TIP DANA: Hamerbi – Geteborg: Domaćin hvata priključak za titulu, gostima bi bodovi dobro došli!

Hamerbi će u okviru 14. kola Alsvenskana dočekati ekipu Goteborga, biće ovo duel šestoplasirane i trinaestoplasirane ekipe na tabeli. Utakmica je na programu od 19 časova.

Hamerbi: Uhvatili su zalet!

Hamerbi je jedna veoma specifična priča. Preuzela su ih dva trenera koje su doveli iz Vernama, Kima Helberga i njegovog pomoćnika Davida Selinija. Veliki izazov za njih. Vernamo je mali klub, a Hamarbi jedan od najvećih u Švedskoj. Način na koji oni žele da igraju fudbal sada pokušavaju da implementiraju u Hamarbiju. To je ofanzivan fudbal, orijentisan na posijed, visok presing, sve ono što Hamarbi do sada nije igrao. To je atraktivan fudbal, koji dovodi publiku, ali trebaće im dvije-tri godine da u potpunosti promjene stil igre. Izgubili su nekoliko kvalitetnih igrača prije početka sezone, poput Avgusta Mikelsena koji je prešao u Bode/Glimt. Došle su neke zamjene, jedan iz Vernama, Fredrik Vinter, mlad štoper i veliki potencijal. Za taj fudbal koji žele da igraju treba strpljenja. Potpisali su ugovor na tri godine. Imaju i jednog srpskog fudbalera, Pavla Vagića (24), koji je rođen u Švedskoj. On je vraćen sa pozajmice iz Helsingborga, dobijao je minutažu tokom priprema. Bio je Malmeov igrač pozajmljen u Jenčepingu. Kasnije ga je Rozenborg kupio za 1.000.000 evra, a odatle se vratio u Hamarbi. Talentovan je defanzivac.
Nakon 13 odigranih utakmica u novoj sezoni, Hamerbi je upisao 7 trijumfa i čak 5 poraza, što je za ovako rani dio sezone zaista mnogo za klub koji gaji najveće ambicije. U poslednje vrijem su međutim značajno podigli formu, pa tako na poslednja 4 meča imaju 3 trijumfa i 1 remi. Imaju 13 bodova manje u odnosu na prvoplasirani Malme ali i dvije utakmice manje, pa večerašnji meč iz te vizure ima još veći značaj za njih.

Geteborg: Šta ostade od velikana!

Jedan od velikana švedskog fudbala, osvajali su 13 puta titulu, dva puta Kup UEFA, igrali polufinale Lige šampiona. Međutim, godinama unazad su veliko razočaranje. Imaju samo jedan osvojen Kup u poslednjih šest godina. Prošle sezone su tek u poslednjem kolu izborili opstanak. Stadion im je uvijek krcat, a iz godine u godinu iznevjere navijače. Mjenjaju uprave, trenere… Nisu mnogo promjenili tim, predviđa im se još jedna loša sezona i borbu za opstanak.
Trenutno se nakon 13 odigranih kola nalaze na skoru od 4 trijumfa, 2 remija i 7 poraza, te sa 14 osvojenih bodova zauzimaju 13. mjesto na tabeli. U poslednje vrijeme igrjau po sistemu “toplo – hladno”, te su tako nakon sjajnog meča i trijumfa nad Hekenom upisali i novi poraz, kada su na domaćem terenu pred mnogo domaćih navijača upisali poraz od Vernama rezultatom 2:0.
Najveći problem ovog tima je efikasnost, što govori i podatak da sa samo 13 postignutih napada imaju drugi najgori napad u čitavoj ligi.
Treba napomenuti da na gostujućim terenima nisu slavili na četiri uzastopna gostovanja, a na svakoj od tih utakmica su primali minimalno po 2 gola.

Naš prijedlog:

Hamerbi kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf u PrimoBet kladionici iznosi 1.85. Trijumf gostiju plaća se kvotom 4.00.

Vrlo lako bi ovo mogao biti jedan veoma efikasan meč, pošto i jedni i drugi od početka igraju nešto brži fudbal. Prosiječno na utakmicama ova dva tima pada blizu 3 gola, pa je naš prijedlog za ovaj meč igra 3+ po kvoti 1.79 u PrimoBet kladionici. Hamerbi je trenutno u boljoj formi i po nama su bliži trijumfu, pa vam shodno tome predlažemo i da okušate jedinicu po kvoti 1.85. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa kombinacijom 1&3+ po kvoti 3.00 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.