DERBI DANA: Čelsi – Mančester siti: Ne mora 4:4 ali neka liči na prošli okršaj na Stamford Bridžu!

Nedelja nam donosi nekoliko fenomenalnih mečeva širom Evrope, a nema previše dileme gde se igra derbi dana, pošto će već u prvom kolu Premijer lige koplja ukrstiti fudbaleri Čelsija i Mančester sitija.
Plavci nakon nekoliko sušnih sezona žele konačno da izbore plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, dok Građani sasvim sigurno žele da osvoje i petu uzastopnu šampionsku titulu.
Sva je prilika da nas očekuje jedan veoma zanimljiv susret, a početak derbija prvog kola Premijer lige je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Čelsi: Mogu li Plavci do Lige šampiona?

Iza Čelsija su dve veoma loše sezone. Ipak, prošla je bolja od preprošle koja je bila katastrofalna pošto Plavci nisu uspeli da izbore plasman u neko od evropskih takmičenja. U prošlom izdanju elitnog ranga engleskog fudbala, tim iz Londona je završio na šestom mestu na tabeli što je dovoljno za plasman u plej-of za Ligu konferencija, i ako se neplanirano ne dogodi, tim sa Stamford Bridža ćemo ove sezone gledati u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, gde će Čelsi bez ikakve sumnje biti glavni favorit za osvajanje. Inače, protivnik u plej-ofu je švajcarski Servet, koji je prošle sezone igrao veoma dobro u švajcarskom šampionatu, ali opšti utisak je da ova ekipa nema šta da traži protiv daleko kvalitetnijeg engleskog predstavnika, koji na Ligu šampiona i Ligu Evrope, sasvim sigurno želi da doda i trofej u Ligi konferencija.
Naravno, više će se Plavci fokusirati na Premijer ligu, a sve u cilju da tim sa Stamford Bridža konačno zauzme jednu od prve četiri pozicije i izbori plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Tokom leta je nekadašnji šampion Evrope ponovo pretrpeo ogromne promene, a utisak je da se ona glavna dogodila na klupi Čelsija, pošto je Maurisija Poketina nasledio Enco Mareska, što je za mnoge predstavljalo veliko iznenađenje, pogotovu što je Poketino u drugom delu sezone uspeo da podigne ekipu i na kraju dođe do šeste pozicije, što je nakon katastrofalnog prvog dela prvenstva bilo teško i pomisliti. Pred Mareskom je svakako izuzetno težak posao, čak je i italijanski stručnjak pre samo nekoliko dana izjavio da je veoma teško raditi na treningu sa čak 43 fudbalera, koliko trenutno i jesu u klubu.
Ako se osvrnemo na letnji prelazni rok, ponovo su Plavci bili dosta aktivni na tržištu, a nova pojačanja nekadašnjeg šampiona Engleske postala su Pedro Neto koji je plaćen Vulverhemptonu 60 miliona evra, što je nestvarna cifra za fudbalera koji je veoma sklon povredama, a pored njega novi fudbaleri Plavaca postali su Hol, Jorgensen, Keliman, Adarabijo, Anselmino, Veiga, Gui i Vajli, pa dolazimo do računice da je Čelsi na dovođenje novih fudbalera potrošio skoro 200 miliona evra.
Kasa je popunjena prodajama Matsena, Hala i Hačisona, a na prodajama ove trojice fudbalera tim sa stamford Bridža je prihovao okruglo 100 miliona evra.
U pripremnom periodu su puleni Enca Mareske odigrali nekoliko mečeva, a generalnu probu pred početak najkvalitetnije lige na svetu fudbaleri Čelsija imali su pre samo nekoliko dana protiv Intera, kada nije bilo pobednika, a taj duel je završen rezultatom 1:1. Pre toga je ova ekipa poražena na priprema od Mančester sitija, ali i od Real Madrida, uz oknstataciju da se vrlo verovatno radi i o trenutno dve najbolje ekipe na svetu.

