TIP DANA: Ajaks – Vojvodina: Koje lale opojnije mirišu?

U četvrtak nas očekuje veoma interesantna ponuda za klađenje, pošto se igraju kvalifikacije za Ligu Evrope i Ligu konferencija, a ovog puta smo za vas pripremili duel u Amsterdamu gde će fudbaleri Ajaksa ugostiti Vojvodinu.
Početak ovog susreta je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Ajaks: Sezona za zaborav!

Sigurno je da će svi navijači Ajaksa prošlu sezonu pokušati što pre da zaborave. Naime, holandski velikan je na kraju završio tek na petom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na šestoplasirani Nec, pa je utisak da je tim iz Amterdama uz dosta muke i stigao do te pozicije, koja donosi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, što možda i nije tako loše ako uzmemo u obzir da su Kopljanici malo pre kraja prvog dela sezone bili stacionirani na poziciji koja na kraju znači i selidbu u niži rang.
Inače, prošle sezone je holandski predstavnik igrao i u Ligi konferencije, gde je Ajaks eliminisan od Aston Vile u osmini finala. Prvi duel na “Johan Krojf” je završen bez pogodaka, dok je revanš na “Vila Parku” završen ubedljivom pobedom engleskog predstavnika od 4:0.
Sve to deluje jako loše, ako uzmemo u obzir da se radi o nekadašnjem šampionu Evrope i timu koji je rekorder po broju osvojenih trofeja u holandskom šampionatu, ali i Kupu, ali treba podsetiti i na to da je tim iz Amsterdama ne tako davno bio nadomak plasmanu u finale Lige šampiona, pa još jednom pominjemo, da se prošla sezona što pre mora zaboraviti.
U međuvremenu je novi trener Ajaksa postao Frančesko Farioli, za koga se praktično otimala čitava Evropa, pa makar na prvi pogled deluje da je uprava holandskog velikana napravila dosta dobar posao.
To je možda i najbolje bilo vidljivo u pripremnom periodu, kada su Kopljanici ostvarili četiri trijumfa, uz samo jedan poraz, ali i uz konstataciju da su savladane ekipe poput Olimpijakosa i Rendžersa.
Inače, ono što karakteriše ekipe koje vodi Farioli je mali broj primljenih ali i postignutih pogodaka, i veliko je pitanje kako će italijanski stručnjak moći da sprovede tu svoju taktiku u Ajaksu, koji godinama unazad neguje napadački stil fudbala.
Ipak, moramo pomenuti i to da je uprava Kopljanika insistirala na dovođenju ovog čoveka, koji je inače postao i prvi Italijan na klupi holandskog velikana.
Što se igračkog kadra tiče, okosnica iz prošle sezone je sačuvana, a najveće pojačanje je svakako Bertrand Traore, koji je već nastupao za ovu ekipu 2017. godine.
Ako se osvrnemo na ovaj meč protiv Vojvodine, sigurno je da su puleni Frančeska Fariolija veliki favoriti, dok bi potencijalni problem moglo da predstavlja to što srpski predstavnik nema šta da izgubi na ovom gostovanju.

Vojvodina: Mogu li Lale da iznenade favorizovani Ajaks?

Ako se malo osvrnemo na istorijat, Vojvodina je do sada dva puta bila šampion Srbije, a poslednji put je to bio slučaj 1989. godine, uz podsećanje da je to bila ona čuvena generacija koju su predvodili Šestić, Mihajlović, Vujačić, Vorkapić i Slaviša Jokanović.
Na kraju su Lale završile na prvom mestu uz tri boda viška u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu, ali i pet bodova više od Hajduka iz Splita, i samo pominjanje ta dva kluba govori koliko je zapravo ta liga bila kvalitetna.
Inače, poslednji značajniji trofej je klub iz Novog Sada osvojio 2020. godine kada je ova ekipa osvojila Kup, i to pošto je u velikom finalu savladan favorizovani Partizan.
Od kako je klub preuzeo Dragoljub Zbiljić, jasno je da su ambicije Voše najviše moguće, međutim, veliko je pitanje koliko je to realno, pošto Crvena zvezda godinama unazad dominira srpskim fudbalom, što je bio slučaj i prošle sezone.
Kada smo već kod prošlog šampionata, tim iz Novog Sada je na kraju završio na četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao Radnički iz Kragujevca, što je na kraju bilo dovoljno za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, što je kada se sve sabere i oduzme i realan domet ove ekipe.
Naravno, moramo pomenuti i to da su Lale prošle sezone stigle do velikog finala Kupa Srbije, gde je tim iz Novog Sada nažalost poražen od Crvene zvezde, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Iza Voše je sjajan pripremni period, pošto su puleni Božidara Bandovića odigrali četiri pripremna meča i ostvarili isto toliko trijumfa, a ono što je najbitnije je da je Voša i u prvom kolu novog šampionata ostvarila trijumf na gostovanju kod Tekstilca, kada je bilo 1:3.
Za kraj, u klub je tokom leta stiglo pregršt veoma interesantnih fudbalera poput Marka Poletanovića, Lazara Nikolića, Lukasa Barosa, Mihaija Butana, sačuvani su igrači poput Petrovića, Savićevića, Serija, a po poslednjim informacijama, Vojvodina je veoma blizu tome da u klub vrati Slobodana Medojevića, nekadašnjeg kapitena ovog kluba, i opšti utisak je da je prelazni rok odrađen na najvišem mogućem nivou, iako on još uvek nije gotov.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, evidentno je da je Ajaks veliki favorit na ovom duelu, bez obzira što Kopljanici nisu imali dobru sezonu. Vojvodina svakako neće imati šta da izgubi na ovom duelu, pa se očekuje jedan otvoren pristup Lala, uz konstataciju da nam sve to može doneti veliki broj pogodaka, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 4+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.90.

Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da vaš fokus usmerite i ka igri GG, za koju je kladionica Mozzartbet pripremila fantastičnu kvotu 2.00.

Za kraj, veoma pristojna kvota u Mozzartu je da će Voša postići makar jedan pogodak na gostovanju kod bivšeg šampiona Evrope, i iznosi 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.