Tiket dana (petak, 26.07.2024)

Tiket dana

Još nekoliko liga počeće ovog vikenda i ponuda je svakim danom sve bolja i bolja. Današnja nije baš inspirativna ali će već od sutra biti mnogo izdašnija. Kvote su važile u trenutku pisanja predloga.

Lehija – Motor Lublin – 1,0-3 @ 2.65 u King

Već u drugom kolu poljske Ekstraklase gledaćemo duel dva tima koja su prošle sezoni bili drugoligaši. Lehija je nadmoćno osvojila prvo mesto u Diviziji 1 i direktno se plasirala u društvo najboljih. S druge strane Motor iz Lublina je morao u plej-of s obzirom da je prvenstvo završio na 4. mestu, pa je u polufinalu doigravanja eliminisao Lecnu tek posle penala, a onda u finalu ekipu Arke iz Gdinje sa 2:1 i na taj način se pridružili timu iz Gdanjska u eliti. Na početku novog prvenstva Lehija je gostovala kod vicešampiona Šljonska i uspela da ostane neporažena. Taj rezultat je odlična pozivnica za navijače da ispune stadion u Gdanjsku i pomognu Lehiji da do prve pobede ove sezone. Motor nije bio tako uspešan, oni su u svom Lublinu poraženi od šampiona pre dve godine, ekipe Rakova iz Čestohove i to sa 2:0. Ako je sudeći po tom ishodu Motoru se sprema borba za optanak i svaki bod a posebno u duelima kakav je sa Lehijom, zlata je vredan. Mada je Lehija bila šampion druge lige Motor je dobio oba međusobna duela sa njima i to identičnim rezultatom 1:0. Vreme je za pobedu Lehije a uz jedinicu dodajemo mali broj golova. Za 1,0-3 kvota u kladionici King iznosi 2.65.

Sonderjisk – Lingbi – 1 @ 2.00 u King

Igra se drugo kolo i u danskoj Super ligi a dva tima koja nisu dobro startovala pokušaće da stignu do prvih bodova u sezoni. Tim Sonderjila je povratnik u društvo najboljih, trebale su im tri sezone u drugoj ligi da bi se vratili na najveću scenu a to su učinili dominantno, osvajanjem prvog mesta ispred Olborga i pored činjenice da su u poslednja tri kola uzimali samo po bod. Sada su rivali mnogo teži i oni su na startu poraženi kod Silkeborga, aktuelnog osvajača Kupa Danske. Ipak, bilo je samo 1:0 za Silkeborg i to je ono što daje nadu navijačima Soderjila da imaju čemu da se nadaju i u elitnom rangu. U drugom kolu u Haderslev dolazi Lingbi. prestonički tim koji je na startu novog prvenstva izgubio gradski derbi od FC Kopenhagena, prvaka ove zemlje od pre dve sezone. Prave borbe nije ni bilo, Lavovi su postigli dva gola u prvih 30 minuta i mirno priveli meč kraju. Lingbi je prošlu sezonu završio na 10. mestu i ostavio je iza sebe Odenze i Hvidovre koji su ispali u drugu ligu. Prednost dajemo Sonderjilu jer verujemo da su izuzetno motivisani pred svojim navijačima u prvom meču posle tri sezone u eliti. Za jedinicu se u kladionici King dobija kvota 2.00.

Drogeda – Voterford – 2 @ 2.48 u King

Tri četvrtine prvenstva u Republici Irskoj su iza nas, u poslednjih 12 kola dobićemo odgovore na sva pitanja, ko će biti novi šampion, ko će u Evropu a ko u niži rang. Gotovo je izvesno da Šamrok neće odbraniti naslov, u ovom momentu Roversi imaju 13 bodova manje od Šelburna i nalaze se na 4. mestu. Imaju, doduše, jedan zaostali meč, ali to može malo toga da promeni. Sva je prilika da će o tituli odlučivati trka između Šelburna i Deri Sitija koji zaostaje tri boda i ima utakmicu više od lidera. Ipak, najprijatnije iznenađenje je trećeplasirani Voterford, ekipa koja je poslednje tri godine igraća u drugoj ligi. Na njima je da sačuvaju prednost od tri boda u odnosu na tri tima koji ih prate, Šamrok, Galvej i Slajgo. Posle dve vezane pobede u prošlom kolu su poraženi u Galveju minimalnim rezultatom i sada idu na noge Drogedi sa željom da odnesu ceo plen. Domaćin je u teškoj situaciji, jedina šansa mu je da prestigne Dandalk i na taj način izbegne direktno ispadanje i dobije šansu u baražu. U katastrofalnoj su formi, osvojili su samo tri boda u poslednjih 10 kola, a jedina dobra vest je plasman u osminu finala kupa pošto su savladali Dandalk sa 2:1 prošlog vikenda. U dve do sada odigrane utakmice između ovih timova slavio je Voterford sa 4:1 u Drogedi i 4:2 na svom terenu. Realno je da dobiju i treći okršaj. Za dvojku se u kladionici King dobija koeficijent koji iznosi 2.48.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici King iznosi 13.14.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.