MEČ DANA: Dinamo Zagreb – Karabag: Modri imaju nezgodnog protivnika na putu do elite!

Dinamo će u okviru prvog meča plej-ofa Lige šampiona dočekati ekipu Karabaga. Prvak Hrvatske kvalifikacije za elitno takmičenje počinje upravo od poslednjeg kola, dok je prvak Azerbejdžana prethodno eliminisao Linkoln i Ludogorec. Utakmica je na programu od 21 čas.

Dinamo: Znaju da igraju ovakve mečeve!

Dinamo je znao u prošlosti u maniru minhenskog Bajerna da u jednom prelaznom roku uzme grabulje i pokupi sve što valja u državi, da mu ništa ne promakne. Takvih poteza ovoga ljeta nije bilo u Maksimiru, ali su napravljena dva kapitalna posla. Postojala je u ugovoru Bruna Petkovića klauzula koju su inostrani klubovi mogli da aktiviraju, da se neko odlučio da plati 2.500.000 evra, komotno je mogao da odvede ponajboljeg igrača Modrih. Na sreću hrvatskog šampiona, to se nije dogodilo, rok je istekao i Sergej Jakirović će, ako ne dođe do zaokreta u smiraj avgusta, imati čovjeka koji je, statistički gledano, imao najbolju sezonu u karijeri pod njegovim vođstvom.
Uoči prošle sezone Sergej Jakirović je sklopio Riječanima sastav dostojan da se bori za titulu, ali je na prvi mig potrčao ka Zagrebu. Modri su platili obeštećenje, a malo je nedostajalo da dobije otkaz. Više puta je plesao po tankoj ivici. Odlučili su se u Maksimiru za kontinuitet i – profitirali. Upravo će im to biti jedan od aduta u šampionskoj trci, ekipa se nije pretjerano mijenjala. Od Martina Baturine svi u zagrebačkom klubu očekuju bolja izdanja, najveći je materijal za prodaju. Od Marka Roga da sve podsjeti zašto je svojevremeno plaćen 5.000.000 evra, zašto je najveći ulazni transfer u istoriji kluba, ali će, ipak, najveće pojačanje biti angažovanje Marka Pjace.
Ponovo je Dinamo na primjeru Marka Pjace pokazao da nije baš toliko oslabio koliko se misli. I dalje je sposoban da opljačka konkurenciju. Rijeka je ostala bez igrača koji je imao ogroman uticaj na rezultate prethodne sezone, bez krila koga je rehabilitovala. Jeste inkasirala 1.500.000 evra, ali teško da će sa tim novcem uspijeti da nadoknadi sve ono što joj je nekadašnji prvotimac Juventusa donosio.
Marko Pjaca je kapitalni ulov šampiona, novac je izdvojen za Lokomotivinog golmana Nikolu Čavlinu, i to 700.000 evra, kao i za Lukasa Kačavendu, otkupljen je od Lokomotive za 2.000.000. Sklopljeni su i zanimljivi dogovori sa slobodnim agentima. Sami Mmae stigao je iz Ferencvaroša, španski defanzivac Raul Torente iz Granade i nadaju se na Maksimiru da će makar upola biti dobra investicija kao Dani Olmo. Sa jednim Špancem su se usrećili, potencijalno bi mogli sa još jednim… Angažovan je i golman Ivan Filipović iz Pariza, a kroz izlazna vrata prošli su Gabrijel Rukavina (Rijeka), Boško Šutalo (Standard Lijež), Marko Soldo otišao je u Osijek za 400.000, dok je Fran Brodić, strijelac penala u dubokoj nadoknadi protiv tima iz Kvarnera, završio u Ujpeštu za sumu od 1.500.000 evra. I to je Dinamova najveća prodaja ovoga ljeta.

Karabag: Ekipa koja je pobrala ogromne simpatije prethodne sezone!

Izgleda da ništa više u životu Gurban Gurbanov ne voli kao jedno – da dođe na Balkan i da unesreći lokalni živalj. Više od 20 godina ljubitelji fudbala u Srbiji i Crnoj Gori pamte čuveni remi na stadionu u Podgorici, kada je čuveni Azerbejdžanac dao dva gola u drugom poluvremenu i zapečatio sudbinu naše reprezentacije na putu ka Evropskom prvenstvu.
Sada je došao u ulozi trenera sa svojim Karabagom u Bugarsku sa golom zaostatka iz prve utakmice, ali je održao čas fudbala usred Razgrada, dobio utakmicu 3:2 posle 90 minuta i najprije izborio produžetke. Ono što se dogodilo u dodatnih 30 minuta nije viđeno često u istoriji evropskih kupova. Karabag je dao četiri gola za pola sata, pobjedio 7:2 i ukupnim rezultatom 8:4 plasirao se u plej-of za Ligu šampiona. Ako je suditi po tradiciji, Karabag bi trebalo da uđe u Ligu šampiona, jer će Gurban Gurbanov sada da dođe u Zagreb, da zaplaši Modre u predvorju elitnog takmičenja.
Jeste Žuninjo neutralisao prednost Ludogoreca iz prve utakmice već u šestom minutu, ali je onda proradio Kvadvo Dua. Švajcarca je šira Evropa upoznala prije dva mjeseca u Njemačkoj kada je eksplodirao u prvom kolu grupne faze protiv Mađarske, a u tom meču je dva puta za deset minuta smjestio loptu u mrežu Hrvata Fabijana Buntića i donio vođstvo Ludogorecu 2:1 (3:1 u ukupnom skoru). Ko je mogao i da pomisli da će to biti kraj svega dobrog što je Luda šuma uradila ovog ljeta u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
Hladan tuš za navijače u Razgradu dogodio se u nadoknadi prvog poluvremena kada je Karabag dao dva gola preko Jasina Benzije i Patrika Andradea za vođstvo 3:2 (iliti 4:4 u ukupnom skoru). Ispostavilo se da to nije bio jedini gol bivšeg igrača Partizana, pošto je Andrade još jednom matirao Hendrika Bonmana u produžetku. Zelenorćanin se tako pridružio Jasinu Benziji, Toralu Bajramovu i Redonu Džidži, koji su takođe bili među ta četiri strijelca u produžecima.
Spektakularan meč, za pamćenje ljubitelja fudbala u Zakavkazju i strah među pristalicama zagrebačkog Dinama. Karabag će protiv šampiona Hrvatske pojuriti svoj drugi plasman u Ligu šampiona, a prvi od 2017. godine.

Naš prijedlog:

Dinamo kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf domaćina plaća se kvotom 1.90 u King kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 4.10, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.50.

Modri imaju dosta više iskustva u ovakvim mečevima, međutim ekipa Karabaga je mnogo više pokazala u Evropi prethodne sezone i na krilima tih uspijeha su dogurali dovde. Ekipa se nije mnogo promjenila i treba očekivati veliku borbu u ovom dvomeču. Naš prijedlog je igra GG po kvoti 1.75 u King kladionici, a pošto se očekuje neizvjesna utakmica treba pokušati i sa igrom PIK X po kvoti 1.73. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom 1X&2-3 koja se u King kladionici plaća kvotom 2.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.