Tiket dana (utorak, 20.08.2024)

Kreću poslednje borbe u kvalifikacijama za evropske kupove. Mnogi klubovi su već obezbedili boravak u Evropi do zime ali se još ne zna u kom takmičenju. Večeras se igraju tri meča plej-ofa za Ligu šampiona i jedan za Ligu konferencija. Kvote su važile u momentu sastavljanja predloga.

Lil – Slavija Prag – 1 @ 1.76 u Primobet

Sezona je započela sjajno i za Lil i za Slaviju ali će samo jedan klub biti u potpunosti zadovoljan pred prvu prvenstvenu pauzu zbog Lige nacija. Doge su tek započele šampionat u Francuskoj, sve je bilo u senci Olimpijaksih igara, pa je i stadion Lila bio zauzet i oni još uve ne igraju na njemu. Fenerbahče su dočekali u Valensijanu a tu će ugostiti i Čehe u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu šampiona. Protiv Fenera su slavili sa 2:1, u revanšu izgubili sa 1:0 ali su golom u produžecima uspeli da eliminišu turskog velikana i stignu na poslednji stepenik do Lige šampiona. Slavija se takođe uključila u prošlom kolu, oni su u oba meča pobedili belgijski Rojal Union, a odlično su zapolei i domaće prvenstvo u kom su remizirali samo u prvom kolu a onda vezali četiri pobede, što uz one dve protiv Sent Žiloaza daje niz od 6 uzastopnih trijumfa. Lil je pobedom startovao u Ligi 1, na gostovanju kod Remsa slavili su sa 2:0 i sa dosta optimizma čekaju praški tim. Što se tiče prve utakmice blagu prednost dajemo Lilu i verujemo da će zim sa severa Francuske pobediti. Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija kvota 1.76.

Dinamo Zagreb – Karabag – 3+ @ 1.72 u Primobet

Zgrepčani su čekali rivala za plej-of ošto su zbog dobrog koeficijenta preskočili prva kola kvalifikacija. Karabag je morao da odigra već dva kola, u prvom nije imao nikakvih problema sa Linkolnom sa Gibraltara, pobedio ga je ukupnim rezultatom 7:0 a onda ih je čekao mnogo ozbiljniji rival u vidu decenijskog bugarskog prvaka Ludogoreca. Čak je ”luda šuma” uspela da slavi u Bakuu, bilo je 2:1 ali Karabag ne odustaje i napravio je pravi podvig u Razgradu. Konačan rezultat je zapanjujući ali treba reći da je u regularnom toku bilo 3:2 za Azerbejdžance a da su onda u produžecima dali čak 4 gola, od toga tri u poslednjih desetak minuta. Zna Karabag da igra evropske mečeve, prošle sezone su prošli grupu u Ligi Evrope, u nokaut fazi izbacili Bragu i zastali tek u osmini finala kada ih je izbacio Leverkuzen, iako ih je i tu par minuta delilo od prolaza. Čeka nas uzbudljiv dvomeč, neće se Azeri braniti na Maksimiru a i Dinamo će pokušati da stekne opipljivu prednost pred revanš. Modri su željni elitnog takmičenja, prošle sezone su igrali Ligu konferencija, a za to moraju da pobede Karabag. Naš predlog su golovi za prvu utakmicu i verujemo da će ih biti barem tri. Za 3+ kvota je 1.72 u kladionici Primobet.

Noa – Ružomberok – 1 @ 1.93 u Primobet

Najveću senzaciju u prošlom kolu kvalifikacija, u sva tri kupa, načinio je maleni Noa iz Jermenije. Ova ekipa je izbacila atinski AEK, prethodnog šampiona Grčke i tim koji bar deset puta više vredi na tržištu. Noa je slavio u prvom meču sa 3:1 i uspeo da tu prednst sačuva u revanšu pošto je poražen u Atini samo sa 1:0 i to golom u sudijskoj nadoknadi. Do mečeva sa AEK-om Noa je morao da izbaci makednosku Škendiju i maltešku Slijemu, ali to nisu rivali kvaliteta jednog AEK. Ni njihov rival u plej-ofu za Ligu konferencija nije tim iz vrha evropskog fudbala, radi se o slovačkom Ružomberoku, timu koji je iznenadio splitski Hajduk u prethodnoj rundi. Ruže su krenule u kvalifikacije za Ligu Evrope, uspele su da izbace kazahstanski Tobol u prvom kolu ali su onda naletele na turski Trabzon i morale da se presele u kvalifikacije za slabije takmičenje. Hajduk je eliminisan zahvaljujući samo jednom golu i to autogolu Splićana na početku revanša na Poljudu. Ružomberok ne blista ni u Slovačkoj i čini nam se da će Noa slaviti u prvoj utakmici makar. Predlog je jedinica sa kvotom 1.93 u kladionici Primobet.

Asane – Olesund – 2 @ 2.07 u Primobet

U utakmici 19. kola norveške druge lige sastaju se dva tima iz donjeg dela tabele ali sa različitim ambicijama. Olesund je zakasnio na početku, očigledno se nisu najbolje snašli posle ispadanja iz elite, ali su sada u naletu i neće biti iznenađenje ako se domognu makar doigravanja i pored činjenice da imaju dvocifren zaostatak za poslednjim timom u zoni plej-ofa. Asane ima plan da ostane u drugoj ligi, poslednji rezultati nisu baš najbolji i samo su jednom pobedili u prethodnih pet kola. S druge strane Olesund je u seriji od tri pobede i to bez primljenog gola. Ako planira da se uključi u trku za plej-of Olesund će morati da pobeđuje unon-stopp a Asane nije rival protiv koga to ne mogu da urade i pored samo jednog boda više na kontu. U prvom delu sezone slavio je Olesund sa 4:1, sada ne očekujemo tako ubedljiv trijumf ali je dvojka prvi izbor. Za pobedu gostiju koeficijent u kladionici Primobet iznosi 2.07.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Primobet iznosi 12.09.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.