Meč dana tenis: Novak Đoković – Stefanos Cicipas: GOAT u pohodu na neosvojeni vrh!

Novak Đoković će u četvrtfinalu turnira na Olimpijskim igrama odmjeriti snage sa Stefanosom Cicipasom. Najveći teniser svih vremena u svojoj karijeri nije uspio da se okiti zlatnim odličjem na najvećem sportskom takmičenju na svijetu, a ovo će mu ujedno biti i poslednja prilika. Meč je na programu od 19 časova na centralnom terenu u Parizu.

Novak Đoković: Sa Cicipasom lako izlazi na kraj!

Odbrojavanje traje: još tri koraka dijele Novaka Đokovića od ostvarenja sna, od olimpijskog zlata.
Pred očima novih olimpijskih šampiona Zorane Arunović i Damira Mikeca, koji su mu donijeli zlatni pelcer na Rolan Garos i bodrili ga iz publike, najveći teniser svijeta svih vremena je u dva seta slomio vrlo dobrog Dominika Kepfera i zakazao četvrtfinalni duel sa Stefanosom Cicipasom – 7:5, 6:3.
Bio je ovo dosta tvrđi meč za Đokovića od prethodna dva, ali možda mu je to bilo i potrebno, jer do zlata moraće da pobeđuje rivale iz samog teniskog vrha i moraće da uloži mnogo više napora nego u prethodne tri runde.
Vodila se velika borba u prvom setu, mada nije izgledalo da će tako biti pošto je Đoković napravio brejk za 3:1. Vidjelo se da reket ne sluša Novaka kao u prethodna dva meča, mada kapa dole i za Kepfera koji je posle tog gubitka svog servisa „pustio ruku“ i počeo da igra odličan tenis, da kažnjava sve kratke lopte srpskog tenisera, nedovoljno dobre drop šotove.
Vratio je Kepfer brejk i počela je od tog momenta igra gem za gem, u kojem su obojica tenisera čuvala svoj servis.
Igru nerava Kepfer do kraja nije uspio da dobije. Kada je servirao za taj-brejk, Đoković mu je oduzeo servis i prvi set i sa 7:5 spakovao u džep.
Kao da je malo opao moral Njemcu, a Srbinu se dodatno podigao posle prvog seta, jer je drugi išao glatko. Strašna forhend dijagonala na liniju, na koju Kepfer nije ni krenuo, označila je brejk za 2:0, a onda je Đoković lako potvrdio taj gem, napravio još jedan veliki korak ka pobjedi i četvrtfinalu.
Publika je potom malo promjenila stranu, počela više da podržava Njemca, želeći da još uživa u dobrom tenisu, ali Đoković je već bio usmjerio meč ka cilju i ništa nije moglo da ga skrene s tog puta.
Još tri kola do Olimpa. A, na prvom narednom koraku biće Cicipas, sa kojim je Novak na istom ovom terenu prije neku godinu vojevao i dobio bitku u finalu Rolan Garos.

Stefanos Cicipas: Za sve postoji prvi put!

Grčki teniser je slavio i prvi se plasirao među osam najboljih na turniru pošto je u osmini finala u dva seta savladao Sebastijana Baeza – 2:0 (7:5, 6:1).
Argentinski teniser, inače 18. reket svijeta, koji se poprilično namučio u prethodnoj rundi protiv Bendžamina Hasana iz Libana, pružio je snažan otpor Cicipasu u prvom setu. Dva puta je Baez čak dolazio do brejka prednosti, ali mu je pri vođstvu 5:4, kada je servirao za osvajanje seta – ruka zadrhtala. Cicipas je izjednačio rezultat, a onda u dvanaestom gemu napravio još jedan brejk i poveo.
Posle propuštene prilike u prvom setu, 23-godišnji teniser klonuo je u drugom koji je Cicipas dobio rutinski za svega 34 minuta i krenuo put Đokovića sa kojim i nema baš uspijeha u poslednje vrijeme.
Naime, Grk nije savladao Novaka ni u jednom od poslednjih devet međusobnih okršaja, a ono što je još važnije, nikada ga nije dobio na nekom od većih turnira. Jedine tri pobjede protiv najvećeg ikada Cicipas je ostvario u osmini finala Toronta, četvrtfinalu Šangaja i poslednji put u decembru 2019. godine u polufinalu Abu Dabija.
Poslednji put Srbin i Grk sastali su se u januaru 2023. godine u finalu Australijan opena kada ga je Đoković počistio sa 3:0 u setovima.
Na istom mjestu su 2021. igrali finale Rolan Garosa, Stefanos Cicipas je vodio sa 2:0 u setovima, na kraju ipak morao da prizna Novaku Đokoviću da je bolji. Uostalom, do sada su igrali 13 mečeva, čak 11 je dobio srpski teniser.

Naš prijedlog:

Novako kao veliki favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njegov trijumf u King kladionici iznosi 1.35. Trijumf Cicipasa se plaća kvotom 3.10 u istoj kladionici.

I jedan i drugi teniser su poprilično lako došli do četvrtfinala i sada očekujemo dosta borbe na terenu. Novak do sada nije izgubio nijedan set na turniru, dok je Cicipas protivnicima prepustio samo jedan set. Ipak, mišljenja smo da će u večerašnjem meču biti viđena 3 seta i shodno tome vam predlažemo igru “Ukupno 3 seta” po kvoti 2.45 u King kladionici. Takođe naš prijedlog je i igra UG+ (granica 22.5) po kvoti 1.95. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa trijumfom Novaka uz tačan rezultatom u setovima – 2:1 – za šta je u King kladionici ponuđena kvota 3.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.