TIP DANA: PSV – Fejnord: Superkup kao uvertira za novu holandski rapsodiju!

U nedelju nas širom Evrope, ali i Južne Amerike očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva, a ovog puta smo za vas pripremili finale holandskog Superkupa, u kom će snage odmeriti ekipe PSV-a i Fejnorda.
Kao što je dobro poznato PSV je bez mnogo problema došao do naslova prvaka, dok je ekipa Fejnorda stigla do trofeja u Kupu, nakon trijumfa nad ekipom NEK-a iz Nijmegena.
Početak ovog susreta koji se igra na Filips stadionu u Ajndhovenu je zakazan za 18 časova
.

PSV: Teško je ponoviti prošlu sezonu!

Fudbaleri PSV-a su prošle sezone igrali na veoma visokom nivou, a to je na kraju rezultiralo naslovom prvaka Holandije. Na kraju je tim iz Ajndhovena imao čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Fejnord.
Zanimljivo je da su Filipsovci sezonu završili sa samo jednim porazom, i to mimo svih očekivanja u gostima kod NEK-a iz Nijmegena, međutim, treba reći da je već u tom trenutku PSV imao ogromnu bodovnu prednost na svoje najbliže rivale.
Bio je to ujedno i 25. naslov prvaka Holandije za tim iz Ajndhovena, a prvi još od 2018. godine, pa je samim tim i cela prošla sezona bila veoma uspešna. Podsećamo vas da je ovaj klub svoj najveći dosadašnji uspeh ostvario 1988. godine kada je postao šampion Evrope, a sve to nakon trijumfa u velikom finalu nad ekipom portugalske Benfike, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Veoma zapaženu ulogu je holandski predstavnik imao i u prošlom izdanju Lige šampiona, gde je ova ekipa bez većih problema stigla do plasmana u nokaut fazu u jednoj nimalo naivnoj grupi, u kojoj su pored PSV-a tu još bili i Arsenal, Sevilja i Lans. U osmini finala su Filipsovci odmerili snage protiv Borusije iz Dortmunda, koja je na kraju bila bolja i zasluženo stigla do plasmana u četvrtfinale, a kasnije i u veliku finale, gde su Milioneri poraženi od Real Madrida sa 2:0.
Jedino takmičenje gde je tim iz Ajndhovena podbacio bio je holandski Kup, u kom je ova ekipa još u osmini finala eliminisana od Fejnorda, ali treba biti realan pa reći da to takmičenje nije bilo ni prioritetno kada je u pitanju PSV, koji se više fokusirao na nacionalni šampionat, ali i na elitno klupsko takmičenje.
Što se tiče ove sezone, ciljevi ostaju isti, ali neće biti nimalo lako, pošto je zaista teško očekivati da Ajaks ponovi prošlu sezonu koja je bila najslabija u poslednjih dvadesetak godina.
Ono što je najbitnije je da su Filipsovci zadržali okosnicu iz prošle sezone, a osim odlaska Lozana nije bilo značajnijih odlazaka iz kluba. U međuvremenu je od Bajerna u transferu vrednom 12 miliona evra otkupljen Janik Tilman, dok bi veliko pojačanje moglo da predstavlja dolazak Flaminga iz Utrehta, iza kog je jedna veoma dobra sezona.
Naravno, na klupi je ostao Peter Boš, koji je produžio ugovor do 2026. godine i utisak je zaista da je njegovo dovođenje prošlog leta bio najbolji mogući posao uprave nekadašnjeg šampiona Evrope.

Fejnord: Težak zadatak za ovu ekipu!

Fejnord je prošle sezone morao da se zadovolji sa vicešampionskom titulom, pošto je ova ekipa na kraju imala sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani PSV, koji je realno dosta lakše nego što je iko mogao da pretpostavi stigao do naslova prvaka, prvog još od 2018. godine.
Ipak, dosta dobre nastupe je tim iz Roterdama beležio u holandskom Kupu, gde je na kraju ova ekipa i stigla do trofeja, a sve to nakon trijumfa nad ekipom NEK-a iz Nijmegena. Taj finalni duel je završen rezultatom 1:0, a bio je to inače četrnaesti trofej u Kupu za Fejnord.
Pored toga, ovaj klub je šesnaest puta dolazio i do naslova prvaka Holandije, uz napomenu da je to poslednji put bio slučaj prošle sezone, kada je tim iz Roterdama imao sedam bodova viška u odnosu na PSV iz Ajndhovena, i na kraju obezbedio plasman u Ligu šampiona.
Poput upravo PSV-a i Fejnord je bio svojevremeno veoma zapažen na evropskoj sceni, pošto je ovaj klub 1970. godine postao prvak Evrope nakon trijumfa nad Seltikom, a pored toga je holandski tim dva puta dolazio i do naslova prvaka Kupa UEFA (današnja Liga Evrope), a poslednji put je to bio slučaj 2002. godine, u jednom od najboljih finala u istoriji drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, kada je savladana Borusija iz Dortmunda sa 3:2.
Inače, što se tiče prošlog izdanja Lige šampiona, tamo je holandski predstavnik eliminisan u grupnoj fazi, ali treba biti realan pa reći da je grupa bila veoma jaka pošto su u njoj pored ove ekipe tu još bili i Atletiko Madrid, Lacio i Seltik.
Na kraju je ovaj tim morao da se zadovolji sa Ligom Evrope, gde je ovaj tim odmah u šesnaestini finala eliminisan od italijanske Rome, i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Tokom leta se glavna promena dogodila na klupi, pošto je dugogodišnji trener Arne Slot postao novi strateg Liverpula, a na njegovo mesto je postavljen doskorašnji trener Sparte iz Praga koji je potpisao ugovor do 2027. godine, i od njega se zaista puno očekuje na klupi nekadašnjeg šampiona Evrope.
Igrački kadar je pretrpeo nekoliko promena, a moramo pomenuti prelazak Vajfera u Brajton u transferu vrednom 30 miliona evra. Takođe, defanzivac Hendriks je prešao u Štutgart, a od pojačanja posebno treba istaći Karancu, koji je stigao iz Filadelfije, i očekuje se da bude od velike pomoći u napadu sjajnom Gimenezu.

Naš predlog

Pre svega, utisak je da je ovo jedan veoma težak meč za prognoziranje. Ipak, kako i jedna i druga ekipa neguju napadački stil fudbala, sva je prilika da će nam ovo finale holandskog Superkupa doneti dosta pogodaka, zbog čega vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na igru 4+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.70.

Stiče se utisak da bi vrlo moguće mogli da vidimo dva pogotka u prvom delu igre, pa je još jedna hrabra preporuka igra I2+ uz fantastičnu kvotu 2.50 u kladionici Mozzartbet.

Ovog puta nećemo prognozirati konačan ishod duela, jer je krajnje neizvesno ko bi mogao da dođe do prvog trofeja u sezoni, ali smatramo da će PSV, koji će ujedno biti i domaćin ovog finalnog meča, na krilima svojih navijača postići makar dva pogotka, pa vam za kraj preporučujemo da fokus usmerite ka igri D2+, a sve to uz kvotu 1.77 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.