Tiket dana (četvrtak, 11.07.2024)

Tiket dana

Pred nama je dan s velikim brojem utakmica u kvalifikacijama za Ligu Evrope i Ligu konferencija. Od ranije je poznato da su takvi mečevi najteži za tipovanje. Predložene kvote važile su u momentu pisanja predloga.

Elfsborg – Pafos – 1 @ 1.85 u King

Domaćin ovog meča trebalo bi da bude u prednosti pre svega zbog činjenice da je švedski šampionat uveliko u toku dok se na Kipru neće igrati još dosta dugo. S druge strane Eflsborg je i mnogo poznatiji tim u međunarodnim okvirima, bivši je šampion ove zemlje, a Pafos tek traži svoje mesto pod kiparskim suncem. Već dve godine ova ekipa iz poznatog letovališta igra dobro, prethodnu sezonu su završili na 5. mestu ali su trijumfovali u kupu, pobedivši u finalu Omoniju, i osvojili svoj prvi trofej. Elfsborg je bio vicešampion Švedske prošle godine, imali su na kraju prvenstva isti broj bodova kao i prvak Malme ali i za dva gola slabiju gol razliku. Ove sezone su dosta slabiji, zauzimaju tek 7. mesto posle skoro polovine sezone i već su se oprostili od borbe za titulu. Zato će biti ambiciozni u Evropi i očekujemo da u prvom meču slave u svom Borasu protiv Pafosa. Za jedinicu se u kladionici King dobija koeficijent 1.85.

VPS – Žalgiris – 2 @ 2.23 u King

Ovo je već drugi okršaj litvanskih i finskih klubova u prvom kolu kvalifikacija za evropske kupove ovog leta. U kvalifikacijama za Ligu šampiona Panevežis je neočekivano ubedljivo slavio protiv Helsinkija sa 3:0 i na korak je od plasmana u drugo kolo. Treba reći da je Panevežis prošle godine prvi put postao šampion Litvanije i već ove sezone se bori za opstanak. Helsinki je i ove godine glavni kandidat da bude prvak u Veikkaus ligi u Finskoj, i po tome možemo uporediti kvalitet ove dve lie. Iznenadio nas je taj rezultat, i zato smatramo da Žalgiris, koji je lider i, najverovatnije, novi šampiona Litvanije, ima odlične šanse u Vasi protiv VPS-a, ekipa koja je trenutno 5. u Veikkaus ligi i vezala je tri poraza. Žalgiris ima već dosta iskustva igranja u Evropi, pre dve godine bili su u grupnoj fazi Lige konferencija i smatramo da su bliži plasmanu u naredno kolo trećeg po kvalitetu evropskog takmičenja. Očekujemo da to potvrde već u Finskoj a za dvojku se u kladionici King dobija koeficijent 2.23.

Tikveš – Breidablik – 2 @ 2.07 u King

Za Breidablik je Makedonija ostala u najlepšem sećanju iz prošlog leta. Tada su u plej-ofu za plasman u grupnu fazu LIge konferencija igrali protiv Struge i uspeli da prođu dalje. Kasniije su u grupi delili megdan sa Lilom, Olimpijom i Slovanom i čak uspeli da osvoje vredna četiri boda. Pošto su ostali bez titule na Islandu sada imaju znatno teži evropski put, nemaju pravo na kiks ako žele da ponovo prologodišnji uspeh. Prvi na putu im je ponovo makedonski tim, ovog puta je to Tikveš iz Kavadaraca. Ova ekipa je zauzela 4. mesto u prošlom prvenstvu Severne Makedonije ali je trijumfovala u kupu ove zemlje i to je u finalu bila bolja od ekipa Voska Sport sa Ohrida. Tikveš je odlično igrao u priprenom periodu ali je Breidablik u jeku sezone na Islandu i to nije zanemarljivo. Ima tim iz Rejkjavika dosta iskustva u Evropi i najveći problem predstavljaće mu vrućina u Makedoniji. Teren Tikveša ne ispunjava uslove i meč će se igrati na stadionu Todor Proeski u Skoplju. Naš predlog je pobeda gostiju za koju se u kladionici King dobija koeficijent 2.07.

Fram – KR Rejkjavik – T22+ @ 1.72 u King

Evo i jedne prvenstvene utakmice za danas. Na Islandu je sezona u jeku i u 14. kolu igra se još jedan gradski derbi Rejkjavika. I Fram i KR Rejkjavik se bore za mesto u plej-ofu, trenutno Fram ima 16 bodova, dva više od KR Rejkjavika, ali su gosti u mnogo boljoj formi u prethodnom periodu. Fram ima jednu pobedu u poslednjih osam prvenstvenih utakmica a KR Rejkjavik nije pobedio već šest kola, ali ima četiri remija i samo dva poraza. U prvom delu sezone Fram je slavio kao gost minimalnim rezultatom, ali je zato KR Rejkjavik bio bolji u kupu nešto ranije ali i u oba prošlogodišnja meča. Šanse za trijumf su podjednake ali mi smatramo da bi gosti mogli da postignu barem dva gola na ovom duelu. Za igru T22+ koeficijent u kladionici King iznosi 1.72.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici King iznosi 14.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.