Tiket dana (utorak, 23.07.2024)

Tiket dana

Večeras se igraju prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Dueli već postaju ozbiljniji a ulog je veliki. Predložene kvote važile su u momentu sastavljanja tiketa.

Panevežis – Jagjelonija – 0-2 @ 2.11 u Primobet

Panevežis je iznenađujuće postao prvak Litvanije prošle godine i tako prekinuo dugogodišnju dominaciju Žalgirisa i nešto ranije Suduve. Međutim, već u narednoj sezoni, ovoj koja je u toku, Panevežis je dalkeo od šampionske ekipe. Posle 23 odigrana kola nalaze se na poslednjem mestu na tabeli, doduše sa utakmicom manje odigranom od timova koji su ispred njih. Opstanak je najbitniji u ovom momentu ali je igranje u Evropi prilika da se popravi finansijska situacija. Da neće olako odustati od evropskog puta pokazali su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona kada su izbacili mnogo iskusniji Helsinki. Finskog prvaka su pobedili sa 3:0 na svom terenu da bi u revanšu odigrali 1:1, sasvim dovoljno za odlazak u narednu fazu. Sada je rival znatno ozboljniji ali ne i mnogo iskusniji u Evropi. Jagjelonija je najzad osvojila titulu u Poljskoj, tim iz Bjalistoka je zahvaljujući boljem međusobnom učinku zavrpio ispred Šljonsa a u nojoj sezoni su startovali trijumfom nad Puščom od 2:0. Ovo su kompijske zemlje i biće zanimljiv okršaj njihovoh šampiona. Očekujemo tvrd meč u Litvaniji i mali broj golova. Za 0-2 gola kvota je 2.11 u kladionci Primobet.

APOEL – Petrokub – 1 @ 1.57 u Primobet

Tim iz Nikozije vratio je titulu šampiona na Kipru zahvaljujući boljem međusobnom skoru u odnosu na tim AEK-a iz Larnake. Obe ekipe su prvenstvo završile sa po 73 boda a da dramatičnost dobije na jačini potrudio se raspored jer su se sastali u poslednjem kolu u nikoziji. Meč je završen rezultatom 1:1 i to je APOEL-u bilo dovoljno za šampionski naslov. Kiprani su igrali dosta pripremnih mečeva, imaju velike ambicije u novoj sezoni, a plan im je i da igraju grupnu fazu nekog od takmičenja. Uvek je za kiparske klubove problem kasni početak prvenstva na Ostravu i kasni ulazak timova u top formu. Sada su imali malo i sreće, za protivnika su dobili šampiona Moldavije, takođe zemlje u kojoj se prvenstvo još ne igra. Petrokub je smenio Šerif na mestu prvaka i već je odigrao dva zvanična meča u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Bili su bolji od prvaka Kazahstana, ekipe Ordabasija i to tako što su postigli samo jedan gol za 180 minuta igre. Na drugoj strani uspeli su da sačuvaju svoju mrežu i defanziva će im biti adut i u mečevima sa APOEL-om. Kiprani su mnogo iskusniji u Evropi i verujemo u njihov trijumf u prvom meču u Nikoziji. Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija koeficijent koji iznosi 1.57.

Linkoln – Karabag – 2,0-3 @ 1.98 u Primobet

Tim sa Gibraltara je već uradio veliku stvar eliminacijom malteškog Hamruna u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Bio je to okrčaj dve podjednake ekipe po kvalitetu, oba tima su slavila minimalnim rezultatom kao gosti a tek posle penala u revanšu na Gibraltaru dalje je prošao Linkoln. Karabag već ima zvučno ime u evropskim okvirima pa nije imao potrebu da igra u prvom kolu. prošle sezone najbolji tim Azerbejdžana igrao je u nokaut fazi Lige Evrope i ispao od sjajnog Bajera iz Leverkuzena mada je bio na korak od eliminacije velikog rivala. Tek u sudijskoj nadoknadi revanša Farmaceuti su sa dva gola Patrika Šika došli do plasmana u četvrtfinale. Karabag je dominantno osvojio titulu sa čak 15 bodova prednosti u odnosu na Ziru i prvi je favorit i u novom prvenstvu koje treba da stratuje 2. avgusta. Zanimljivo je da su se Karabag i Linkoln sastali u kvalifikacijama za Ligu šampiona i prošlog leta, tada samo u prvom kolu, a Karabag je dobio oba meča. Bilo je 2:1 na Gibralataru i 4:0 u Bakuu. I sada će oba meča dobiti Karabag a u prvom, pored dvojke, predlažemo i manji broj golova. Za 2,0-3 kvota je 1.98 u kladionici Primobet.

FCSB – Makabi Tel Aviv – x2,2+ @ 1.95 u Primobet

Okršaj između rumunskog i izraelskog prvaka sigurno je najneizvensiji u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. FCSB je igrao prvo kolo i u njemu bez ikakvih problema savladao Virtus iz San Marina ukupnim rezultatom 11:1, dok se Makabi spremao za svoj evropski start utakmicm Super kupa Izraela u kome je savladao imenjaka iz petah Tikve i tako već osvojio prvi trofej u sezoni. Problem za izraelske klubove i ove sezone biće to što ne mogu da igraju u svojoj zemlji već će ponovo rivale ugostiti na neutralnom terenu, u glavnom gradu Mađarske Budimpešti. Mada je FCSB dosta sigurno uzeo titulu u Rumuniji ostavivši iza sebe ekipu Kluža, start u novoj sezoni zabrinuo je pristalice kluba čiji je vlasnik kontroverzni biznismen Điđi Bekali. Posel dva odigrana kola, Rumuni su prvi krenuli s prvenstvom, FCSB još nema trijumf pošto je oba puta remizirao, prvo sa Univerzitateom iz Kluža na svom terenu a onda i na gostovanju kod novajlije Uniree iz Slobozije. Sve nam to govori da Rumuni još nisu u optimalnoj formi i da bi Makabi to mogao da iskoristi. Naš predlog je dupla šansa na goste uz bar dva gola na prvom meču. Za x2,2+ koeficijent u kladionici Primobet iznosi 1.95.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Primobet iznosi 12.79.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.