TIP DANA: Lilestrem – Molde: Može li Molde da se uključi u borbu za naslov prvaka Norveške?

U nedelju nas širom Evrope očekuje nekoliko veoma interesantnih mečeva, a ovog puta smo za vas analizirali jedan od najzanimljivijih mečeva aktuelnog kola norveškog šampionata, u kom će fudbaleri Lilestrema ugostiti Molde.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 19 časova i 15 minuta
.

Lilestrem: Loše partije na domaćem terenu!

Lilestrem je do sada u svojoj istoriji pet puta osvajao norveški šampionat, a zanimljivo je da se to poslednji put dogodilo još 1989. godine.
Tada je ova ekipa odigrala čitavo prvenstvo na veoma visokom nivou, o čemu najbolje svedoče i čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Rozenborg, koji je tih godina predstavljao strah i trepet u norveškom fudbalu, pa je samim tim taj naslov prvaka Norveške za ekipu Lilestrema još i značajniji.
Pored pet šampionskih titula, Lilestrem je do sada šest puta osvajao i Kup ove prelepe zemlje, a poslednji put se to dogodilo 2017. godine kada je ovaj tim u velikom finalu bio bolji od Sarpsborga koji je savladan rezultatom 3:2, i svakako da je to bilo jedno od boljih finala u poslednje vreme.
Kada smo već kod drugog po važnosti fudbalskog takmičenja u Norveškoj, moramo pomenuti da je Lilestrem i prošle sezone stigao do plasmana u finale, ali je tamo nažalost Bran bio bolji i potpuno zasluženo slavio sa 2:0.
Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, fudbaleri Lilestrema su na kraju morali da se zadovolje sa šestom pozicijom na tabeli, uz čak osam bodova manjka u odnosu na petoplasirani Molde, koga ova ekipa između ostalo dočekuje u ovom kolu. Što se tiče ovogodišnjeg izdanja norveškog šampionata, trenutno je Lilestrem stacioniran na desetom mestu na tabeli, i kako sada stvari stoje, teško će se ova simpatična ekipa uključiti ozbiljnije u borbu za mesto koje na kraju donosi plasman u neko od evropskih takmičenja.
Na poslednjih pet mečeva ova ekipa je ostvarila dva trijumfa, dva remija i jedan poraz.
U prošlom kolu su popularni Kanarinci doživeli poraz na gostovanju kod Kristijansunda, a taj duel je završen rezultatom 2:1, uz napomenu da su fudbaleri Lilestrema prvi došli do vođstva, ali je domaćin već na početku drugog poluvremena imao pozitivan rezultat, i do kraja nije bilo više promena rezultata.
Za kraj, kada se radi o partijama na domaćem terenu, do sada je nekadašnji šampion Norveške odigrao osam mečeva i nije se baš proslavio pošto je u tom periodu ova ekipa ostvarila dva trijumfa, isto toliko remija i čak četiri poraza. Inače, poslednji trijumf nad ekipom Moldea popularni Kanarinci su ostvarili krajem aprila prošle godine kada je bilo 2:1, a zanimljivo je da je nakon toga Molde ostvario dva veoma ubedljiva trijumfa uz ukupan rezultat 7:0.

Molde: Očekivali smo dosta više od ove ekipe!

Veoma zanimljivo je da ekipa Moldea sve do 2011. godine nije imala niti jedan naslov prvaka na svom kontu, a od tada je započeo veliki uspon ovog tima ka samom vrhu norveškog fudbala koji traje i do dana današenjeg.
Inače, od tada je ovaj tim osvojio čak pet šampionskih titula, a poslednji put se to desilo pre dve godine kada je ova ekipa na jedan veoma ubedljiv način došla do naslova prvaka Norveške.
Naravno, moramo pomenuti i šest trofeja u norveškom Kupu, a do poslednjeg trofeja u drugom po važnosti fudbalskom takmičenju u Norveškoj ekipa Moldea je stigla prošle godine.
Nažalost, prošla sezona za ovu ekipu je bila veoma loša, pošto je Molde na kraju završio tek na petom mestu na tabeli, uz ogromnih devetnaest bodova manjka u odnosu na Bode, koji bi vrlo lako u kvalifikacijama za Ligu šampiona mogao da odmeri snage protiv Crvene zvezde.
Osvajanjem Kupa je ovaj tim izborio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, gde je ovaj tim pre samo nekoliko dana odigrao jedan fantastičan meč na svom stadionu i savladao Serkl Briž sa više nego ubedljivih 3:0, i sva je prilika da će norveški predstavnik izboriti plasman u plej-of kvalifikacija za drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, čime je ostvaren i direktan plasman u Ligu konferencije, a upravo to i jeste bio primarni cilj, barem kada se radi o Evropi.
Ipak, ponovo Molde ima baš dosta problema u elitnom rangu norveškog fudbala, pošto se trentno ova ekipa nalazi na lošem četvrtom mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Bode, koji ima veliku prednost u odnosu na svoje najbliže rivale.
Na poslednjih pet mečeva u ovogodišnjem izdanju Elitserije, nekadašnji šampion Norveške je ostvario dva trijumfa, jedan remi i dva poraza, uz konstataciju da ova ekipa na poslednja tri meča u šampionatu ne zna za trijumf. U prošlom kolu je Molde doživeo neprijatan poraz na gostovanju kod Vikinda, a na tom duelu je domaćin slavio sa minimalnim rezultatom, što je bio već peti poraz u sezoni.
Kada se radi o partijama na strani do sada je ovaj tim odigrao osam mečeva van svog terena i ostvario četiri trijumfa, dva remija i isto toliko poraza, a utisak je da fudbalere Moldea ovog puta očekuje veoma težak zadatak.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Lilestrema i Moldea odigran je početkom jula, kada je Molde na svom stadionu slavio sa više nego ubedljivih 3:0.

Naš predlog

Pre svega, međusobni mečevi između ova dva tima nam skoro uvek donose dosta pogodaka, a kako sada stvari stoje i više nego realno je da će to slučaj biti i večeras, zbog čega vam toplo preporučujemo da vaš fokus usmerite na igru 4+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.40.

Na tri poslednja međusobna meča je slavila domaća ekipa, međutim, ovog puta gostima dajemo veću prednost, ali je još sigurnije da pokušate sa makar dva gola Moldea, pa je topla preporuka igra G2+ za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.92.

Za kraj, biće veliko iznenađenje ukoliko na kraju jedni i drugi ne postignu makar po jedan pogodak, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.52.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.