MEČ DANA: Borac Banja Luka – PAOK: Istorijski meč za klub iz Banja Luke!

Sreda nam donosi novih sedam mečeva kvalifikacija za plasman u najkvalietnije evropsko klupsko takmičenje, a po našem mišljenju, meč dana se igra u Banja Luci gde će snage odmeriti Borac i PAOK iz Soluna.
Prvi duel između ova dva tima koji je pre nedelju dana odigran na popularnoj Tumbi završen je trijumfom grčkog predstavnika od 3:2.
Revanš meč zakazan je za 21h.

Borac Banja Luka: Može li Borac do istorijskog uspeha?

Iza Borca je jedna vrhunska sezona u kojoj je ova ekipa stigla do novog naslova prvaka Bosne i Hercegovine. Na kraju je tim iz Bajna Luke imao dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Zrinjski, a drama je izostala na kraju, pošto je Borac dva kola pre kraja i zvanično obezbedio naslov prvaka, pa je u poslednjem kolu ovaj tim imao luksuz da doživi poraz na gostovanju kod ljutog rivala Željezničara.
Bila je to treća titula prvaka Bosne i Hercegovine, a prva posle pune tri godine. Od ostalih trofeja, Borac u svojim vitrinama ima i jedan osvojen Kup, ali onaj iz bivše Jugoslavije, i to 1988. godine, kada je liga bila prejaka, a u velikom finalu je savladana Crvena zvezda, koja je u tom trenutku imala strašan tim, koji se samo tri godina kasnije popeo na vrh Evrope.
Bilo kako bilo, šampionska titula je klubu iz Banja Luke donela plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, a ako stvari posmatramo malo šire, ovaj tim se nalazi nadomak plasmana u grupnu fazu Lige konferencija, ali otom potom.
U prvom kolu je protivnik bila Egnatija, po mnogim mišljenjima protivnik po meri Borca. U prvom duelu koji je odigran u Banja Luci predstavnik Bosne i Hercegovine je golom u finišu meča slavio sa 1:0, i odmah je bilo jasno da to neće biti dovoljna zaliha pred revanš u Albaniji.
Tamo su puleni trenera Mladena Žižovića poraženi sa 2:1, ali je aktuelni šampion Bosne i Hercegovine bio dobar u penal ruletu i na kraju, kada se podvuče crta potpuno zasluženo stigao do dvomeča sa grčkim PAOK-om, uz konstataciju da je odmah bilo jasno da je grčki predstavnik veliki favorit u tom dvomeču.
Ipak, Borac je i pored poraza ostavio zaista fantastičan utisak na tom duelu, koji je grčka ekipa na Tumbi dobila sa 3:2, a deluje da tim iz Banja Luke ne bi doživeo poraz samo da je malo bolje znao da brani prekide, što je veliki nauk pred revanš koji je na programu večeras.
I pored neospornog kvaliteta koji je na strani grčkog tima, PAOK nas zaista nije impresionirao, i mišljenja smo da predstavnik Bosne i Hercegovine, uz jednu ogromnu podršku sa tribina koja se očekuje, pošto je stadion rasprodat, može ozbiljno da ugrozi tim iz Soluna, ali je veliko pitanje da li će to biti dovoljno za plasman u narednu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona, a samim tim i direktan plasman u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje – Ligu konferencije.

PAOK: Grci su favoriti, ali su i pod ogromnim pritiskom!

PAOK je osnovan davne 1926. godine, a do sada je ovaj klub četiri puta dolazio do šampionske titule u Grčkoj, naravno uz podsećanje da se poslednji put to desilo ove godine, ali o tome nešto kasnije.
Na četiri naslova prvaka Grčke, moramo dodati i osam trofeja u grčkom Kupu, a ne treba zaboraviti da je grčki predstavnik ostavio veoma dobar utisak u prvom u trećem izdanju Lige konferencija, pošto je oba puta tim sa Tumbe stigao do četvrtfinala. Od značajnijih evropskih dostignuća moramo pomenuti i četvrtfinale nekadašnjeg Kupa Pobednika Kupova, i to iz 1974. godine, uz podatak da je PAOK samo godinu dana posle toga stigao do svog prvog naslova prvaka Grčke.
Kao što smo već napomenuli, prošle sezone su popularni Orlovi stigli do novog naslova prvaka Grčke, a na kraju je ova ekipa sezonu završila na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani AEK. Kada šire posmatramo završnicu prvenstva, verovatno da je presudno bilo to što je PAOK u poslednja četiri kola odigrao isto toliko vrhunskih mečeva, zabeležio svih četiri trijumfa, a u poslednjem kolu se desio trijumf na gostovanju kod nimalo naivnog Arisa, koji godinama unazad slovi za jednog od najboljih domaćina u elitnom rangu grčkog šampionata.
Naravno, sve ovo je grčkom predstavniku donelo i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, a na prvi pogled je tim sa Tumbe imao dosta sreće na žrebu, pošto je za protivnika dobio Borac iz Banja Luke, koji naravno nije za potcenjivanje, ali roster kojim raspolaže trener Razvan Lučesku je daleko kvalitetniji od onog na koji može da računa trener Mladen Žižović.
Pre nedelju dana su ova dva tima odigrala svoj prvi meč, i utisak je da se PAOK i pored pobede od 3:2, baš i nije proslavio na tom duelu, pa je evidentno da Orlovima predstoji pakleno težak zadatak, pogotovu što će stadion u Banja Luci biti ispunjen do poslednjeg mesta.
Konstantinos Kulerakis postigao je dva gola za PAOK, i to oba u prvom delu igre, međutim i Borac je imao šta da kaže, pošto je i predstavnik Bosne i Hercegovine u tom delu igre postigao dva gola. Međutim, kvalitet je isplivao na površinu u drugom delu igre, a već u 51. minutu susreta iskusni Trost-Ekong je postigao treći pogodak, za 3:2, što se kasnije ispostavilo i kao konačan rezultat ovog duela.

Naš predlog

Daleko od toga da ćemo i u revanšu prisustvovati velikom broju pogodaka, kao što je to bio slučaj u prvom duelu između Borca i PAOK-a. Ulog je ovog puta ogroman, pa smatramo da neće biti više od dva gola, zbog čega vam savetujemo da okušate sreću sa igrom 0-2 gola koju kladionica Mozzartbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.29.

Predstavnik Bosne i Hercegovine je na Tumbi pokazao da i te kako može da se nosi sa aktuelnim šampionom Grčke, a sada će tim iz Banja Luke imati i ogromnu prednost svojih navijača, pa vam hrabro preporučujemo da vaš fokus usmerite ka duploj šansi 1X, a sve to uz fenomenalnu kvotu 2.08 u Mozzartu.

Prava euforija je ovih dana u Banja Luci povodom predstojećeg revanša, a treba pomenuti još jednom da nas PAOK, koji je na papiru veliki favorit nije impresionirao u tom prvom duelu, pa nije isključeno da Borac napravi pravu senzaciju, dođe do trijumfa, i eliminiše grćkog predstavnika.
Pobedu Borca kladionica Mozzartbet ceni sa spektakularnom kvotom 4.90, i šta reći, osim, VREDI POKUŠATI.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.