MEČ DANA: Lester – Totenhem: Lisice imaju samo jedan cilj ove sezone – opstanak u Premijer ligi!

Lester se ekspresno vratio u Premijer ligu i u okviru 1. kola će dočekati ekipu Totenhema. Lisice će po svemu sudeći voditi borbu za opstanak, dok Postekogluov tim ambiciozno najavljuje napad na vodeće pozicije. Utakmica je na programu od 21 čas.

Lester: Vremešni Vardi je i dalje tu!

Teško, teže, sezona koja očejuje Lester. Biće vjerovatno najizazovnija u novijoj istoriji kluba koji je 2016. godine senzacionalno postao šampion Engleske. Nakon toga, Lester je gotovo bez izuzetka završavao u gornjem dijelu tabele, nerijetko i pretendovao na Evropu. Ali ovo bi nakon ispadanja takmičarske 2022/23, te pokoravanja konkurencije u Čempionšipu i ekspresnog povratka u Premijer ligu, mogla da bude sezona pukog preživljavanja.
Prvo, čovek koji je uveo Lisice nazad u elitu, Enco Marseka više nije tu. Dakle, novi trener Stiva Kupera imao je oko mjesec i po dana da upozna, pripremi i ugira ekipu za premijerligaške izazove.
Drugo, nije samo Enco Marseka otišao u Čelsi, već i najbolji igrač Kiran Djuzberi Hol, autor 12 pogodaka i 14 asistencija na putu iz Čempionšipa u Premijer ligu. Zamjena približnog kvaliteta daleko je od vidnog polja kluba sa King Pauer stadiona.
Treće, ali ne i najmanje bitno, Lester se zbog kršenja pravila o profitu i održivosti (PSR) suočava sa oduzimanjem bodova u povratničkoj sezoni.
Kada objedinimo ove faktore, ne čudi što je klima iznad Lestera prilično pesimistična, turobna, neobećavajuća. Njenom popravljanju nije pomogla ni predsezona, te porazi od Palerma i Augzburga sa po 1:0. Osjećaj nemoći dodatno je produbila generalna proba protiv Lansa i uvjerljiv poraza sa tri primljena i bez postignutog gola.
Do kraja prelaznog roka Lester mora da ugrabi kvalitetnu desetku, želi da 37-godišnjem Džejmiju Vardiju i Patsonu Daki doda još jednog napadača, a nije isključeno da padne potpis i lijevog beka.
U igračkom kadru Lisica ostali su mnogi igrači iz pretprošlogodišnje sezone premijerligaškog kraha poput Bubakarija Sumarea, Vauta Fesa, Stefana Mavididija, Viktora Kristensena, Vilfreda Endidija i Harija Vinksa. Ovo je njihova šansa za iskupljenje.
Lester u ovoj sezoni ima jedan jedini cilj – opstanak.

Totenhem: Postekogluov ofanzivan fudbal obećava zabavu i ove sezone!

Ljepota nepredvidivosti u sjevernom Londonu. Totenhem je, sa igračkim kadrom koji ga krasi i lucidnim Angelosom Postekogluom na klupi, ekipa koja ima kapacitet da se nađe među četiri tima Premijer lige, ali koja ni po čemu ne garantuje da će to i učiniti.
Popularni Ejndž je, naslijedivši Antonija Kontea proteklog ljeta, vratio nadu navijačima londonskog kluba. Uživali su njegovom visokorizičnom, vertikalnom fudbalu visokih frekvencija, osijetili kako je lijepo biti na čelu Premijer lige, pa makar i na dvije, tri nedelje (od 8. do 10. runde). A onda se, od 11. kola teže povrijedio Džejms Medison, Totenhem je izgubio plejmejkera i momentum, te od 27. oktobra do kraja sezone osvojio samo 40 bodova u 28 utakmica, te prvenstvo završio kao peti na tabeli.
Sada, u Postekogluovoj drugoj sezoni, Sparsi žele makar četvrto mjesto kojeg su se domogli samo jednom u poslednjih pet godina. A na papiru imaju igračke kapacitete za ispunjenje te misije.
Kapitalac Dominik Solanke od 75.000.000 evra, strelac 19 ligaških golova za Bornmut u prošloj sezoni, bio im je preko potreban kao prva opcija u špicu, kao transfer kojim se konkurenciji stavljaju do znanja ambicije. Sa njim je londonski klub dobio najbližeg saradnika Hjong Min Sona, te povećao dubinu ofanzivi gde Postekoglu na raspolaganju ima Rišarlisona, Tima Vernera, Brenana Džonsona, Manora Solomona i Dejana Kuluševskog.
Uz nesporne kvalitete Džejmsa Medisona, talenat Pape Matar Sara, mali znak pitanja stoji kod Iva Bisume, odnosno da li je on prava šestica. Iako je ovaj trio projektovan kao startni u manevru formacije 4-3-3, Lukas Bergval je fudbaler koji bi mogao da eksplodira već u debitantskoj premijerligaškoj sezoni. Ako se niste upoznali sa kvalitetima igrača koji je ovog ljeta došao iz Jurgordena za 10.000.000 evra, bacite pogled na nedavni prijateljski meč sa Bajernom. U dva poteza stao je raskošan fudbalski potencijal. Centralni vezista kojeg su željeli i velikani poput Barselone i Intera, jednim dodirom ukrao je loptu, a zatim spojio Dejana Kuluševskog sa golom Bavaraca.
Totenhem bio mogao značajno da popravi prošlogodišnji bodovni saldo (66). A ne zaboravimo da je za samo dva boda ostao kratak za četvrto mjesto i Ligu šampiona.

Naš prijedlog:

Totenhem kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf Pijevaca iznosi 1.60 u PrimoBet kladionici. Trijumf Lestera plaća se kvotom 5.50, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 4.10.

Gosti opravdano kao veliki favoriti ulaze u ovaj duel, dosta su kvalitetnija ekipa i njihov trijumf ne bi trebalo da se dovodi u pitanje. Naš prijedlog je dvojka po kvoti 1.60 u PrimoBet kladionici. Mišljenja smo da će ovo biti jedan efikasan meč i shodno tome predlažemo da pokušate sa igrom 4+ po kvoti 2.29. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa kombinacijom 2&GG koji se takođe u PrimoBet kladionici plaća kvotom 2.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.