TIP DANA: Klub Briž – Rojal Union: Prava poslastica pred početak belgijskog šampionata!

U subotu nas širom Evrope očekuje nekoliko veoma zanimljivih duela, a bez ikakve sumnje, najinteresantniji susret se igra u Flandriji, gde će u okviru belgijskog Superkupa snage odmeriti ekipe Klub Briža i Rojal Uniona.
Kao što je to verovatno svima poznato, Klub Briž je došao do naslova prvaka Belgije, dok je Rojal Union osvojio Kup.
Početak susreta između ove dve veoma kvalitetne ekipe je zakazan za 20 časova, a sva je prilika da nas očekuje pravi spektakl.

Klub Briž: Da li je Klub Briž i ovog puta prvi favorit za naslov prvaka Belgije?

Iza Klub Briža je jedna zaista sjajna sezona, a ono što je svakako najbitnije je da je ova ekipa stigla do novog naslova prvaka Belgije.
Drugu godinu zaredom se belgijski šampionat rešavao u poslednjem kolu, a na kraju je jedan od najtrofejnijih timova imao samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Rojal Union.
Uoči poslednjeg kola je Klub Brižu bio dovoljan i bod protiv Serkl Briža, i na kraju je duel između te dve ekipe i završen bez pogodaka, pa je ova ekipa stigla do svoje devetnaeste šampionske titule.
Sezonu pre toga se belgijski velikan nije proslavio, ali je pre toga ovaj klub vezao čak tri šampionske titule.
Nije samo Klub Briž bio dobar u nacionalnom šampionatu, već je ova ekipa uspela da stigne i do same završnice Lige konferencija.
Naime, belgijski predstavnik je u polufinalu odmerio snage sa italijanskom Fiorentinom, koja je dosta teže nego što se očekivalo stigla do plasmana u veliko finale, i to ukupnim rezultatom 4:3, što nam najbolje i potvrđuje da se tim iz Flandrije nije nimalo obrukao u tom dvomeču sa ekipom koja je drugu godinu zaredom poražena u finalu trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenje.
U međuvremenu je Klub Briž bio izuzetno aktivan na tržištu, pa su u klub stigli fudbaleri poput Colisa, Nilsona, Romera i Rašarija, dok je Igor Tijago u transferu vrednom 33 miliona evra pojačao ekipu Brentforda.
Na klupi aktuelnog šampiona Belgije se nalazi Niki Hajen koji je jedan od najzaslužnijih ljudi za sjajne partije ovog tima u prošloj sezoni, a ovog puta će veliki izazov biti i učešće u Ligi šampiona, gde Klub Briž nismo imali prilike da gledamo prošle sezone.
Bilo kako bilo, u poslednje vreme belgijski velikan ima dosta dobar skor protiv Rojal Uniona, koji ruku na srce u poslednjih par godina igra na veoma visokom nivou.

Rojal Union: Ova ekipa napreduje iz godine u godinu!

Rojal Union, ili ako više volite Sen Žiloaz je osnovan davne 1897. godine, a do sada je ovaj klub čak jedanaest puta dolazio do naslova prvaka Belgije, uz napomenu da se to poslednji put desilo davne 1935. godine.
Pored toga, ovaj klub je tri puta osvajao i belgijski Kup, a poslednji put je to bio slučaj prošle sezone, kada je ova ekipa u velikom finalu bila bolja od ekipe Antverpena, a taj meč je završen rezultatom 1:0. Bio je to prvi trofej u drugom po važnosti belgijskom takmičenju posle čak 110 godina posta, pa je sigurno da je sve to bio povod za veliko slavlje svih navijača ovog tima, koji su vrlo lako mogli da proslave i titulu.
Naime, prošlu sezonu elitnog ranga belgijskog fudbala Rojal Union je završio na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Klub Briž.
Ponovo se kao što smo to već pomenuli belgijsko prvenstvo odlučivalo u poslednjim trenucima poslednjeg kola, a na kraju je Klub Briž remizirao protiv Serkl Briža na svom stadionu, kada nije bilo pogodaka, dok je Rojal Union obavio svoj deo posla i savladao Genk na svom stadionu sa 2:0.
Na kraju se ispostavilo da je odlučujući meč bio na četiri kola pre kraja šampionata, kada je Sen Žiloaz na svom terenu samo remizirao protiv Anderlehta, u duelu koji je završen bez pogodaka.
Sigurno je da će i ovog puta ova veoma simpatična ekipa imati najviše moguće ciljeve, a naravno, primarni će biti naslov prvaka Belgije, iako će sve to predstavljati veoma težak zadatak.
Novi trener Sen Žiloaza je u međuvremenu postao Sebastijan Pokonjoli, koji je do sada isključivo radio sa mlađim kategorijama, pa je sigurno da je pred bivšim fudbalerom Standarda i AZ Alkmara veoma težak zadatak.
Što se tiče igračkog kadra, okosnica iz prošle sezone je sačuvana, a najveće pojačanje predstavlja dolazak Mohameda Fuseinija koji je prošle sezone sa dosta uspeha nastupao za ekipu danskog Randersa.
Za kraj, na poslednjih osam međusobnih mečeva, Rojal Union je tri puta savladao Klub Briž, dva puta je bilo nerešeno, a tri puta je aktuelni šampion Belgije zabeležio trijumf.

Naš predlog

Iako je ulog trofej u Superkupu, smatramo da će nam ovaj meč doneti dosta pogodaka, pa je pre svega idealno da se oprobate sa igrom 3+ za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 1.55.

Veoma težak meč za prognoziranje, što nam je pokazalo i prošlo prvenstvo, pošto je na kraju Klub Briž kao što smo već napomenuli imao samo jedan bod viška od Sen Žiloa. Ipak, najrealnije je da će i jedna i druga ekipa na ovom duelu postići makar po jedan pogodak, pa vam savetujemo da usmerite fokus na igru GG, a sve to uz kvotu 1.53 u Mozzartu.

Za kraj, ako se osvrnemo na poslednjih pet međusobnih mečeva, dva puta je bilo nerešeno, dva puta je slavio Klub Briž, uz samo jedan trijumf Rojal Uniona, i to u polufinalu prošlosezonskog izdanja Kupa, kada je bilo 2:0. Neminovno je da aktuelni šampion Belgije ima dosta više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju, zbog čega vam i savetujemo da okušate sreću sa jedinicom koju kladionica Mozzartbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.