Tiket dana (ponedeljak, 15.07.2024)

Tiket dana

Završena su dva kontinentalna takmičenja i u narednim letnim danima pratimo kvalifikacije za evropske kupove i početak nekih evropskih liga. Predložene kvote važile su u momentu pisanja predloga.

Haka – Ilves – 1x @ 2.06 u King

Još malo je ostalo do kraja regularnog dela prvenstva u finskoj Veikkaus ligi i velika je šansa da će ove dve ekipe podeliti megdan i u plej-ofu. Za Ilves je sigurno da će biti u gornjem delu tabele a Haka još uvek mora da se izbori za to. Tim iz Valkeakoskija se nalazi na 6. mestu, poslednjem koje vodi u doigravanje za titulu i trudiće se svim silama da makar tu i ostanu. Imaju 6 bodova više od prvog tima ispod njih a to je u ovom momentu Inter iz Turkua. Od njih imaju i meč manje i mogli bi lako da uspehom u duelu sa Ilvesom steknu lepu prednost pred finiš regularnog dela šampionata. Ilves je igrao odlično u prvom delu prvenstva ali su kasnije igrali dosta promenjivo. U prošlom kolu su ubedljivo pobedili aktuelnog šampiona Helsinki u svom Tampereu i to sa 3:0. Haka je na poslednjih šest utakmica pobedila pet puta i samo jednom remizirala. Mnogo bolje igraju kao domaćini i verujemo da su blagi favoriti i u meču sa odličnim Ilvesom. Mada je u prvom delu sezone Ilves slavio sa 5:0 sada predlažemo duplu šansu na Haku, a za 1x u kladionici King dobijamo kvotu 2.06.

Filkir – Akranes – 2 @ 2.13 u King

Domaćin je prošle sezone igrao dobro i zauzeo 8. mesto na kraju a sada postoji velika šansa da ispadne u niži rang. Trenutno su na poslednjem mestu na tabeli i sakupili su samo 8 bodova u dosadašnjih 13 odigranih utakmica. Filkir ima samo dve pobede do sada, slavili su protiv Kopavogura i Vestrije, oba puta na svom terenu i to se desilo u dva poslednja meča koja su igrala pred svojim navijačima. Možda je to nagoveštaj malo boljih dana za ovaj tim ali da bi uhvatili priključak sa ostalim timovima iz donjeg dela tabele moraju da osvajaju bodove i na strani. Akranes je na visokom četvrtom mestu, oni su osvojili prvo mesto u drugoj ligi prošle sezone i ovakav plasman može se nazvati kao malo iznenađenje. Akranes je u odličnoj formi i u poslednjih pet utakmica u prvenstvu imaju četiri pobede i jedan remi. Tri pobede u ovom periodu ostavrili su na svom terenu a uspeli su da slave i na gostovanju kod Akurejrija. Jedini remi desio se na gostovanju kod Breidablika. U prvom delu sezone Akranes je lako izašao na kraj sa Filkirom i pobedio je sa 5:1. Kvalitetniji su tim i predlažemo njihov trijumf i na gostovanju. Za dvojku se u kladionici King dobija koeficijent koji iznosi 2.13.

Petrolul – Glorija – 1 @ 2.04 u King

Petrolul je imao dosta tešku i stresnu sezonu. Završili su je na 11. mestu i tako izbegli direktnu bitku za opstanak kroz eventualni baraž ali svakako nisu bili prezadovoljni igranjem u plej-autu. Ekipa iz Ploeštija još od šezdesetih godina prošlog veka nije imala zapaženijih rezultata u prvenstvu Rumunije, čak su nekoliko puta ispadali iz elite i planovi za predstojeću sezonu su da se što pre izbore za svoj status a najbolje bi bilo kada bi igrali u plej-ofu. Njihov prvi rival u prvenstvu je tim Glorije iz Buzaua, ekipa koja već par decenija nije u društvu najboljih ali je prošle sezone imala i dosta sreće i kao četvrtoplasirana u drugoj ligi izborila se za ulazak u elitu. Naime, drugoplasiranom Korvinulu iz Hunedoare nije dozvoljen ulazak u prvu ligu jer u njoj mogu igrati samo profesionalni timovi a Korvinul se finansira iz opštinskog budžeta. Ni trećeplasirani Selimbar nije mogao da naprduje i tako je Glorija, uz prvoplasiranu Unireu, stigao u elitu. Petrolul i Glorija su se poslednji put sastali u drugoj ligi pre dve godine a sada se po prvi put sastaju u najjačem rangu. Očekujemo pobedu Petrolula na stratu a za jedinicu se dobija kvota 2.04 u kladionici King.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici King iznosi 8.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.