TIP DANA: Volerenga – Ranhajm: Domaćin juri trijumf za povratak na prvo mesto!

U ponedeljak je siromašna ponuda za klađenje, pa smo za vas ovog puta analizirali jedan duel iz drugog po kvalitetu ranga norveškog fudbala, i to meč između lidera na tabeli Volerenge i devetoplasiranog Ranhajma.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 19 časova.

Volerenga: Pobeda vraća ovu ekipu na prvo mesto na tabeli!

Iako trenutno nastupa u drugom po kvalitetu rangu norveškog fudbala, Volerenga je do sada pet puta dolazila do naslova prvaka Norveške, a poslednji put je to bio slučaj 2005. godine.
Na sve to moramo dodati i četiri trofeja u Kupu, a do poslednjeg trofeja u drugom po važnosti fudbalskom takmičenju u Norveškoj, ova ekipa je stigla 2008. godine, kada je u veliom finalu savladana ekipa Stabeka sa više nego ubedljivih 4:1.
Prošlu sezonu je Volerenga provela u društvu najboljih, ali je nažalost ovaj tim na kraju zauzeo četrnaesto mesto na tabeli koje znači i baraž meč za opstanak u elitnom rangu norveškog fudbala i to protiv trećeplasiranog tima iz druge lige. Tamo je Volerengu sačekao Kristijansund, koji je bio bolji u dvomeču, a odluka je pala u revanš meču i to nakon izvođenja jedanaesteraca.
Odmah po ispadanju bilo je jasno da je Volerenga jedan od glavnih kandidata za ekspresni povratak u Elitseriju, a u ovom trenutku se nekadašnji šampion Norveške nalazi na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Mos, ali i uz meč manje u odnosu na ovu simpatičnu ekipu.
Naravno, treba pomenuti da je Volerenga pre ovog kola bila na prvom mestu na tabeli, što znači da izabranici Geira Bakea drže apsolutno sve u svojim rukama.
Na poslednjih pet mečeva u ovogodišnjem izdanju drugog po kvalitetu ranga norveškog fudbala, Volerenga je ostvarila četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na gostovanju kod Egersunda kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu je drugoplasirani tim na tabeli slavio na veoma teškom gostovanju kod Starta, a taj duel je završen pobedom gostiju od 1:2, uz napomenu da je Volerenga došla do trijumfa pogotkom Stranda u petom minutu sudijske nadoknade.
Inače, kada se radi o partijama na domaćem terenu, do sada je glavni kandidat za plasman u Elitseriju odigrao sedam mečeva na svom stadionu i ostvario četiri trijumfa, jedan remi, ali i dva poraza.

Ranhajm: Fantastične partije u poslednje vreme!

Za razliku od od Volerenge, Ranhajm nikada do sada nije osvojio norveško prvenstvo, a ova ekipa je između ostalog uglavnom i nastupala u drugom po kvalitetu rangu norveškog fudbala, pa prilike za tako nešto gotovo da nije ni bilo.
Ako se osvrnemo na prošlu sezonu doći ćemo do zaključka da je ovaj tim na kraju zauzeo osmo mesto na tabeli uz sedam bodova viška u odnosu na timove koji su na kraju ispali u niž rang, a ono što je svakako najbitnije je da se opstanak ni u jednom trenutku nije ni doveo u pitanje, što svakako jeste bio primarni cilj za prošlu sezonu. Samo četiri boda je nedostajalo Ranhajmu da dođe do plasmana u doigravanje, ali bi to možda bilo i previše, pošto ovaj tim nije bio konstantan.
Ovog puta će ova simpatična ekipa dati sve od sebe da se umeša u borbu za jednu od prvih šest pozicija na tabeli, što samo po sebi neće biti nimalo lak zadatak, ali svakako, ima još dosta da se igra.
U ovom trenutku je Ranhajm stacioniran na devetom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Sogndal, a ako uzmemo u obzir da ovaj tim ima meč viška, onda Ranhajm, eventualnom pobedom na ovom susretu protiv Volerenge ulazi u ravnopravu borbu za plasman u doigravanje.
Na poslednjih pet mečeva u drugom po kvalitetu rangu norveškog fudbala, devetoplasirani tim na tabeli je ostvario tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, a ono što je veoma važno je da je ova ekipa na tri poslednja meča u šampionatu ostvarila isto toliko trijumfa.
Sve je krenulo od pobede na domaćem terenu protiv Raufosa, pa je savladan Olesund na strani, da bi u prošlom kolu Ranhajm slavio na svom stadionu protiv Sogndala, a taj meč je završen rezultatom 3:0.
Inače, kada se radi o partijama na strani, do sada je devetoplasirani tim na tabeli odigrao osam mečeva u gostima i ostvario samo jedan trijumf, čak četiri remija, ali i tri poraza, pa je generalni utisak da se fudbaleri Ranhajma za sada nisu proslavili na strani i da im večeras predstoji veoma težak posao.

Naš predlog

Iako Ranhajm igra zaista fantastično u poslednje vreme, mišljenja smo ipak da Volerenga neće propustiti priliku da se vrati na prvo mesto na tabeli, pa vam toplo preporučujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 1.48.

Ako se osvrnemo na tradiciju, međusobni mečevi između Volerenge i Ranhajma nam donose baš dosta pogodaka, a valja pomenuti i to da na pet poslednjih susreta između ova dva tima Ranhajm nema niti jedan trijumf. Tri puta je slavila ekipa Volerenge, a dva puta je bilo nerešeno. Ipak, kao što smo već pomenuli, gosti igraju sjajno u poslednje vreme, i najmanje što po našem mišljenju mogu da urade je da postignu makar jedan pogodak, pa vam savetujemo da usmerite fokus ka igri GG uz kvotu 1.45 u Mozzartu.

Za kraj, kako smo već u velikoj meri sigurni da će domaćin doći do trijumfa na ovom duelu, ali i da će biti pogodaka na obe strane, savetujemo vam da probate sa kombinacijom igara 1&GG koju kladionica Mozzartbet plaća sa fanastičnom kvotom 2.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.