MEČ DANA: Dinamo Kijev – Rendžers: Partizanov dželat bi preko neubedljvih Policajaca jednom nogom da zagazi u elitu!

Dinamo iz Kijeva će nakon ubjedljive eliminacije Partizana u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Šampiona, za narednog protivnika imati vice-šampiona Škotske – slavni Rendžers. Dinamo će i popularne Policajce dočekati na Lublin Areni u Poljskoj, a meč je na programu od 20 časova.

Dinamo Kijev: Može li ova ekipa da napravi iskorak?

Snagu velikana Dinamo iz Kijeva osjetio je i Partizan. Crno-bijeli su demolirani u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ukupnim rezultatom 2:9, a vicešampion će preko škotskog Rendžersa tražiti šansu da se nađe u plej-ofu za evro elitu. Upravo je meč Dinama u prvom kolu protiv Oleksandrije pomjeren zbog obaveza Andrija Jarmolenka i drugova na međunarodnom planu.
Dinamo iz Kijeva je u dvomeču sa Partizanom izgledao moćno, ali ostaje nedoumica da li je to zbog velikog kvaliteta Kijevljana ili zbog agonije u kojoj se nalazi vicešampion Srbije. Nekadašnji golman ovog kluba Oleksandr Šovkovski od decembra 2023. godine je na kormilu Dinama. Prva zvijezda je Mikola Šaparenko koji će ovog ljeta vjerovatno da napusti prestonicu. Naime, Njukasl je bio dugo u igri, a poslednjih dana se turski šampion Galatasaraj pominje kao novi klub odličnog 25-godišnjeg veziste koji je procijenjen na 9.000.000 evra.
Najpoznatiji igrač tima je veteran, napadač Andrij Jarmolenko koji se prošle godine vratio u Dinamo posle duge pečalbarske karijere. Prije Kijevljana bio je u Al Ainu iz Dubaija, gdje je osvojio titulu kada je na klupi bio zemljak Sergej Rebrov. Vladislav Vanat predvodi novi talas ukrajinskog fudbala. Napadač je najskuplji igrač Dinama, procijenjen na 10.000.000 evra.
Nije bilo mnogo promena u pauzi između dva šampionata. Iz ugašenog Dnjipra-1 su stigli Oleksandr Pihalinko i Valentin Rubčinski, dok je Kolumbijac Brajan Sebaljos došao iz brazilske Fortaleze. Šahtjor godinama pretplaćuje Brazilce, ali Dinamo vidi šansu da se posle četiri sezone opet vrati na ukrajinski tron.

Rendžers: Sezona nije dobro počela!

Da ne biješe Stivena Džerarda, čudesne sezone 2020/21 bez ijednog poraza i sa 102 osvojena boda (25 više od arhineprijatelja), Seltik bi od 2012. kada je hegemonija počela, pa do danas, imao 13 vezanih titula prvaka države. Ali umjesto da pravi dinastiju na Ajbroksu, Stivi Dži nije odolio pozivu Aston Vile i na kratko „Moćni Rendžeri“ su se raspali, gledajući kako Kelti nastavljaju da nižu titule.
I zato, uoči početka 128. sezone škotske elite, Rendžers je na braniku statusa najtrofejnijeg škotskog kluba. Ako Seltik veže i četvrtu titulu, a dobro zna kako se to radi, oba velikana imaće po 55. titula. A kvote debelo favorizuju ekipu Brendana Rodžersa.
Dok Seltik šminka tim za novu sezonu, Rendžers je već potpisao devet fudbalera i bavi se ozbiljnim renoviranjem ne samo tima, već gotovo svih klupskih struktura. Zbog kašnjena isporuke materijala ekipa Filipa Klemona neće sa Hempdena nazad na Ajbroks pre kraja septembra mjeseca – mali li je to hendikep kada glavni konkurent za titulu već ima značajnu kvalitativnu prednost?
Koliko uprava kluba veruje Klemonu pokazao je i novi ugovor do 2028. godine i to nakon što je Rendžers zaostao osam bodova za osvajačem duple krune Seltikom bez da je dobio ijedan derbi. Ali u plavom dijelu Glazgova uvjereni su da je Klemon čovjek koji će vratiti titulu na Ajbroks, ali sa kojim će prije svega, klub stabilnije funkcionisati. Jer nije tajna da Rendžeri u poslednjih desetak i kusur godina ne mogu ni da primirišu Seltiku u pogledu prihoda od prodaje fudbalera.
Nespokoj među navijače Rendžersa unijeli su i odlasci standardnih prošlosezonskih prvotimaca štopera Konora Goldsona i zadnjeg veznog Džona Lundstrama, a veliki broj novih imena takođe podgrijeva sumnje o vremenu potrebnom da se sijaset novih lica adaptira, uigra, te momentalno počne da parira ekipi koja se poznaje u dušu. Mođu momcima koji su ljetos stigli u Glazgov izdvajaju se doskorašnji fudbaleri Tventea – kapiten i štoper Robin Proper, te sjajno krilo Vaclav Černi koji je prošle sezone isporučio 13 golova i 11 asistencija u Erediviziji. Najbolji strijelac ekipe iz prošle sezone Siril Desers (22 gola u svim takmičenjima) mogao bi da uživa u saradnji sa 26-godišnjim Čehom, kao što uživa igrajući sa dugogodišnjim kapitenom Džejmsom Tavernijeom.

Naš prijedlog:

Dinamo kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf u King kladionici iznosi 2.10. Trijumf gostiju iz Glazgova iznosi 3.45, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.50.

Rendžers je odmah na startu šampionata kiksnuo i u tom meču se jasno vidjelo da ovaj tim još uvijek nije dovoljno uigran. Ovakvo stanje stvari opravdano Dinamo ističe kao favorita u ovom dvomeču i naš prijedlog za ovaj meč je igra 1X&0-3 po kvoti 1.90 u King kladionici. I igra GG se čini veoma primamljivom, a kvota u istoj kladionici na ovu opkladu iznosi 1.68. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom 1&0-3 za koju je u King kladionici ponuđena kvota 3.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.