Tiket dana (utorak, 06.08.2024)

Sledi završnica kvalifikacija za evropske kupove. Počinje treće kolo a do grupne faze ostalo je još jednom. Već su ozbiljni timovi u konkurenciji i očekuju se velika uzbuđenja. Predložene kvote važile su u momentu pisanja teksta.

Karabag – Ludogorec – 1 @ 1.73 u Primobet

Karabag je već ozbiljan klub u evropskim okvirima. Prošle sezone u domaćem prvenstvu nisu imali ravnopravnog takmaca i završili su na prvom mestu sa čak 25 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Ziru. Ujedno su osvojili i Kup Azerbejdžana, u finalu su bili bolji baš od Zore a još pamtim njihov evropski pohod u prošloj sezoni kada ih je zaustavio tek Leverkuzen u nokaut fazi a delili su ih minuti od eliminacije Farmaceuta. U drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona izbacili su slabašni Linkoln sa Gibraltara ukupnim rezltatom 7:0. Ludogorec je daleko od stare slave ali je i sadašnji kvalitet tima iz Razgrada dovoljan za dominaciju u Bugarskoj. U Evropi ide zntno teže iako su eliminisali već dva rivala. Oba puta su se protivnici zvali Dinamo, prvo Batumi iz Gruzije a onda i beloruski iz Minska. Zanimljivo je da su u oba revanša na gostujućim terenima Bugari gubili sa 1:0. Pobednik ovog duela će poslednju prepreku do LIge šampiona imati u Dinamu iz Zagreba, pa potencijalno ”luda šuma” možw na još jedan Dinamo. Za prvvi meč u Bakuu domaćin je favorit i očekujemo njegovu pobedu. Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija koeficijent koji iznosi 1.73.

Mitjiland – Ferencvaroš – 1 @ 1.86 u Primobet

Prvaci Danske i Mađarske igraće u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Ni jedni ni drugi nisu imali mnogo problema u drugom kolu, prvo su preskočili, a Mitjiland je dva puta pobedio Santa Kolomu iz Andore, dok je Fradi oba puta savladao velški TNS. Možda je Mitjiland u blagoj prednosti u ovom dvomeču pošto mu je prvenstvo krenulo ranije i već su u danskoj Super ligi odigrana tri kola. Tim iz Herninga je remizirao u prva dva, da bi u subotu lako slavio protiv povratnika Olborga sa 2:0. Ferencvaroš je u prvom kolu OTP lige pobedio minimalnim rezultatom Kečkemeti na tako započeo odbranu krune. Pobednik ovog dvomeča će u plej-ofu za Ligu šampiona igrati protiv boljeg iz okršaja slovačkog Slovana i EPOEL-a sa Kipra i to je sjajan žreb za jednu od ove dve ekipe. Smatramo da su šanse skoro podjednake za ukupni trijumf ali da je Mitjiland bliži pobedi pred svojim navijačima. Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija koeficijent koji iznosi 1.86.

Sparta Prag – FCSB – 1 @ 1.56 u Primobet

Praški velikan uspeo je da veće drugu uzastopnu titulu u Češkoj a prošle sezone je bio najbolji i u kupu ove zemlje. Devet sušnih godina brzo je zaboravljeno i sada Sparta hoće ponovo i u Ligu šampiona. Početak sezone je perfektan za sada, tri pobede u domaćoj ligi i dva trijumfa nad nejakim Šamrok Roversima, prvacima Republike Irske. Tim sa Letne pobedio je u prvenstvu Pardubice i Duklu na svom terenu a slavio je i na gostovanju kod Teplica. Za FCSB početak sezone nije po planu, a to se posebno odnosi na domaći šampionat. Rumuni su prvi krenuli u novo prvenstvo i FCSB je već odigrao tri kola i pride utakmicu Super kupa. Kada tome dodamo da su morali da krenu od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ekipa iz Bukurešta je već odigrala osam zvaničnih utakmica ovog leta, što je najviše od svih timova koji su imali letnju pauzu. Rezultati u Evropi su dobri, Virtus iz San Marina nije bio izazov a onda je eliminisam solidni Makabi iz Tel Aviva. U prvenstvu je daleko od dobrog, u 3 odigrana kola samo jedan trijumf za aktuelnog šampiona Rumunije. Sparta je na Letni veliki favorit a i za ukupan trijumf. Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija kvota 1.56.

Petrokub – TNS – 1 @ 1.67 u Primobet

Evo jedne utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope ali su akteri takođe prvaci svojih zemalja. Ni moldavski Petrokub ni velški TNS nisu uspeli da prebrode drugo kolo ali zahvaljujući trijumfu u prvom imaju još uvek dobre izglede da budu u Evropi do proleća. Petrokub je u prvom kolu izbacio opasni Ordabasi, šampiona Kazahstana a u drugom je jako namučio kiparski APOEL i umalo nije prošao u treće kolo. Nije slučajno da je ovaj tim po prvi put postao šampion svoje zemlje i iza sebe ostavio jedan Šerif, koji se već dokazao u Evropi. Svoju šansu vreba i TNS, višestruki uzastopni prvak Velsa. Ova liga je jedna od najslabijih u Evropi, bolji klubovi igraju u engleskim ligama pa TNS, osim u jednoj sezoni sa Konahsom, nema ozbiljnijeg rivala Velšani su u prvom kolu eiminisali crnogorski Dečić ali je Ferencvaroš bio prejak za njih. Ko pobedi obezbedio je Ligu konferencija a poraženi će morti u plej-of za najslabije evropsko takmičenje. Moldavci bi morali da pobede makar u orvom meču. Za jedinicu kvota je 1.67 u kladionici Primobet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Primobet iznosi 8.38.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.