TIP DANA: Slavija Prag – Rojal Union: Ulog je dugo putovanje kroz Evropu!

U sredu su na programu nova tri meča kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona, a za vas smo ovog puta pripremili duel koji će biti odigran u Pragu, gde će fudbaleri Slavije ugostiti Rojal Union.
Početak ovog susreta između poljskog i belgijskog predstavnika je zakazan za 19 časova.

Slavija Prag: Domaći teren bi trebalo da bude velika prednost Slavije!

Slavija iz Praga je do sada sedam puta u svojoj istoriji dolazila do naslova prvaka Češke, a čak trinaest puta je ovaj tim osvojio šamionsku titulu u Čehoslovačkoj. Na tu brojku moramo dodati i sedam trofeja u nacionalnom Kupu, a poslednji u nizu desio se prošle godine, kada je tim iz Praga u velikom finalu bio bolji od svog najljućeg rivala, ekipe Sparte, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Prošlu sezonu je jedan od najtrofejnijih čeških klubova završio na drugom mestu na tabeli, uz samo dva boda manjka u odnosu na upravo Spartu.
Sve to znači da ćemo Slaviju ovog puta gledati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde ovom timu u trećem kolu predstoji veoma težak zadatak, pošto je protivnik vicešampion Belgije, ekipa Rojal Uniona.
Ako se još jednom osvrnemo na prošlu sezonu doći ćemo do zaključka da je tim iz Praga doživeo samo dva poraza, koliko i šampion Sparta, ali je češki velikan čak sedam puta remizirao, dok je njihov ljuti rival imao remi manje i to je na kraju i presudilo ko će od ova dva sjajna tima doći do naslova prvaka.
Kada se radi o novom izdanju češkog šampionata, koje je uveliko u toku, u ovom trenutku se Slavija nalazi na drugom mestu na tabeli i to ponovo uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Spartu, pa je sva prilika da će ova dva tima ponovo voditi veliku bitku za naslov prvaka.
Odmah na startu sezone češki velikan je samo remizirao na gostovanju kod Slovackog, a taj duel je završen bez pogodaka. Potom su usledila dva vezana trijumfa, prvo na svom stadionu protiv ekipe Češke Buđejovice kada je bilo više nego ubedljivih 4:0, a nakon toga i na teškom gostovanju u prošlom kolu kod Libereca, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Naravno, kada se radi o prošloj sezoni moramo pomenuti da je češki predstavnik stigao do osmine finala Liga Evrope, gde je Slavija nažalost eliminisana od Milana.
Svakako da bi i ovog puta čelne ljude kluba iz praga zadovoljio plasman u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, a da bi se to desilo fudbaleri Slavije moraju da dođu do plej-ofa za Ligu šampiona, što znači da je potrebno da se eliminiše aktuelni vicešampion Belgije, što nije nimalo lak zadatak.

Rojal Union: Može li vicešampion Belgije do Lige šampiona?

Verovatno veoma mali broj ljudi zna za podatak da je Rojal Union do sada čak jedanaest puta dolazio do naslova prvaka Belgije, uz napomenu da se to poslednji put desilo davne 1935. godine.
Pored toga, ne smemo zaboraviti ni tri trofeja u beligjskom Kupu, uz podsećanje da se to poslednji put desilo prošle sezone kada je ekipa Sen Žiloa u velikom finalu bila bolja od Antverpena, koji je preprošle sezone mimo svih očekivanja stigao do naslova prvaka. Taj finalni duel je završen minimalnom pobedom Rojal Uniona, a veoma zanimljivo je da je to bio prvi trofej u drugom po važnosti belgijskom takmičenju posle neverovatnih 110 godina posta, i naravno da su to svi navijači ove simpatične ekipe i te kako znali da proslave.
Vrlo lako je moglo da dođe i do duplog slavlja, pošto je Rojalu ponovo izmakao naslov prvaka Belgije, drugu godinu zaredom u poslednjem kolu. Naime, prošlu sezonu elitnog ranga belgijskog fudbala Rojal Union je završio na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Klub Briž.
Klub Brižu je u poslednjem kolu bio dovoljan i remi protiv Serkl Briža, a to se na kraju i obistinilo pošto su ova dva tima odigrali miroljubivih 0:0, dok je Sen Žilo odradio svoj deo posla i savladao nimalo naivnu ekipu Genka sa 2:0.
Za utehu, Rojal Union je ponovo izborio kvalifikacije za plasman u Ligu šampiona, koja se od ove sezone igra po novom formatu, a tu belgijskog predstavnika očekuje veoma težak zadatak, pošto će odmeriti snage protiv Slavije iz Praga koja ima dosta više iskustva u evropskim takmičenjima.
Poput češkog, pre dve sedmice je započelo i belgijsko prvenstvo, a nakon dva odigrana kola Sen Žilo se nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Vesterlo.
U prošlom kolu je aktuelni vicešampion Belgije slavio na svom stadionu protiv novajlije Beršota, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Inače, moramo pomenuti i to da je Rojal Union već ove nove sezone stigao do novog trofeja u svojim vitrinama, pošto je u velikom finalu Superkupa savladan Klub Briž, a taj meč je završen rezultatom 2:1.

Naš predlog

I jedni i drugi silno žele do Lige šampiona, ali put do iste neće biti nimalo lak pošto pobednik ovog duela ide na boljeg iz meča Lil – Fenerbahče. Bez obzira što je ulog ogroman, vrlo lako se može dogoditi da prisustvujemo jednom veoma otvorenom susretu, pa vam preporučujemo da se fokusirate na igru GG za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.90.

Iz potpuno istog razloga vam predlažemo i da okušaet sreću sa igrom 3+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.95.

Na kraju, domaći teren je veoma važan u kvalifikacijama, a ako uzmemo u obzir da i jedni i drugi po nepisanom pravilu igraju dosta dobro na svom stadionu, prednost ovog puta dajemo češkom predstavniku i preporučujemo vam da probate sa jedinicom, a sve to uz kvotu 1.90 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.