TIP DANA: Hamburg – Herta: Najveća nemačka luka nepristupačna za brod iz prestonice!

U subotu su na programu novi mečevi drugog kola nemačke Cvajte, a ovaj dan nam donosi jedan sjajan meč pošto će snage na Volksparku odmeriti Hamburg i Herta.
Poznato je da i jedan i drugi tim ima najviše moguće ambicije u ovogodišnjem izdanju drugog po kvalitetu ranga nemačkog fudbala, i sva je prilika da nas očekuje jedan vrhunski duel.
Početak susreta je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Hamburg: Može li Hamburg konačno do povratka u elitu?

Nažalost, Hamburg ni prošle sezone nije uspeo da dođe do povratka u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala, pa ćemo ovu ekipu šesti put zaredom gledati u Cvajti.
Naravno, i ovog puta će tim sa Volksparka biti jedan od glavnih favorita za osvajanje šampionske titule, a ako se po jutru dan poznaje, mogla bi ovo da bude jedna veoma uspešna sezona za Hamburg.
To se najbolje videlo u prvom kolu kada je ova ekipa uspela da slavi na gostovanju kod Kelna, koji je prošle sezone ispao iz elitnog ranga nemačkog fudbala, i svakako da i Jarčevi žele da dođu do ekspresnog povratka u Bundesligu.
Već posle prvih 45 minuta igre na semaforu je stajalo 0:2. U nastavku je domaćin pružio dosta bolju partiju, međutim, to je bilo dovoljno samo za jedan gol, pa je na kraju taj duel završen rezultatom 1:2
Veoma bitna pobeda za Hamburg, pre svega na psihološkom planu, pošto je poznato da je ova ekipa prošle, ali i prethodnih nekoliko sezona imala ogromnih problema na strani.
Podsećamo vas, radi se o nekadašnjem šampionu Evrope, do koje je nemački predstavnik stigao 1983. godine i to nakon trijumfa u velikom finalu nad Juventusom, a pored toga ne smemo zaboraviti i na čak šest naslova prvaka Nemačke, ali i još nekoliko evropskih trofeja, poput UEFA Kupa, Kupa Pobednika Kupova, ali i Superkupa Evrope, i kada sve ovo pomenemo i više nego jasno je da HSV-u zaista nije mesto u drugom po kvalitetu rangu nemačkog fudbala.
Poslednji međusobni meč protiv Herte ekipa Hamburga je odigrala početkom februara ove godine, a taj duel u Berlinu završen je pobedom Hamburga od 1:2. Pre toga su ova dva tima odigrala jedan spektakularan meč u nemačkom Kupu, koji je završen pobedom Herte od 4:3, i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Inače, ako se osvrnemo na partije HSV-a prošle sezone na domaćem terenu, ova ekipa je na sedamnaest odigranih mečeva ostvarila dvanaest trijumfa i pet poraza, bez remija, i Hamburg je na kraju bio drugi najbolji domaćin u Cvajti, iza Senkt Paulija koji je na kraju izborio plasman u Bundesligu, što je primarni cilj tima sa Volksparka kada je ova sezona u pitanju.

Herta: Prošla sezona se mora što pre zaboraviti!

Herta je osnovana davne 1892. godine, a do sada je ovaj klub dva puta dolazio do naslova prvaka Nemačke, i to dva puta zaredom, 1930. godine, i godinu dana kasnije.
Pored toga klub iz Berlina je čak tri puta dolazio do finala u nemačkom Kupu, međutim, nijednom popularna Stara dama nije uspela da osvoji trofej u drugom po važnosti fudbalskom takmičenju u Nemačkoj. Za razliku od HSV-a, Herta nije bila zapažena ni na evropskoj sceni, a najveći uspeh je sasvim sigurno polufinale UEFA Kupa, i to 1979. godine.
Nažalost, preprošle sezone je tim iz Berlina ispao iz elitnog ranga nemačkog fudbala, i to potpuno zasluženo, pošto je Herta imala ogromnih problema od prvog do poslednjeg kola, pa se ništa osim selidbe u Cvajtu nije moglo ni očekivati.
Pred početak prošle sezone ova ekipa je bila jedan od glavnih favorita za plasman u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala, međutim, usledila je jedna zaista razočaravajuća sezona, pošto popularna Stara dama nije bila ni blizu borbe za plasman u elitu. Naime, na kraju je Herta završila na katastrofalnom devetom mestu na tabeli, uz čak petnaest bodova manjka u odnosu na trećeplasirani Dizeldorf, koji je izborio plasman u baraž za ulazak u Bundesligu.
Ono što je veoma interesantno je da je napad Herte uz Dizeldorf bio najbolji u ligi, pošto su fudbaleri nekadašnjeg šampiona Nemačke postigli 69 pogodaka, prosečno dva po meču, međutim, u zadnjoj liniji tima je bilo ogromnih problema, što je svakako i jedan od glavnih razloga zašto ovaj tim nije bio konkurentan u borbi za plasman u elitu.
Naravno, i ovog puta su ciljevi jasni, a to je povratak u Bundesligu, međutim, u prvom kolu novog izdanja Cvajte, fudbaleri Herte su poraženi na svom stadionu od Paderborna, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Prvi deo susreta je pripao gostima, koji su u finišu prvog dela igre došli do prednosti koji su udvostručili odmah na početku drugog poluvremena. Sve što smo videli od domaćina bio je pogodak Maza u 72. minutu susreta, nakon čega su se gosti povukli i na kraju zaslužili sva tri boda.

Naš predlog

Pre svega, ono što je i te kako karakteristično za nemačku Cvajtu su mečevi sa velikim brojem pogodaka, a sva je prilika da će golova biti i večeras u duelu između Hamburga i Herte, pa vam pre svega savetujemo da se opredelite za igru 4+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.95.

Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da vaš fokus usmerite i ka igri GG, za šta je Mozzartbet odredio koeficijent 1.38.

Za kraj, ako sudimo na osnovu prvog meča Hamburga, utisak je da je ovaj tim konačno rešen u nameri da dođe do povratka na veliku scenu, a ako je tako, ova ekipa ne sme da gubi mečeve na svom stadionu, čak i protiv nemačkih velikana, pa vam hrabro preporučujemo da se opredelite za jedinicu, koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.