Mančester siti: Građani hitaju po petu uzastopnu titulu!

Mančester siti poslednjih godina dominira engleskim fudbalom, a prošle sezone su popularni Građani stigli do svoje četvrte uzastopne titule.
Na kraju su puleni Pepa Gvardiole imali samo dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Arsenal, koji je ponovo poklekao u finišu prvenstva i drugu godinu zaredom praktično poklonio titulu Sitiju.
Ako se još jednom osvrnemo na prošlu sezonu, engleski predstavnik ovog puta nije uspeo da odbrani naslov šampiona Evrope, pošto je Siti u četvrtfinalu eliminisan od Real Madrida, a po mnogim mišljenjima je taj duel bio finale pre finala.
Bilo kako bilo, Liga Kup je osvojen i to nakon pobede nad Čelsijem, sa kojim će se Građani sastati i danas u derbiju prvog kola Premijer lige, a nažalost, tim sa Etihada nije uspeo da dođe i do trofeja u FA Kupu, pošto je poražen od gradskog rivala Mančester junajteda.
Upravo ova dva tima su pre samo nekoliko dana odmerili snage u Komjuniti Šildu, pa slobodno možemo pomenuti da je Siti već ove sezone osvojio jedan trofej, i to nakon pobede nad najljućim rivalom, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, pošto je regularan tok tog susreta završen rezultatom 1:1, uz napomenu da je aktuelni šampion Engleske do poravnanja rezultata stigao u 89. minutu susreta, kada je pogodio Bernardo Silva, koji je malo pre toga ušao u igru. Na kraju je tragičar bio Džoni Evans, a junak plavog dela Mančestera bio je Akanđi koji je postigao pobedonosni pogodak. Tako su Građani na najlepši mogući način započeli ovu sezonu i uspeli da se revanširaju svom najljućem rivalu za poraz u finalu FA Kupa.
Pre samo nekoliko dana klub je napustio Hulijan Alvarez koji će pomalo i neočekivano karijeru nastaviti u Atletiko Madridu, gde će bivši fudbaleri River Plejta imati status prve zvezde, što ne da nije imao na Etihadu, već je argentinski reprezentativac i osvajač Mundijala sa ovom selekcijom baš retko dobijao šansu.
U međuvremenu se povredila i Sitijeva ‘zlatna koka’ Oskar Bob, koji će po prvim informacijama odsustvovati sa terena do kraja godine, pa je vrlo moguće da će uprava Sitija u smiraj prelaznog roka dovesti još jednog napadača, kako bi s vremena na vreme odmenio sjajnog Halanda.
Pripremni period nam je doneo nekoliko veoma zanimljivih mečeva, a pre ovog duela u Superkupu protiv Mančester junajteda, Građani su odmerili snage upravo sa Čelsijem u jednom sjajnom susretu na kom smo videli čak šest pogodaka, a na kraju je bilo 4:2 za pulene Pepa Gvardiole.

Naš predlog

Sećamo se svi prvog prošlosezonskog duela između Čelsija i Sitija koji nam je doneo čak osam pogodaka, a kada se sve sabere i oduzme nema nikakvog razloga da nam i ovaj duel između dva ljuta rivala ne donese puno pogodaka, pa vam pre svega predlažemo da se oprobate sa igrom 4+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.25.

Ponovo su Plavci dosta menjali tim tokom prelaznog roka, i iako ima tu dosta kvalitetnih fudbalera, pred Mareskom će biti dobrano težak zadatak, i opšti utisak je da će italijanskom stručnjaku biti potreban čarobni štapić da sve to uklopi, pa je izvesno da su Građani veliki favoriti na ovom duelu, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Mozzartbet ceni sa kvotom 1.95.

Generalno, možda i najrealnija moguća prognoza je da će gosti iz Mančestera postići dva ili više pogotka, pa vam predlažemo da vaš fokus usmerite na igru G2+ za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.