Tiket dana (nedelja, 18.08.2024)

Najzad nedelja sa skoro maksimalnom ponudom. Startovale su i najjače lige a one sa severa kontinenta polako ulaze u završnicu. Predložene kvote važile su u vreme sastavljanja predloga.

Dinamo Drezden – Fortuna – 2 @ 2.10 King

Znamo da se u nemačkom DFB kupu vrlo često dešavaju iznenađenja i da se to posebno odnosi na prvo kolo. Prošle sezone je do finala stigao jedan drugoligaš, doduše nekadašnji šampion, Kajzerslautern. Jeadn od neizvesnijih duela prvog kola mogao bi da bude ovaj u Drezdenu u kome domaći Dinamo dočekuje Fortunu iz Dizeldorfa. Domaćin igra u trećoj a gost u Cvajti, pa bi samim tim Fortuna trebalo da bude favorit. Ipak, nije lako igrati u Drezdenu, pogotovo sada kada je Dinamo odlično startovao i planira da se vrati u drugu ligu, što mu nije pošlo za rukom u prethodnom prvenstvu. Dobro je krenula i Fortuna u Cvati, osvojili su 4 boda u prva dva kola i još nisu primili ni gol. Prošle godine tim iz Dizeldorfa je otišao daleko u DFB kupu, stigli su do polufinala i tu ispali od kasnijeg osvajača duple krune u Nemačkoj Bajera iz Leverkuzena. Igrala je Fortuna i u baražu za ulazak u Bundesligi, donela prednost od 3:0 iz Bohuma ali je onda na neverovatan način poražena na svom terenu sa 4:0, posle produžetaka. Nisu klonuli duhom i imaju velike ambicije u ovoj sezoni, u oba takmičenja. Ovde ćemo pokušati s dvojkom a za nju se u kladionici King dobija kvota 2.10.

Silkeborg – Nordsjeland – T22+ @ 1.69 u King

Hrabar je bio Silkebrog u Gentu ali ne i srećan. Belgijanci su izjednačili u trećem minutu nadokande, uveli meč u produžetke u kojima su eliminisali danski tim. Ostao je Silkeborg bez dvomeča sa Partizanom za plasman u grupnu fazu Lige konferencija i sada se u potpunosti okreće domaćim takmičenjima Osvajač Kupa Danske tako nije uspeo da kapitalijuze osvajanje tog trofeja, prvo su ispali od Moldea u Ligi Everope a sada i od Genta. U Super ligi stoje dobro, sa tri pobede i jednim porazom drže drugo meto sa samo bodom manje od vodećeg FC Kopenhagena. U tom je pomogao i dosta dobar raspored na početku sezone i teški mečevi tek predstoje. Prvi je sa Nordsjelandom, ekipom koja nije izborila Evropu ali je standardno u samom vrhu danskog fudbala. Tim iz Faruma je takođe bez poraza u prva četiri kola, ali imaju dva pobede i dva remija, pa su na tabeli iza Silkeborga. Nordsjeland je u prošlom kolu podbacio remijem sa Lingbijem na svom terenu i pokušaće to da nadoknadi u Silkeborgu. Domaćin je umorak posle 120 minuta bitke u Belgiji i zato je naš predlog gost daje dva gola sa kvotom 1.69 u kladionici King.

KuPS – Ilves – 1 @ 2.30 u King

Za razliku od ”liga petice” u Finskoj se prvenstvo neumitno bliži kraju, tačnije ubzo kreću plej-of i plej-aut. Tri kola pre kraja regularnog dela šampionata situacija je takva da četiri ekipe ravnopravno konkurišu za titulu a možda i svih est imaju izglede da na kraju budu na vrhu. Na njemu je trenutno KuPS, aktuelni vicešampion ima 38 bodova, tri vipe od drugoplasiranog Ilvesa, koji im dolazi u goste u ovom kolu. Problem za ekipu iz Tamperea je to što su u četvrtak imali težak duel u Švedskoj u kome su poraženi od Đurgardena i tako ispali iz kvalifikacija za Ligu konferencija na preposlednjoj prepreci. Pre toga je Ilves izbacio bečku Austriju ali preko komšija nije mogao. Niz od tri vezane pobede u Veikakus ligi doveo je Ilves na drugu poziciju, ispred SJK-a i Helsinkija, mada su ova tri tima smeštena u samo jedan bod. KuPS je ranije ispao iz Evrope i umorniji je od svog rivala, a to bi moglo da presudi u ovom meču, pored činjenice da se igra u Kuopiju. KuPS je i u prvom delu sezone pobedio Ilves i to u Tampereu, pa verujemo da će i pred svojim navijačima. Za jedinicu se u kladionici King dobija kvota 2.30.

Legija – Radomijak – 1 @ 1.67 u King

Legija je uspela da eliminiše danski Brondbi i na pragu je plasmana u grupnu fazu Lige konferencija. Ko poznaje navijače ovog slavnog kluba zna koliko je njima Evropa važna i sigurno je da će pružiti ogromnu podršku svojim ljubimcima već u četvrtak kada u Varšavu dolazi kosovska Drita. Pre tog meča Legija mora da odradi posao protiv ekipe Radomijaka iz Radoma i upiše tri nova boda da ne bi uvećala zaostatak za vodećom Jagjelonijom. Aktuelni šampion jedini je maksimalan, ima 9 bodova i jedan meč manje odigran, a Legija je u grupi timova koji su osvojili po 7 bodova iz četiri utakmice. Što se Radonijaka tiče oni su vezali dva poraza i to na svom terenu. Bodove iz radoma odnosili su Jagjelonija i Gornjik, a jedini trijumf Radomijak je ostvario na gostovanju u Katovicama. Radomijak je u maju šokirao Legiju pobedivši je sa 3:0 u Varšavi i tako je definitivno izbacio iz trke za titulu, pa je i to dodatni motiv za domaćina u ovom meču. Za jedinicu se u kladionici King dobija koeficijent 1.67.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici King iznosi 13.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.