DERBI DANA: Bode Glimt – Jagjelonija: Zvezda čeka protivnika u plej-ofu, sve je na strani Bodea!

Bode Glimt će u okviru revanš meča 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona dočekati ekipu Jagjelonije. Prije sedam dana u Poljskoj uspiješniji je bio aktuelni prvak Norveške, pa će tako sada kao veliki favoriti braniti prednost iz prvog meča (1:0). Utakmica je na programu od 19 časova, a pobjednik ovog dvomeča će biti protivnik Crvenoj zvezdi u plejofu.

Bode: Nezgodna ekipa!

Bode Glimt je lider šampionata Norveške i smješu mu se četvrta titula u poslednjih pet godina.
Renesansa kluba počela je dolaskom Kjetila Knudsena na kormilo ovog kluba sa sjevera Norveške. Poslednjih godina, žuto-crni sa stadiona Aspmira redovno uspijevaju da prezime u međunarodnom takmičenjima. Pre dvije godine se Murinjova Roma okliznula u Bodeu, poražena je čak sa 6:1. Najbolji tim Norveške je pred prvi meč sa Jagjelonijom pobjedio Havesund u Elitseriji sa 4:2 i pobjegao najbližem pratiocu Branu iz Bergena čak sedam bodova, 12 kola prije kraja.
U formi je Danac Kasper Hog koji je ove godine stigao iz Stabeka. Postigao je tri gola na dva meča. Ipak, sve se u igri Bodea vrti oko Patrika Berga, veziste koji je prije nekoliko godina napravio milionski transfer u Lansu, ali se nije proslavio na sjeveru Francuske, pa je vraćen. Politika kluba je da vraća bivše igrače koji ne uspijevaju da se se izbore za mjesto pod suncem u Ligama petica. Tako je ove godine opet u žutom dresu i napadač Jens Hauge, koji je igrao za Milan, a u Bode se vratio posle epizode u Ajntrahtu iz Frankfurta.
Norveški prvak pokazao je bolju partiju od Jagjelonije u prvom okršaju trećeg kola i zasluženo se iz Poljske vratio sa prednošću 1:0.
Pobjedu Bodeu u Poljskoj donio je autogol Adrijana Diegeza na centaršut Jensa Petera Haugea. Zbog ovakvih utakmica je doveden, a pored pogotka u 58. minutu gosti su još jednom zatresli mrežu rivala, Moe Brede glavom nakon kornera u 66. minutu, ali je sudija Sven Jablonski iz Njemačke nakon intervencije iz VAR sobe i pogledanog snimka promjenio odluku zbog faula. Na sreću Poljaka pogodak nije priznat, ali ni to im nije mnogo pomoglo. Norvežani su nastavili sa inicijativom i imali mnogo zrelije prilike od rivala.
Za vikend su u nacionalnom šampionatu odigrali neriješeno protiv ekipe Vikinga (1:1), čime su sebi pomalo zakomplikovali odbranu trona u narednom periodu.

Jagjelonija: Imaju li snage za preokret?

Jagjelonija je napravila iznenađenje prošle sezone, prva presijekla vrpcu u Poljskoj, ispred platežnijih Leha i Legije.
Međutim, dijeluje da crveno-žuti još nisu spremni za debitantski nastup među najboljim evropskim klubovima. Za razliku od svojih navijača, koji su obojili tribine stadiona Miejski u klupske boje i gromoglasno navijali od prvog do poslednjem minuta, ali nisu uspijeli da pomognu svojim fudbalerima da sa pozitivnim rezultatom putuju na večerašnji revanš u Norveškoj.
Crveno-bijeli sigurno više priželjkuju poljskog prvaka koji je prava legija stranaca. U prvoj postavi protiv Stala pretposlednjeg vikenda bila su samo dvojica domaćih fudbalera, golman Abramovič i Škripšak. Tu su po dvojica Portugaalca i Španaca, Norvežanin Hansen, Francuz Engiamba, Albanac Haliti, Čeh Saček… Na poslednja tri meča raspucan je napadač iz Angole Afimiko Pululu koji je dao tri pogotka na dva tri dula.
Jageloniija igra u sistemu 4-4-2 sa najisturenijim napadačima Hesusom Imazom i pominjanim Angolcem Afimikom Pululuom. I iskusni 34-godišnji Španac Imaz je raspucan, četiri gola na pet utakmica.
Sve što su domaćini uradili u prvoj utakmici bili su pokušaji sa distance Nenea i Kristofera Hansea u finišu prvog poluvremena. Portugalac se potom, dvadesetak minuta prije kraja povrijedio, te je pitanje hoće li moći da nastupi u revanšu, što će biti dodatni problem za Jagjeloniju jer je riječ o jednom od boljih igrača tog tima.
Kada je šetnja bube po kameri kojom se radi TV prenos među zanimljivijim detaljima utakmice, jasno je o kakvom meču je bilo riječ. Gosti su u prvoj utakmici došli u Poljsku da ostanu neporaženi, dok je domaćin očigledno slabijeg kvaliteta i biće senzacija ukoliko Jagjelonija uspije u Norveškoj da stigne do preokreta.

Naš prijedlog:

Bode kao veliki favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf u SuperBet kladionici iznosi 1.45. Trijumf gostiju iz Poljske plaća se kvotom 6.50.

U prvom meču je izostao efikasan meč koji su mnogi predviđali, a večeras će gosti iz Poljske morati zaigrati rizičnije ukoliko žele prolazak u narednu fazu takmičenja. Znamo koliko je Bode opasan na domaćem terenu i kako potenciraju brzu igru, pa vam shodno tome preporučujemo igru 3+ po kvoti 1.58 u SuperBet kladionici. Takođe mišljenja smo da će makar na kraju jednog poluvremena biti viđen neriješen ishod, pa vam preporučujemo i igru PIK X po kvoti 1.85. Za vas koji volite da pojurite nešto veće kvote, predlažemo da pokušate sa igrom GG4+ koja se u SuperBet kladionici plaća kvotom 2.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.