MEČ DANA: Rojal Union – Slavija Prag: Slavija s kapitalom iz Praga na briselskoj vetrometini!

U utorak je vrhunska ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope očekuje pregršt zanimljivih utakmica, a svakako da će u centru pažnje biti revanš mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.
U moru zanimljivih duela za vas smo ovog puta pripremili duel između Rojal Uniona i Slavije Praga. Prvi meč između belgijskog i češkog predstavnika je završen pobedom Slavije od 3:1, pa je sigurno da vicešampiona Belgije očekuje veoma težak posao.
Početak revanša je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Rojal Union: Može li vicešampion Belgije do preokreta?

Rojal Union je prošle sezone stigao do drugog mesta na tabeli, a drama u poslednjem kolu ni ovog puta nije izostala. Na kraju je ipak Sen Žilo morao da se zadovolji sa vicešampionskom titulum, ali i plasmanom u kvalifikacije za Ligu šampiona, i upravo plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje će i biti primarni cilj za ovaj deo sezone.
Nažalost, belgijski predstavnik se nije proslavio u prvom meču trećeg kola kvalifikacija, pošto je ova ekipa potpuno zasluženo poražena na gostovanju kod Slavije iz Praga, a taj meč je završen rezultatom 3:1.
Sve je krenulo od 19. minuta kada je Tomaš Hori doneo prednost svom timu, a isti igrač je pogodio i pred kraja prvog poluvremena, za u tom trenutku ogromnih 2:0. U drugom delu igre je belgijski predstavnik pružio nešto bolji otpor, ali je u 57. minutu meča Dorli povisio na 3:0 i već tada se činilo da će tim iz Praga bez većih problema stići do plasmana u plej-of kvalifikacija. Ipak, nadu gostujućoj ekipi je dao fudbaler Slavije Bužek, koji je postigao autogol, za konačnih 3:1.
Da stvari budu još gore po belgijskog predstavnika, Muhamed Fuseini je dobio crveni karton u 85. minutu susreta i on neće moći da pomogne svojim drugarima u revanšu koji će ova ekipa odigrati na stadionu Anderlehta, pošto stadion Rojal Uniona ne ispunjava UEFA standarde.
Novo izdanje belgijskog šampionata je uveliko u toku, a u ovom trenutku se Sen Žilo nalazi na osmom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Vesterlo.
Upravo Vesterlo je u prošlom kolu na svom stadionu i savladao Rojal Union u jednom zaista fantastičnom meču na kom smo videli čak sedam pogodaka, a na kraju je bilo 4:3 za domaćina. Zanimljvo je da je gostujuća ekipa u ranoj fazi meča došla do trijumfa, ali je to samo razljutilo fudbalere lidera na tabeli belgisjkog šampionata, koji su do kraja prvog dela igre postigli čak tri pogotka, a u uvodnim minutima drugog poluvremena povećali svoju prednost na 4:1. Ipak, Fuseini je sredinom drugog dela igre smanjio na 4:2, da bi konačnih 4:3 postavio Dejvid u prvom minutu sudijske nadoknade.
Pre toga je ova ekipa ostvarila za sada jedinu pobedu u prvenstvu i to na svom stadionu protiv Beršota kada je bilo 3:1, dok je na premijeri prvenstva aktuelni vicešampion Belgije samo remizirao u gostima kod novajlije Dendera, a taj meč je završen bez pogodaka, pa je neki opšti utisak da smo do sada od Rojal Uniona daleko više očekivali, i to u oba takmičenja.

Slavija Prag: Fantastična partija Slavije u prvom meču!

Dve godine zaredom Slavija iz Praga ne uspeva da dođe do naslova prvaka Češke, i svakako da će ovog puta primarni cilj biti šampionska titula, što neće biti lak zadatak, pošto Sparta poslednjih godina igra na veoma visokom nivou, što je bio slučaj i prošle sezone. Ruku na srce, na kraju je gradski rival imao samo dva boda viška, a ključni duel se odigrao četiri kola pred kraja šampionata, kada su ova dva tima podelili bodove u derbiju, što je više odgovaralo Sparti koja je tada imala četiri boda viška na svom kontu.
Na dva kola pre kraja je već bilo jasno da je ovaj tim osvojio titulu, pa je u poslednjem kolu Sparta imala taj luksuz da remizira sa Plzenom, pa pobeda Slavije u poslednjem kolu nad Mladom Boleslavom (4:0), ovom timu praktično ništa nije značila.
Bilo kako bilo, poput belgijskog i češko fudbalsko prvenstvo se uveliko igra, a u ovom trenutku se Slavija nalazi na trećem mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Plzen, ali i dva boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Spartu, koja i na startu novog prvenstva igra fenomenalno.
Već u prvom kolu je tim iz Praga kiksnuo i to na gostovanju kod Slovačkog, kada nije bilo pobednika, ali ni golova, a treba ipak i pohvaliti fudbalere ovog tima, koji su nakon tog kiksa na premijeri šampionata vezali tri trijumfa i to bez primljenog pogotka, pa dolazimo do zaključka da fudbaleri Slavije nisu primili pogodak u prva četiri kola češkog šampionata.
U prošlom kolu je aktuelni vicešampion ove zemlje slavio na svom stadionu protiv Sigme, a taj duel je domaćin rešio u korist rezultatom 2:0. Strelci su bili Jurecka i Dijuf, a opšti utisak je da je domaćin mogao da zabeleži i daleko ubedljiviji trijumf.
Ipak, trenutno su u prvom planu kvalifikacije za Ligu šampiona, što će naravno i biti primarni cilj za ovaj deo sezone, a slobodno možemo reći da se Slavija nalazi nadomak plasmanu u plej-of, pošto češki predstavnik ima velikih 3:1 iz prvog meča koji je pre nedelju dana odigran u Pragu. Kao što smo već pomenuli, tim z Praga je potpuno zasluženo stigao do trijumfa na tom duelu, a da nije bilo nepažnje Bužeka, sva je prilika da bi češka ekipa slavila sa 3:0.
Bilo kako bilo, poznato je koliko dobro Rojal Union igra na svom stadionu, međutim, opšti utisak je da Slavija ima daleko više iskustva u evropskim mečevima, što bi moglo da bude od ogromne važnosti uoči ovog revanša.

Naš predlog

Pre svega, i te kako je karakteristično i za jednu i drugu ekipu da igraju dosta dobro na domaćem terenu, pa zbog svega toga pobeda Slavije u prvom duelu i ne predstavlja veliko iznenađenje, bez obzira što se stiče utisak da je Rojal na papiru kvalitetniji rival.
Smatramo da će i ova ekipa iskoristiti prednost domaćem terena i slaviti na ovom duelu, a postavlja se pitanje da li će sve to biti dovoljno za plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.
Kladionica Mozzartbet jedinicu plaća sa kvotom 2.15
.

Aktuelni vicešampion Belgije nema previše izbora već da od prvog minuta krene ofanzivno na gol rivala, kome će to ostaviti sasvim sigurno dosta prostora za kontru, koja kod češkog predstavnika i te kako zna da bude ubojita, pa je utisak da nas očekuje jedan duel sa dosta pogodaka, bez obzira na veliki ulog, zbog čega vam savetujemo da okušate sreću sa igrom 3+, a sve to uz kvotu 1.80 u Mozzartu.

Iz potpuno istog razloga vam za kraj toplo preporučujemo i da vaš fokus usmerite ka igri GG, za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 1.67.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.