konferencija, prošli u nokaut fazu i tek onda ispali od austrijskog Šturma. Slovan je favorit u duelu sa Strugom i verujemo u jedinicu uz dva gola tima iz Bratislave. Za 1,2+ kvota je 1.72 u kladionici Mozzartbet.

Borac Banja Luka – Egnatija – 1 @ 1.70 u Mozzartbet

Banjalučani imaju velike ambicije u Evropi ove sezone. Postali su prvaci Bosne i Hercegovine ostavivši prethodnog šampiona, mostarski Zrinjski, na dva boda iza. Verovatno bi razlika bila i veća da se u poslednjem kolu nisu opustili i izgubili na Grbavici od Željezničara. U kupu su poraženi u finalu od Zrinjskog pa je izostala dupla kruna. Žreb im nije bio najpovoljniji za prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Igraće sa prvakom Albanije Egnatijem, koji je do titule došao trijumfom u plej-ofu. U finalu su igrali sa timom Partizanija i slavili minimalnu pobedu. Egnatija je prava legija stranaca, igrači dolaze iz zamalja širom sveta, a pre prošlogodišnje titule najveći uspeh im je bio prethode godine kada su osvojili kup. Tada su prvi put igrali u evropskim kvalifikacijama i ispali od jermenskog Ararata posle penala. Čini nam se da će ovo biti neizvestan dvomeč i Borac će morati da iskoristi prednost domaćeg terena u prvom meču. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.70.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici Mozzartbet iznosi 9.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.