Tiket dana (utorak, 16.07.2024)

Tiket dana

Posle reprezentativnih uzbuđenja u potpunosti se okrećemo ligaškim takmičenjima. Do petka, kada počinje veći broj evropskih liga, pratimo revanš utakmice prvog kola evropskih kupova. Predložene kvote podložne su izmenama.

Helsinki – Panevežis – 1,0-3 @ 2.35 u SuperBet

Pomalo nas je šokirao rezultat prvog meča iz Litvanije. Tamošnji aktuelni prvak Panevežis pobedio je šampiona Finske sa 3:0 i stekao ogromnu prednost pred revanš u Helsinkiju. Podsetimo da je HJK prošle godine igrao u grupnoj fazi Lige konferencija dok je Panevežis po prvi put postao šampion svoje zemlje. I ne samo to, ove sezone se ovaj litvanski tim grčevito bori za osptanak u elitnom tangu ove baltičke zemlje, dok je Helsinki ponovo u vrhu Veikkaus lige i glavni je favorit za još jedan naslov. Moraće Helsinki, koji je dobio poštedu u domaćem prvenstvu prošlog vikenda, da nadvisi sopstvene mogućnosti i nadoknadi tri gola minusa, a posebno je zabrinjavajuće što su istim rezultatom izgubili i poslednji prvenstveni okršaj od Ilvesa. S druge strane Panevežis je pre pobede na HJK-om imao dva vezana poraza od 0:1 na svom terenu u prvenstvu, pa je i zbog toga ovaj ishod prvog meča senzacija. Helsinki će pobediti u revanšu ali ne znamo da li dovoljnom razlikom makar za produžetke. Naš predlog je jedinica sa manjim brojem golova. Za 1,0-3 kvota je 2.35 u kladionici SuperBet.

Šamrok – Vikingur – 1 @ 2.75 u SuperBet

Prvi meč između islandskog i irskog prvaka protekao je u nadmoćnosti Vikingura ali bez golova. I posed je bio na strani Islanđana sa preko 70%, kao i broj udaraca ka mreži, ali nijedna lopta nije završila iza leđa golmana Šamroka. Ipak, smatramo da prvak Republike Irske, iako dosta slabiji nego prošle sezone, neće biti u podređenom položaju pred svojim navijaćima. Ulog je ogroman pred ovaj meč, pobednik će bukvalno obezbediti dug boravak u Evropi a to je krajnji cilj i jednih i drugih. I dok je Vikingur lider u svom šampionatu i sigurno gura ka novoj titulu, Šamrok će morato da preda krunu nekom drugom jer već ima zaostatak koji ne može da nadoknadi. Zato je za Roverse važno da ove sezone budu što duže u Evropi i poprave lični koeficijent jer će im narednog leta biti mnogo teže u LIgi konferencija, ukoliko se uopšte i za nju izbore. Vikingur je poražen još početkom maja u islandskoj ligi i od tada je uglavnom pobeđivao. U Dablinu će biti na teškom ispitu i mi dajemo prednost Šamroku, pre svega zbog evropskog iskustva. Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija koeficijent 2.75.

Futura – Al Ahli – x2,0-2 @ 1.90 u SuperBet

Ogroman posao napravio je Al Ahli trijumfom nad Piramidsom prošle sedmice sa 3:2. Bio je to sjajan duel dve najbolje egipatske ekipe sa mnoštvom preokreta. Prvi je poveo Al Ahli, pa su Piramidsi okrenuli na 2:1, ali je trijumf ipak pripao prvaku Afrike sa 3:2. Sada Al Ahli ima samo 4 boda manje od Piramidsa ali i četiri utakmice manje i pitanje je trenutka kada će preuzeti lidersku palicu. Šansa za Piramidse je još jedan međusobni duel do kraja sezone ali i ovaj meč Al Ahlija kod Future, odličnog tima koji je u sjajnoj formi. Futura je na 4. mestu, želi na treću poziciju koja donosi plasman u Kup konfederacija, a u preostalih pet mečeva moraju da sustignu Al Masri koji ima četiri boda više. Futura je izgubila samo jednom u poslednjih deset utakmica, a u prethodnih 6 kola imaju pet pobeda i jedan neuspeh. Ovaj meč trebalo je da se igra još u 14. kolu ali je odložen zbog obaveza Al Ahlija u Afričkoj Ligi šampiona, pa ih do kraja sezone očekuje još jedan međusobni duel, na stadionu Al Ahlija u poslednjem kolu šampionata. Ove dve ekipe ipak su igrale na početku sezone u Super kupu a slavio je Al Ahli posle produžetaka. Nisom ubeđeni i pobedu gostiju i predlažemo duplu šansu na njih uz mali broj golova. Za x2,0-2 kvota je 1.90 u kladionici SuperBet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici SuperBet iznosi 12.28.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.