TIP DANA: Partizan – Lugano: Dvomeč sezone za ekipu iz Humske!

Partizan se nakon eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona preselio u kvalifikacije za Ligu Evrope gdje će snage odmjeriti sa ekipom Lugana. Švajcarski predstavnik je u kvalifikacijama za Ligu šampiona posle velike borbe eliminisan od Fenerbahčea, što implicira da je riječ o veoma kvalitetnoj ekipi. Meč u Humskoj je na programu od 20 časova.

Partizan: Može li Parni valjak do Evrope?

Vrijeme Mateusa Saldanje u Humskoj je isteklo. Niko to (još) nije spreman javno da kaže, ali da je tako pokazale su poslednje dvije prvenstvene utakmice Partizana. U Ubu je presijedio na klupi svih 90 minuta, protiv Železničara u poslednjem kolu ga nije bilo ni u protokolu, ali crno-bijeli su pronašli način da bez većih problema zabilježe dvije pobjede, posle premijerne koju im je prije dve sedmice donio prošlosezonski najbolji strijelac Superlige. Da mogu i bez njega, izabranici Aleksandra Stanojevića su nagovjestili navijačima tako što su lakše nego što se očekivalo razoružali Pančevce i nanijeli im prvi poraz od početke trke za bodove.
Nije to još igra kakvu Stanojević priželjukuje. Ni izbliza po pitanju intenziteta, brzine, ritma i broja šansi. No, one malobrojne stvorene je domaćin znao da pretvori u golove, oslonivši se na glavu. Najprije kad je posle kornera Bibarsa Natha lopta slijetjela na čelo Svetozara Markovića, a ovaj je trazjem preusmjerio dalje od Zorana Popovića, da bi nešto kasnije povratnik Đorđe Jovanović reagovao na sjajan centaršut Nikole Antića i pogodio ono što nije u uvodu meča.
Em što ne igra u skladu sa očekivanjima, em što nema sreće. Sve što je moglo da strefi Partizan tokom ljeta, kad je reč o međunarodnoj sceni, udarilo ga je snažno. Najprije je primio devet golova od kijevskog Dinama i glatko je eliminisan iz kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona, onda se prestrojio u stazu koja vodi ka Ligi Evorpe, gdje mu je prvi rival Lugano, a pod uslovom da eliminiše švajcarski tim poslednja prepreka bi mu bio – Bešiktaš.
Tako je određeno žrijebom parova za plej-of vrijedan plasmana u drugo po snazi i isplativosti UEFA takmičenje. Čini se da nije moglo teže, jer je turski velikan predstavljao najnepoželjniju opciju u Humskoj. Kad je tokom ponedeljka jutro skraćena lista protivnika, svi su bili saglasni da bi bilo dobro izbjeći put u Istanbul. Kako zbog jačine turksog velikana, tako i što je bilo povoljnijih mogućnosti.

Lugano: Ove sezone napadaju titulu!

Lugano u dobrom raspoloženju stiže na megdan Partizanu u Humsku. Sastav Matije Kroći Tortija savladao je Servet u derbiju trećeg kola švajcarskog prvenstva (3:1), iako je mladi strateg utakmicu započeo sa čak šest promjena u odnosu na refanš sa Fenerbahčeom.
Od igrača koji su prije sedam dana gostovali u Istanbulu u timu su se našli golman Sajpi, defanzivac Hajdari, vezni igrači Dumbija i Bislim, te ofanzivac Botani. Ipak, nije bilo Zanotija, Papadopulosa, Vafija, Belađija, Alisede, Velensuele.
Doduše, promjene u timu uticale na pad u igri lidera švajcarskog prvenstva, ali da Kroći Torti posegne sa promjenama u poslednjih pola sata utakmice, a posebno nakon što su gosti došli do prednosti golom Dereka Kutese u 57. minutu utakmice. Ključ za domaćina predstavljali su ulasci Renata Stefena i Mohameda Belađa u 67. minutu, pošto su upravo oni bili kreatori velikog preokreta svog tima između 73. i 84. minuta utakmice.
Belađ je izjednačio posle kornera koji je u 73. minutu izveo upravo Stefen, dok je samo pet minuta kasnije Bredli Maziku pogodio sopstvenu mrežu, pa je bilo 2:1 za Lugano. Svaku dilemu u 84. minutu utakmice razriješio je igrač utakmice Renato Stefen, koji je posle asistencije postigao i pogodak zahvaljući kojem je pitanje pobjednika bilo riješeno.
Lugano je vezao treću pobjedu na isto toliko utakmica, pa je nakon Grashopersa (2:1) i Bazela (2:1), pao i prošlosezonski učesniki nokaut faze Lige konferencije.

Naš prijedlog:

Lugano kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf gostiju u PrimoBet kladionici iznosi 2.25. Trijumf Partizana plaća se kvotom 3.00.

Odbrana ni jedne ni druge ekipe ne briljira i mišljenja smo da će se napadači obje ekipe naći u dovoljnom broju prilika i da će makar jednom zatresti mrežu protivnika. Naš prijedlog je igra GG po kvoti 1.59 u PrimoBet kladionici. Takođe mišljenja smo da će makar na kraju jednog poluvremena biti viđen neriješen ishod, a kvota na igru PIK X iznosi 1.74. Partizan trenutno jeste u krizi ali smo mišljenja da na domaćem terenu može da ostvari pozitivan ishod, pa tako za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1X&3-6 po kvoti 3.05 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.