Tiket dana (petak, 19.07.2024)

Tiket dana

Možemo reći da danas počinje nova fudbalska sezona. Kreće više ebvropskih liga ali na one najjače moraćemo sačekati još skoro mesec dana. Kvote su bile važeće u vreme pisanja teksta.

Nordsjeland – Olborg – 1,3+ @ 1.90 u Mozzartbet

Ne može se reći da je prethodna sezona bila uspešna za ekipu iz Faruma. Nordsjeland je na kraju ostao bez plasmana u Evropu s obzirom da je završio na 4. mestu na tabeli. Imao je priliku da pobedom nad FC Kopenhagenom u poslednjem kolu prestigne Lavove na tabeli ali je taj meč završen rezultatom 1:1 i Nordsjeland je ostao četvrti. Ispada da su najbolji rezultat ostvarili u Evropi pošto su igrali u grupnoj fazi Lige konferencija, mada se ni tu nisu izborili za proleće jer su završili iza Fenerbahčea i Ludogoreca na tabeli. Ipak, radi se o sjajnom i perspektivnom timu čije su utakmice bile vrlo uzbudljice i prepune golova. U prvom kolu dočekuju povratnika u Super ligu i nekadašnjeg šampiona Danske, ekipu Olborga. Ovaj tim je potpuno nenadano završio u drugoj ligi pre dve godine ali je uspeo da se izbori s problemima, osvojio drugo mesto u drugoligaškoj konkurenciji, i zajedno sa Sonderjilom izbori promociju u elitni rang. Videćemo koliko je Olborg spreman za takmičenje u Super ligi a na na premijeri ne verujemo da mogu iznenaditi Nordsjeland. Naš predlog je kombinacija jedinice i dosta golova, a za 1,3+ kvota je 1.90 u kladionici Mozzartbet.

Bode/Glimt – Odd – 1/1,3+ @ 1.62 u Mozzartbet

Aktuelni šampion Norveške igra dosta slabije nego na početku sezone a za njih je pravi kriptonit ekipa Sandefjorda, poslednjeplasirani tim norveške elite. Dva puta je Bode igrao protiv Sanderfjorda u smo 15 dana, na svom terenu je remizirao 1:1, a prošlog vikenda je poražen na gostovanju sa 2:1. Još jednom se staro kladioničarsko pravilo da se nikada na tiket ne stavljaju mečevi u kojima se sastaju prvi i poslednji, pokazalo kao tačno. Bode je i dalje lider ali mu je Bran prišao na 4 a Molde i Viking na 5 bodova razlike. Možda je tako i bolje, imaćemo zanimljiv finiš sezone a Bode/Glimt će morati maksimalno da ulazi u svaki meč i tako drži formu i za kvalifikacije za Ligu šampiona koje za njih kreću već u utorak prvom utakmicom drugog kola u kojoj se sastaju sa letonskim RFS-om. To je prioritet a protv Odd-a ne bi smeli još jednom da naprave kiks. Gosti su tek 15. i njima predstoji grčevita bitka za opstanak. Odd je pobedio samo jednom u poslednjih 11 prvenstvenih rundi i nema velike izglede na severu Norveške. Pokušajte s kombinacijom 1/1,3+ za koju se dobija kvota 1.62 u kladionici Mozzartbet.

Jagjelonija – Pušča – 1,2+ @ 1.73 u Mozzartbet

Kreće i poljska Ekstraklasa ovog vikenda a do narednog maja prefiksom ”aktuelni šampion” šepuriće se tim Jagjelonije. U dramatičnom finišu prošle sezone Jagjelonija i Šljons su zavrpšili sa istim brojem bodova prvenstvo ali je ekipa iz Bjalistoka je imala bolji međusobni skor, slavila je na svom terenu sa 3:1 dok je u Šljonsku bilo 2:1 za domaćina. U utorak Jagjelonija debitiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Njihov prvi rival u elitnom takmičenju biće iznenađujući prvak Litvanije iz prethodne sezone, tim Panevežisa koji je već izbacio finski Helsinki. Sigurno da u Jagjeloniji razmišljaju o Litvancima ali pre toga moraju da pobede tim Pušče i trijufalno započenu novu sezonu, kako i priliči jednom šampionu. Gosti su ispunili svoj cilj u prošlom prvenstvu, bez većih problema su obezbedili još jednu godinu Super ligi a i ove je cilj isti. Što se ovog meča tiče naš predlog je kombinacija 1,2+, ali prvo je kolo i sve je moguće. Za ovaj tip kvota je 1.73 u kladionici Mozzartbet.

Unirea Slobozia – FCSB – 0-2 @ 1.90 u Mozzartbet

Prvo kolo u rumunskoj ligi donelo je nekoliko iznenađenja. Akteri dva najveća bili su klubovi koji se sastaju u drugom kolu. Novajlija i debitant u elitnom rangu, ekipa Uniree iz Slobozije slavila je na gostovanju kod Farula u Konstanci. Podsetimo da je Farul samo godinu ranije bio šampion ove zemlje. To je bilo prijatno iznenađenja, a remi aktuelnog prvaka FSCB-a sa Univerzitateom iz Kluža svakako je neprijatno, posebno za pristalice bivše Steaue. Možda FCSB u ovim letnjim danima više pažnje posvećuje kvalifikacijama za Ligu šampiona, a prvenstvo uvek ima vremena da se stvari poprave. Oni su već prošli prvo kolo, nisu imali mnogo problema sa Virtusom iz San Marina, a u drugom kolu imaće mnogo teži izazov i igraće sa Makabijem iz Tel Aviva, šampionom Izraela. Makabi dolazi u Bukurešt već u utorak, a sedam dana kasnije FCSB će u goste Izraelcima, najverovatnije u Mađarsku. Što se ovog meča u Slobociji tiče, domaćin će imati ogromnu podršku jer će prvi put igrati u eliti na svom terenu i to protiv šampiona. Mi nekako verujemo u tvrd meč i nismo ubeđeni u trijumf FCSB-a. Zato je predlog igra na mali broj golova a za 0-2 koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.90.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Mozzartbet iznosi 10.12.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.