Tiket dana (petak, 16.08.2024)

Ovo je taj vikend u kom nam se vraćaju četiri od pet najjačih evropskih liga. Malo ćemo sačekati samo na Bundesligu jer Nemci ovog vikneda igraju utakmice provog kola DFB kupa. Predložene kvote važile su u momentu pisanja predloga.

Rojal Union – Šarlroa – 1 @ 1.60 u Mozzartbet

Domaćin nije uspeo da se domogne Lige šampiona ni ove sezone i moraće da se ponovo zadovolji igranjem u slabijem evropskom takmičenju. Prosto je neverovatno kako Rojal Union nije osvojio titulu u Belgiji barem jednom u poslednje tri sezone. U svakoj su bili dominanti posle regularnog dela prvenstva i kao po pravilu popuštali u plej-ofu i završavali kao drugi ili treći. Tako je bilo i proletos a pehar šampiona Župiler lige vratio se u Briž. Izgubio je Rojal Union dva puta od praške Slavije i potvrdio da je u lošoj formi na startu sezone. Zato nas nije iznenandio ni njihov poraz od Vestereloa u prošlom kolu. Posle tri kola su tek 8. na tabeli sa samo 4 boda i ispred njih je i njihov sadašnji rival, tim Šarlroa, koji ima dva boda više na kontu. Gosti su poraženi samo na premijeri od Antverpa a onda su savaldali Sent Trojden i Gent. Za Sent Žiloaz nema više prostora za kikseve i moraju da pobede Šarlroa kako znaju i umeju. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija kvota 1.60.

Lingbi – Mitjiland – x2,0-2 @ 2.40 u Mozzartbet

Za prvaka Danske najbitnije je da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona. Prebrodio je Mitjiland dve prepreke i u plej-ofu će igrati protiv Slovana iz Bratislave. Imaju velike šanse u tom dvomeču i to će biti utakmice sezone za njih. U toj posvećenosti Mitjilanda evropskim mečevima svoju šansu vidi Lingbi na premijeri 5. kola Super lige. Lingbi je dva pute već poražen na svom terenu ali su igrali protiv FC Kopenhagena i Brondbija ali su zato doneli po bod sa gostovanja Sonderjisku i Nordsjelandu. Mitjiland je u prva četiri kola domaćeg prvenstva upisao dva remija, u prva dva kola, pa dve pobede u naredna dva. Sve je nekako po planu ali možda trener Tomas Tomasberg poštedi napora nekog od prvotimaca. Nije ni Lingbi naivan rival i ne bi nas iznenadilo ni da uspe da otkine bod šampionu. Naš predlog je dupla šansa na goste uz mali broj golova pošto su sve utakmice Lingbija završile u intervalu 0-2 gola a kod Mitjilanda samo jedan nije. Za x2,0-2 kvota je 2.40 u kladionici Mozzartbet.

Koventri – Oksford Junajted – 0-2 @ 2.11 u Mozzartbet

Engleski Čempionšip je tek počeo a novajlija Oksford Junajted je iznenadio pobedom nad Noričom u prvom kolu. Da taj trijumf nije bio slučajan, fudbaleri iz grada poznatog po slavnom Univerzitetu, pokazali su i u EFL kupu kada su pobedili Piterboro sa 2:0. S druge strane Koventri ne može biti zadovoljan premijerom u kojoj je izgubio u Stouku 1:0 ali su i oni bili uspešni u Liga kupu i pobedili Bristol Siti kao gosti sa 1:0. Odmah je vidljivo da efikasnost nije trejd mark ova dva tima. Tri od četiri njighove utakmice došle su u intervalu 0-1 gola i verovatno će tako nešto da se ponovi i u međusobnom okršaju. Prethodni prvenstveni duel Oksford i Kobentri su odigrali pre tačno pet godina i to u Ligi 1. Tada su bili trećeligaši i jedni i drugi a prvi je uspon započeo Koventri Siti. Sada im se i Oksford pridružio u drugoj ligi i biće zanimljivo pogledati njihov duel na velikoj sceni. Pobednika je teško prognozirati, pa pokušajte s malo golova. Za 0-2 goa kvota je 2.11 u kladionici Mozzartbet.

Fortuna – Almere – 1 @ 1.75 u Mozzartbet

Novo izdanje holandske Eredivizije startovalo je prošlog vikenda a Fortuna iz Sitarda može biti sasvim zadovoljna načinom na koji je startovala U prvom kolu pobedili su Go Ahed Iglse, holandskog predstavnika u Evropi, i to u Deventeru sa 2:0. Nisu fudbaleri Fortune bili loši ni prošle sezone koju su okončali na 10. mestu ali bi ove mogli i malo više. Njihov rival, ekipa Almarea je poražena kao domaćin od AZ-a ali su pružili snažan otpor timu iz Alkmara. Možda bi prošli i bolje da dobar deo meča nisu igrali sa samo 8 fudbalera zbog dva isključenja, mada su i gostim imali jednog igrača manje. U prošloj sezoni ove dve ekipe su se sastajale tri puta, Fortuna je dobila jedan prvenstveni i jedan kup meč, dok je poslednje odmeravanje snaga završeno nerešenim rezultatom u Almereu. I sada dajemo prednost zahuktaloj Fortuni, za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 1.75.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Mozzartbet iznosi 14.18.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.