TIP DANA: Keln – Hamburg: Veliki derbi na startu novog izdanja Cvajte!

U petak je logično nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali premijerni meč drugog po kvalitetu ranga nemačkog fudbala, u kom će fudbaleri Kelna ugostiti Hamburg.
Voljom žreba nas već u prvom kolu popularne Cvajte očekuje veliki derbi, a ono što je potpuno izvesno je da su ova dva tima možda i glavni kandidati za plasman u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala.
Početak ovog susreta je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Keln: Mogu li Jarčevi do ekspresnog povratka u elitu?

Keln je prošlu sezonu nažalost završio na pretposlednjem mestu na tabeli, a sve to znači i selidbu u niži rang, pa ćemo popularne Jarčeve ove sezone gledati u drugom po kvalitetu rangu nemačkog fudbala.
Generalno, svi su očekivali dosta bolje partije od Kelna, koji je na 34 odigranih mečeva u prošlom izdanju Bundeslige ostvario samo pet trijumfa, dvanaest remija i čak sedamnaest poraza, što je bez ikakve sumnje previše za tim koji je potajno imao i evropske ambicije, pošto je ovaj klub ne tako davno igrao u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju – Ligi konferencije.
Posebno loše su Jarčevi prošle sezone igrali na strani, gde je ovaj klub na sedamnaest odigranih duela ostvario samo jedan trijumf, uz osam remija i isto toliko poraza. Na kraju je Keln imao šest bodova manjka u odnosu na timove koji su opstali u Bundesligi, pa se mora priznati da ova ekipa nije bila čak ni blizu baraža, a o opstanku da i ne govorimo.
Naravno, primarni cilj će ovog puta biti ekspresan povratak u elitni rang nemačkog fudbala, ali to neće biti nimalo lak zadatak, pošto tu imamo ekipe poput Herte, Hanovera, Šalkea, Kajzerslauterna, ali i Hamburga, sa kojim se između ostalog Keln i sastaje u prvom kolu, pa već na startu Cvajte imamo pravu poslasticu za sve ljubitelje nemačkog fudbala, pošto će snage odmeriti dva bivša šampiona Nemačke.
U međuvremenu je novi trener Kelna postao Gerhard Štruber, koji je do sada predvodio ekipe Barnslija, Njujork Red Bulsa, ali i Salcburga, iz koga je i stigao u Keln.
Ako se malo osvrnemo na igrački kadar Kelna, najveće pojačanje je bez ikakve sumnje dolazak Valdšmida iz Volfsburga, dok se dosta očekuje i od Rasmusa Kartensena, koji je ovog leta otkupljen od Genka.
I pored toga što su Jarčevi ispali u niži rang takmičenja, u dobroj meri je sačuvana okosnica tima iz prošle sezone, ostaje samo da se vidi kako će to sve ukomponovati Gerhard Štruber, koji se baš i nije prošle sezone proslavio u Salcburgu, koji je posle dosta vremena ostao bez naslova prvaka Austrije, pošto je prvoplasirani Šturm imao tri boda više.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Kelna i Hamburga odigran je prošle godine u januaru, i on je bio prijateljskog karaktera, a na njemu je ekipa Kelna slavila sa više nego ubedljivih 4:0.

Hamburg: Nemački velikan posle šest godina u Cvajti želi konačno u Bundesligu!

Poražavajuće zvuči podatak da je ekipa Hamburga, od kada je 2018. godine, po prvi put u svojoj istoriji ispala u Cvajtu, punih šest godina član drugog po kvalitetu ranga nemačkog fudbala.
Kažemo poražavajuće, pošto je HSV šest puta dolazio do naslova prvaka Nemačke, a na sve to ovaj tim ima i tri trofeja u Kupu.
Ipak, najvažniji trofej je ovaj klub osvojio 1983. godine, kada je nakon trijumfa nad Juventusom na Olimpijskom stadionu u Atini, Hamburg postao šampion Evrope. Pored toga, nemački predstavnik ima i jedno izgubljeno finale, i to tri godine ranije, kada je Notingem Forest slavio sa 1:0.
Sve do 2018. godine, HSV je bio jedini nemački klub koji nikada nije ispadao u niži rang takmičenja, međutim i to se dogodilo, nakon čega su nastali ogromni neredi na stadionu ove ekipe.
Bilo kako bilo, od tada ova ekipa nije uspela da se vrati u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala, iako je bilo nekoliko dosta dobrih pokušaja. Zanimljivo je da nekadašnji šampion Evrope skoro svaki put sjajno započne sezonu, ali se onda u završnici takmičenja dogode nekoliko dosta loših mečeva, i to po nepisanom pravilu uglavnom ovu ekipu i košta sada već dugo očekivanog povratka u Bundesligu.
Suvišno je reći da će to i ovog puta biti primarni cilj, a i za ovaj tim važi da to neće biti nimalo lak zadatak, pošto u Cvajti ima nekoliko zaista vrhunskih timova.
Zanimljivo je da je trener Štefan Baumgart, inače bivši strateg Kelna, i pored loših rezultata u drugom delu sezone dobio poverenje čelnih ljudi kluba i on će i dalje ostati na klupi nekadašnjeg šampiona Evrope.
Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, na kraju je HSV završio na četvrtom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na trećeplasiranu Fortunu iz Dizeldorfa, što znači da ova ekipa nije bila ni blizu borbe za plasman u elitni rang nemačkog fudbala, što je naravno bio primarni cilj.
Već na samom startu Hamburg očekuje veoma težak zadatak, uz napomenu da Keln prošle sezone nije briljirao na domaćem terenu, ali nije se ni HSV proslavio na strani.

Naš predlog

Ono što je i te kako karakteristično za Cvajtu su mečevi sa dosta pogodaka, a sva je prilika da nas već na startu očekuje prava goleada, pa vam toplo preporučujemo da se oprobate sa igrom 3+ za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.65.

Iz potpuno istog razloga vam preporučujemo da okušate sreću sa igrom GG, koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.58.

Za kraj, pomenuli smo već da i jedni i drugi žele do plasmana u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala. Keln ukoliko želi da se ekspresno vrati u Bundesligu, a želi, mora u kontinuitetu da pobeđuje na svom stadionu, a sjajna prilika za to je ovaj duel protiv Hamburga, koji poslednjih nekoliko sezona ima dosta problema na strani, pa vam zbog svega toga hrabro savetujemo da odigrate jedinicu, a sve to uz kvotu 2.25 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.