TIP DANA: Rozenborg – Lilestrem: Norveški velikan se dosta muči ove sezone!

U nedelju je sjajna ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope i Južne Amerike očekuju nekoliko veoma dobrih mečeva, a smatramo da se jedan od najzanimljivijih duela igra u Trondhajmu, gde će fudbaleri Rozenborga ugostiti Lilestrem.
Iako se norveški velikan do sada nije preterano proslavio u norveškom šampionatu, ne tako davno je ova ekipa u meču prijateljskog karaktera uspela da savlada slavni Mančester junajted. Sa druge strane, Lilestrem igra dosta dobro u poslednje vreme, i kako sada stvari stoje utisak je da nas očekuje jedan veoma interesantan susret.
Početak duela između Rozenborga i Lilestrema je zakazan za 19 časova i 15 minuta.

Rozenborg: Lilestrem nikako ne leži Rozenborgu u poslednje vreme!

Rozenborg je najtrofejniji norveški klub, a do sada je ova ekipa čak 26 puta dolazila do naslova prvaka ove zemlje, uz podsećanje da je to poslednji put bio slučaj 2018. godine, što znači da norveški velikan punih šest godina nije uspeo da dođe do šampionske titule.
Pored toga, ovaj klub je rekorder i po broju trofeja u Kupu ove zemlje, pošto je tim iz Trondhajma do sada dvanaest puta osvajao drugo po važnosti takmičenje u norveškom fudbalu. Treba tu naravno dodati i tri Superkupa, ali ne smemo zaboraviti ni period od 1995-2002. godine kada je Rozenborg osam puta zaredom igrao u Ligi šampiona.
Prošla sezona je nažalost bila za zaborav, pošto je ovaj klub na kraju završio na katastrofalnom devetom mestu na tabeli, uz dvanaest bodova manjka u odnosu na petoplasirani Molde, a za one koji ne znaju, ta peta pozicija je ujedno i poslednja koja donosi plasman u kvalifikacije za evropska takmičenja, pa dolazimo do zaključka da Rozenborg nije bio ni blizu svog primarnog cilja.
Ciljevi se naravno nisu promenili ni ove sezone, međutim, moramo reći da smo ponovo dosta više očekivali od najtrofejnijeg norveškog kluba.
Naime, u ovom trenutku se tim iz Trondhajma nalazi na jedanaestom mestu na tabeli uz samo tri boda viška u odnosu na timove koji se trenutno nalaze na pozicijama koje na kraju šampionata znače nažalost i selidbu u niži rang.
Na poslednjih pet mečeva u elitnom rangu norveškog fudbala Rozenborg je ostvario dva trijumfa, isto toliko poraza i jedan remi i to na svom stadionu protiv Fredrikštada, kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu je najtrofejniji norveški klub doživeo težak poraz na gostovanju kod dvanaestoplasiranog Sarpsborga, a taj meč je završen rezultatom 4:1.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu do sada je Rozenborg odigrao sedam mečeva i ostvario četiri trijumfa, jedan remi i dva poraza, ali ono što generalno nikako nije dobro je da je norveški velikan na poslednjih šest međusobnih mečeva samo jednom uspeo da savladala Lilestrem, dok je na preostalih pet mečeva ova ekipa došla do trijumfa.

Lilestrem: Da su konstantni, borili bi se za naslov prvaka Norveške!

Sigurno mali broj ljudi zna da je Lilestrem do sada čak pet puta dolazio do naslova prvaka Norveške, iako je ovaj klub poslednji put bio šampion ove skandinavske zemlje još davne 1989. godine, uz čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Rozenborg, kod koga između ostalog ova ekipa i gostuje o ovom kolu elitnog ranga norveškog fudbala.
Pored pet šampionskih titula, Lilestrem je do sada šest puta osvajala i Kup ove zemlje, a poslednji put je to bio slučaj 2017. godine kada je ovaj tim u velikom finalu bio bolji od Sarpsborga koji je savladan sa 3:2.
Nažalost, prošle sezone je Lilestrem poražen u velikom finalu norveškog Kupa i to od Brana, koji je bez većih problema na tom duelu slavio sa 2:0.
Zanimljivo je da je osam puta ovaj tim sezonu završavao na drugom mestu na tabeli norveškog šampionata, a isto toliko puta su popularni Kanarinci poraženi i u finalima Kupa.
Prošlu sezonu je nekadašnji šampion Norveške završio na šestom mestu na tabeli, uz osam bodova manjka u odnosu na petoplasirani Molde, a kao što smo to već gore pomenuli, ta peta pozicija je ujedno i poslednja koja donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije.
Primarni cilj će svakako i ovog puta biti baš to peto mesto, a kada se sve sabere i oduzme deluje da svi navijači Kanarinaca mogu da budu zadovoljni sa do sada pruženim od njihovih izabranika, pošto se trenutno Lilestrem nalazi na sedmom mestu na tabeli uz samo četiri boda manjka u odnosu na petoplasirani Fredrikštad.
Na poslednjih pet mečeva u elitnom rangu norveškog fudbala ova ekipa je ostvarila tri trijumfa, ali i dva poraza. U prošlom kolu su izabranici Andreasa Georgsona odigrali jedan sjajan meč na svom stadionu protiv Stromsgodseta, a taj duel je završen rezultatom 3:1. Bio je to veoma važan trijumf Lilestrema, pošto je kolo pre toga ova ekipa doživela ubedljiv poraz na gostovanju kod Moldea kada je bilo 3:0.
Generalno, kada se radi o partijama na strani, do sada je nekadašnji šampion Norveške odigrao sedam mečeva na strani i ostvario četiri trijumfa i tri poraza, bez remija.
Kao što smo već napomenuli, Kanarincima u poslednje vreme i te kako leži Rozenborg, pa neće biti iznenađenje ukoliko se ova simpatična ekipa sa jednih od najtežih gostovanja u norveškom prvenstvu vrati kući sa sva tri osvojena boda.

Naš predlog

Kao što smo već to pomenuli, Rozenborg u poslednje vreme ima ogromnih problema u međusobnim mečevima protiv Lilestrema, pa je tako na šest poslednjih međusobnih susreta Lilestrem čak pet puta trijumfovao, dok je jednom slavio norveški velikan.
Najviše zbog tradicije, prednost ovog puta dajemo gostima, i savetujemo vam da okušate sreću sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 1.70
.

Nešto što apsolutno ne bi smelo da se dovede u pitanje su svakako golovi, pa vam hrabro preporučujemo da okušate sreću sa igrom 4+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.25, dok za igru 3+ u kladionici Mozzartbet dobijete kvotu 1.50, što je takođe sasvim pristojno.

Za kraj, vrlo lako se može dogoditi da gosti postignu makar dva pogotka na gostovanju kod slavnog Rozenborga, pa je hrabra preporuka igra G2+, a sve to uz fenomenalnu kvotu 2.35 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.