TIP DANA: Ren – Lion: Sjajan meč u najavi već u prvom kolu Lige 1!

Poput engleskog, španskog i italijanskog šampionata, ovaj vikend nam je doneo početak i elitnog ranga francuskog fudbala – Lige 1.
Odmah u prvom kolu nas očekuje jedan zaista sjajan duel u najavi, pošto će snage odmeriti fudbaleri Rena i Liona.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Ren: Primarni cilj je plasman u Evropu!

Ren do sada nikada u svojoj istoriji nije uspeo da dođe do naslova prvaka Francuske, ali je zato ovaj klub dva puta osvajao Ligu 2, a poslednji put je to bio slučaj davne 1983. godine, kada je ovaj tim na kraju imao pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Nim.
Najveći dosadašnji uspesi Rena su tri trofeja u Kup takmičenju, a poslednji put je ova ekipa do trofeja stigla 2019. godine, nakon trijumfa u velikom finalu nad favorizovanom ekipom PSŽ-a. Taj duel je završen rezultatom 2:2, a odluka o trofeju je doneta nakon izvođenja jedanaesteraca, gde su se fudbaleri Rena bolje snašli, a tragičar je bio Nkunku koji je promašio penal.
Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, sigurno je da je Ren mogao i morao dosta više, a na kraju je nekadašnji osvajač francuskog Kupa završio na sredini tabele, preciznije na desetoj poziciji, a sve to znači da ova ekipa nije izborila svoj primarni cilj, što je godinama unazad plasman u neko od evropskih takmičenja.
Na 34 odigrana susreta Ren je ostvario dvanaest trijumfa, doživeo isto toliko poraza, ali i deset puta remizirao, i na kraju je ova simpatična ekipa imala pet bodova manjka u odnosu na sedmoplasirani Lans, a to sedmo mesto je bilo i poslednje koje je donelo izlaz u Evropu, konkretno Ligu konferencije. Kada je bilo najpotrebnije, fudbaleri Rena su odigrali nekoliko slabih duela, i sa samo jednom pobedom u poslednja četiri meča u prvenstvu se više od desetog mesta nije ni moglo očekivati.
Tokom leta je ova francuska ekipa prihodovala oko 80 miliona evra od prodaja igrača, a biće teško nadomestiti odlaske Le Fea, Terijera, Belosijana, Ablina i Ridera. Naravno, nije uprava ovog kluba sedela skrštenih ruku, pa su u međuvremenu ekipu pojačali Gronbek, Kamara, Ostigard, Hatebur, Meister i Džejms. Na klupi nekadašnjeg osvajača francuskog Kupa nalazi se Džulijen Stefan, pred kojim je ozbiljan izazov, a to je da se umeša u borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja.
U pripremnom periodu je Ren odigrao nekoliko vrhunskih mečeva a posebno treba napomenuti trijumf nad nimalo naivnim Sosijedadom kada je bilo 2:0. U poslednjoj proveri pred početak elitnog ranga francuskog fudbala, fudbaleri Rena su savladali nemački Verder iz Bremena, kada je bilo 1:0.
Inače, poslednji međusobni susret između Rena i Liona je odigran krajem januara ove godine, a bio je to jedan sjajan meč na kom smo videli pet pogodaka, uz konstataciju da je Ren na kraju slavio sa 3:2.

Lion: Samo da se ne ponovi početak prošle sezone!

Lion je jedan od najtrofejnijih francuskih klubova, a do sada je ova ekipa sedam puta osvajala šampionsku titulu u Francuskoj, uz konstataciju da se to poslednji put dogodilo 2008. godine. Veoma zanimljivo je da je Lavovima to bila sedma uzastopna titula šampiona, a još zanimljivije je da punih šesnaest godina ovaj tim ne da nije uspeo da dođe do novog naslova prvaka, već tim sa Žerlana nije bio ni blizu tome.
Pored toga Lion je do sada pet puta osvajao i francuski Kup, a francuski predstavnik je bio veoma zapažen i u evropskim takmičenjima pošto je ova ekipa do sada dva puta igrala u polufinalu Lige šampiona, poslednji put 2020. godine. Naravno, ne smemo zaboraviti ni jedno polufinale Liga Evrope, i to 2017. godine, ali i jedno finale Kupa Pobednika Kupova, davne 1964. godine, međutim, slavni francuski klub još uvek u svojim vitrinama nema trofej u nekom od evropskih takmičenja.
Prošla sezona je krenula katastrofalno, a prvi deo sezone su popularni Lavovi završili u donjem delu tabele i svi navijači ovog kluba su strepeli za opstanak u tom delu šampionata, međutim, onda je usledio odličan zimski prelazni rok, gde je uprava Liona dovela nekoliko vrhunskih fudbalera, pa je Lion od tima koji je prvi deo šampionata završio u opasnoj zoni na kraju stigao do nestvarnog šestog mesta na tabeli i plasmana u Ligu Evrope, koja se od ove sezone igra po drugačijem principu.
Drugi deo sezone je nekadašnji šampion Francuske odigrao praktično bez greške, a u poslednjem kolu je ova ekipa slavila na svom stadionu protiv Strazbura i obezbedila pomenuto šesto mesto na tabeli.
Naravno, moramo pomenuti i da su puleni Pjera Sažea stigli i do velikog finala francuskog Kupa, gde je ova ekipa nažalost poražena od PSŽ-a.
Kada su u pitanju ambicije, svakako da će primarni cilj Lavova biti plasman u Ligu šampiona, iako se ne pamti ovako jaka konkurencija u ovogodišnjem izdanju elitnog ranga francuskog fudbala.
Što se tiče letnjeg prelaznog roka, ekipu Liona je pojačala nekoliko vrhunskih fudbalera, a posebno treba izdvojiti Nijakatea, Benrahmu, Mangalu, Nuama i Mikautadzea koji je blistao na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, i nema sumnje da će reprezentativac Gruzije biti od velike pomoći pre svega Lakazetu, od koga se i ovog puta u napadu najviše očekuje. Klub su u međuvremenu napustili O'Brajan i Kadevere, a za slobodu ovog prvog Lion je prihodovao 20 miliona evra, što je generalno dosta dobar posao.
Za kraj, ako se osvrnemo na pripremni period, Lavovi su odigrali nekoliko dosta dobrih mečeva, a u generalnoj probi pred početak francuskog šampionata i duela sa Renom, puleni Pjer Sažea su poraženi od Arsenala sa 2:0, dok je pre toga Lion demolirao nimalo naivnu ekipu Union Berlina sa 4:0.

Naš predlog

Ako bacimo pogled na nekoliko prethodnih međusobnih mečeva između Rena i Liona doći ćemo do zaključka da su to uglavnom dueli sa velikim brojem pogodaka. Ako izuzmemo prvi meč između ova dva tima u prošloj sezoni kada je Lion u gostima slavio sa minimalnih 0:1, na četiri meča pre toga, ali i na jednom posle toga je uvek padalo više od četiri pogodaka. Kako je veoma teško ovde prognozirati pobednika, savetujemo vam da potpuni fokus prebacite na golove, odnosno na igru 4+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 3.05.

Retko kada se dešava na međusobnim mečevima između ova dva kluba da jedna od dveju ekipa ne postigne pogodaka, pa će tako biti i sada, zbog čega vam predlažemo da se oprobate sa igrom GG, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.63.

Za kraj, smatramo da je veoma pristojna kvota i na igru 3+, pošto se ista u kladionici Mozzart plaća sa 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.