Tiket dana (četvrtak, 25.07.2024)

Tiket dana

Veliki broj utakmica igra se danas u kvalifikacijama za Ligu Evrope i Ligu konferencija. Obično je najteže pogoditi ishode ovakvih mečeva ali svakako ćemo pokušati. Predložene kvote važile su u vreme pisanja predloga.

Visla – Rapid – 2 @ 1.80 u Mozzartbet

Slavna Visla iz Krakova već par sezona igra u drugoj ligi Poljske i nikako da izbori povratak u Ekstraklasu. Ipak, i kao drugoligaši doneli su novi pehar u svoju odlično popunjenu trofejnu sobu. Osvojili su Kup Poljske prošlog proleća i to tako što su u finalu pobedili Pogon iz Šćećina. Navijačima je barem to bila uteha dok ćekaju da njihovi ljubimci ponovo zaigraju u društvu najboljih, tamo gde im je i mesto. Visla je igrala u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i dva puta pobedila kosovski Lapi iz Podujeva. To je bio ishod koji se očekivao, u Krakovu 2:0 i u Podujevu 2:1 za poljskog velikana. Sada im je rival mnogo, mnogo ozbiljniji, radi se o bečkom Rapidu, ekipi koja je u pršlom prvenstvu austrijeske Bundeslige zauzela četvrto mesto ali je igrala i finale kupa u kome je poražena od Šturma. Dve prvoplasirane austrijske ekipe igraju kvalifikacije za Ligu šampiona a naredne dve za Ligu Evrope. U pripremnom periodu Rapid je igrao odlično a u generalci je remizirao sa Milanom. Visla je, ipak, drugoligaš, pa predlažemo pobedu gostiju. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.80.

Ružomberok – Trabzon – T22+ @ 1.55 u Mozzartbet

Turski predstavnik se tek sada uključuje u kvalifikacije za Ligu Evrope dok su Slovaci već morali da preskoče jednu prepreku. Ružomberok je u dva meča bio uspešniji od kazahstanskog Tobola, pobedili su 5:2 u Slovačkoj i poraženi minimalno u Kazahstanu. Sada ih čeka još jedno dugo putovanje u revanšu, idu na obalu Crnog mora a Trabzon je znatno kvalitetniji tim od Tobola. Problem za Trabzon je to što im liga još nije krenula i počeće tek 11. avgusta, dok slovački šampionat započinje ovog vikenda. Kada je gostovao Tobol na meču je palo sedam golova, a i inače Ruže igraju na gol više. Nešto slično važi i za Trabzon koji je prošlu sezonu u turskoj Super ligi završio na 3. mestu ali sa ogromnim zaostatkom za fenerom i Galatasarajem. Priliku za trofej imali su u kupu a li su u finalu poraženi od Bešiktaša sa 3:2 i to golom u 94. minutu. Za Trabzon je prioritet plasman u grupnu fazu nekog od kupova i svakako da će pokuašti već u Slovačkoj da reše ovaj dvomeč. Golovi su nam prvi izbori i očekujemo da pojačani gosti daju barem dva na ovom meču. Za T22+ kvota je 1.55 u kladionici Mozzartbet.

Korvinul – Rijeka – 2 @ 1.65 u Mozzartbet

Još jedan drugoligaš je prošlog proleća osvojio kup u svojoj zemlji i to je ono što daje draž najmasovnijem takmičenju. U Rumuniji je pehar kupa otišao u Hunedoaru, grad iz koga je klub Korvinul i to je najveći uspeh ovog kolektiva. Mogao je Korvinul da postane superligaš na kraju sezone, ostvarili su to pravo osvajanjem drugog mesta ali Savez dozvoljava igranje u eliti samo profesionalnim klubovima a Korvinul se finansira iz opštinskog budžeta i ostao je u drugoj ligi. Da imaju šta da kažu u Evropi pokazali su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope u kome su eliminisali mađarski Pakš. Slavili su u Mađarskoj sa 4:2, pa poraz od 2:0 u Rumuniji nije bio tragičan. Problem za Korvinul je to što ne mogu da igraju na svom stadionu te će i Rijeku ugostiti u gradu Sibinju, u Transilvaniji. Za Rijeku je to povoljna okolnost ali smatramo da hrvatski Predstavik ima i veći kvalitet i da ne bi trebalo da ima preterano velikih problema da ostvari trijumf već u prvoj utakmici. Rijeka je završila na 2. mestu u hrvatskoj ligi a izgubila je finale kupa od Dinama koji je tako došao do duple krune. Za dvojku se u ovoj utakmici dobija koeficijent 1.65 u kladionici Mozzartbet.

Go Ahed Igls – Bran – 1 @ 2.15 u Mozzartbet

Jedan od zanimljivijih duela drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija igra se između holandskog Go Ahed Iglsa i norveškog Brana. Za razliku od gostiju, čije je prvenstvo u punom jeku, holandska Eredivizija neće krenuti do 11. avgusta. Videćemo da li je to prednost za skandinavski tima ali Bran svakako nije u najboljoj formi u poslednje vreme. Nakon pauze u šampionatu Norveške tim iz Bergena je odigrao četiri prvenstvena meča i ni najednom nije pobedio. Uz tri remija ima i jedan ubedljiv poraz od šampiona Bode/Glimta. Iglsi su iznenadili sjajnim igrama prošle sezone u Holandiji, mada su regularni deo prvenstva završili na 9. poziciji, poslednjoj koja je vodila u doigravanje za plasman u Evropu. I kao deveti su uspeli da pobede prvo NEC iz Nijmegena u polufinalu plej-ofa a onda i Utreht u finalu i evo ih u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Šanse za prolaz dalje su nekako podjednake ali za prvi meč u Deventeru veće dajemo domaćim Iglsima. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.15.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Mozzartbet iznosi 9.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.