Tiket dana (sreda, 07.08.2024)

Nešto je slabija fudbalska ponuda danas ali se ipak igra određeni brj utakmica trećeg kola evropskih kvalifikacija. Kvote iz tiketa bile su važeće u momentu njegovog sastavljanja.

Slovan – APOEL – 1 @ 2.15 u SuperBet

Jako važan meč za obe ekipe. I jedni i drugi su prošle sezone stigli do titule prvaka u svojim ligama s tim što je Slovan nastavio dominaciju u Slovačkoj a APOEL je vratio krunu nakon pet godina posta. Bila je to 29. titula za ekipu iz Nikozije po čemu su rekorderi u svojoj zemlji. Dosta lošiji rezultati APOEL-a u Evropi u tih pet sezona spustili su ovaj tim do 276. pozicije na UEFA listi a sećamo se da su bili redovni učesnici grupne faze, pa čak i Lige šampiona. Od stare slave se ne žili i Kiprani moraju da naprave iskorak ove sezone da bi u naredoj imali nešto lakši put. Za sada im je žreb bio naklonjen, u drugom kolu su igrali sa moldavskim Petrokubom a ni Slovan ne spada u red nepremostivih prepreka, znajući ko je sve mogao da im padne. Slovaci su orali da odigraju oba uvodna kola, u prvom su dva puta pobedili makedonsku Strugu a u drugom su izbacili slovenačko Celje. Posle 1:1 u Sloveniji bili su vrlo ubedljivi u Bratislavi i slavili sa 5:0. Pobednik ovog dvomeča će u plej-ofu za Ligu šampiona igrati sa boljim iz duela Mitjiland – Ferencvaroš, pa ni tu neće biti bez šansi, svejedno ko ode dalje, Slovan ili APOEL. Što se prvog meča tiče očekujemo pobedu domaćina, makar i minimalnu. Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija koeficijent 2.15.

Pakši – Mornar – 1/1,2+ @ 2.15 u SuperBet

Vicešampion Mađarske je ozbiljno u prošloj sezoni zabrinuo sve pristalice Ferencvaroša. Pakši je bio čak i jesenji prvak u Mađarskoj ali nije izdržao na proleće. Za ovu ekipu treba reći da je nesvakidašnja u današnjem fudbalu. Za njih igraju isključivo Mađari, pa su oni nešto poput Atletik Bilbaoa u Španiji za koji igraju samo Baskijci. To drugo mesto bio je najbolji plasman Pakšija u MOL ligi ali su oni prošle sezone imali i jedan značajniji rezultat. Po prvi put su osvojili trofej u Kupu Mađarske i to tako što su u finalu bili bolji baš od Fradija. U prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope pobedili su osvajača Kupa Rumunije, tim Korvinula, inače drugoligaša u ovoj zemlji. U drugom kolu su bili vrlo ubedljivi protiv kiparskog AEK-a iz Larnake i slavili sa 3:0 i 2:0. Što se Mornara tiče moramo da priznamo da smo iznenađeni njihovim dolaskom do trećeg kola. U prvom su eliminisali mnogo poznatiji Dinamo iz Tbilisija, pobedili su gruzijski tim sa 2:1 na svom terenu a održali su 1:1 u revanšu. Protiv kragujevačkog Radničkog su poraženi u prvom meču u Leskovcu sa 1:0, ali su nadoknadili tu prednost, vodili sa 2:0 i primili gol u poslednjoj sekundi. Ipak, nakon penala Barani su prošli dalje. Problem je što ne mogu igrati na svom terenu a Pakši je u vrhunskoj formi i očekujemo njegov siguran trijumf uz bar dva gola. Naš predlog je prelaz 1/1,2+ sa kvotom 2.15 u kladionici SuperBet.

Vestri – Akranes – 2,2+ @ 2.05 u SuperBet

Domaćin se sve lošije snalazi u eliti i ovam meč dočekuje na poslednjem mestu. Nije Vestri loše krenuo, bio je u donjem delu tabele ali su držali glavu iznad vode. U poslednjih sedam kola nemaju trijumf a u tom intervalu osvojili su samo dva boda. Sada ih imaju 12, koliko im Filkir ispred njih, i ova ekipa biće njihov najveći konkurent u bici za opstanak. Čekaju plej-aut i šansu da predaju ”fenjer” nekom drugom. Nije u dobroj formi ni njihov rival Akranes. Ova ekipa nije slavila već tri kola, mada su pre toga su imali niz od pet vezanih utakmica bez neuspeha sa 13 osvojenih bodova. Zanimljivo je da su ova dva tima prošle sezone igrala u drugoj ligi, Akranes je direktno izborio ulazak u prvu ligu a Vestri je, kao četvrtoplasirani tim, bio najbolji nakon plej-ofa. U prvom delu sezone Akranes je slavio sa 3:0 što nam govori da je kvalitetniji tim od Vestrija. Predlažemo dvojku uz bar dva gola gostiju. Za 2,2+ koeficijent u kladionici SuperBet iznosi 2.05.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici SuperBet iznosi 9.48.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.