TIP DANA: Bode – Crvena zvezda: Na hladnom severu Zvezda traži zlatnu žicu!

U utorak nas očekuju prvi mečevi plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona, a svakako da će ljubitelje sporta u Srbiji najviše zanimati meč koji će biti odigran u Norveškoj, gde će aktuelni šampion ove zemlje, ekipa Bodo Glimta, ugostiti Crvenu zvezdu.
U trećem kolu je norveški predstavnik eliminisao poljsku Jagjeloniju i to bez većih problema, dok crveno-beli u kvalifikacije kreću upravo od plej-ofa, što znači da srpski predstavnik zbog dobrog koeficijenta već ima zagarantovan plasman u Ligu Evrope.
Početak susreta između Bodea i Crvene zvezde je zakazan za 21h, kada će između ostalog započeti i preostala dva duela plej-ofa kvalifikacija, duel između Lila i Slavije iz Praga, ali i meč Dinamo Zagreba protiv Karabaga.

Bode: Može li norveški predstavnik do istorijskog plasmana u Ligu šampiona?

Bode je osnovan 1916. godine, a do sada je ovaj klub tri puta dolazio do naslova prvaka Norveške. Veoma zanimljivo je da su navijači ovog kluba na prvu titulu šampiona Norveške čekali sve do 2020. godine, kada je Bode imao čak devetnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Molde. Do svog drugog naslova prvaka Bode je stigao odmah sledeće sezone, ovog puta uz samo tri boda viška u odnosu na Molde, koji je ponovo završio na drugom mestu na tabeli.
Najzad, do svoje treće i za sada poslednje titule šampiona Norveške, ova simpatična ekipa je stigla prošle godine, kada je ovaj klub zauzeo prvo mesto na tabeli uz devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Bran, pa ponovo dolazimo do zaključka da se pitanje naslova prvaka i nije previše dovodilo u pitanje.
Pored tri naslova prvaka Norveške, Bode je do sada dva puta osvajao i Kup ove zemlje, uz konstataciju da se to poslednji put dogodilo davne 1993. godine.
Inače, ovogodišnje izdanje norveške Elitserije je uveliko u toku, a u ovom trenutku se Bode nalazi na prvom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Bran, i kako sada stvari stoje, ovoj ekipi se smeši četvrta šampionska titula.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu lider na tabeli je ostvario dva trijumfa, isto toliko remija, ali i jedan poraz, uz opšti utisak da Bode u dosadašnjem toku sezone igra daleko bolje na svom terenu nego na strani, gde je ova ekipa na poslednja tri meča doživela jedan poraz uz dva remija. U prošlom kolu su Berg i drugari remizirali na gostovanju kod trećeplasiranog Vikinga, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Ako se osvrnemo na igrački kadar, najviše se očekuje od Berga i Haugea, koji se vratio u Bode, a njegovim putem je pre samo nekoliko dana pošao i Zinkernagel, koji je veoma zanimljivo pre nekoliko godina bio veoma zanimljiv Crvenoj zvezdi, inače protivniku Bodea u plej-ofu kvalifikacija za ulazak u Ligu šampiona.
Kada smo se već dotakli istih, treba reći da je norveški predstavnik u trećem kolu kvalifikacija bez većih problema eliminisao poljsku Jagjeloniju, i to ukupnim rezultatom 5:1. U Poljskoj je bilo minimalnih 1:0 za norvešku ekipu, a u revanšu je četa trenera Knutsena slavila sa 4:1, iako je poljski šampion prvi stigao do prednosti, što je očigledno samo razljutilo fudbalere Bodea, koji su odigrali jedan fantastičan meč.
Ono što je vredno pomena je da je Bode već obezbedio direktan plasman u Ligu Evrope, a ukoliko norveški predstavnik uspe da eliminiše Crvenu zvezdu u plej-ofu, biće to i prvi plasman ove ekipe u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, koje se od ove godine igra po izmenjenom principu.
Za kraj, ako se osvrnemo na izostanke, trener Knutsen po svemu sudeći neće moći da računa na Elabdelaluija, Skeida i Vetija, dok naravno nije realno da Zinkernagel započne ovaj duel samo par dana pošto se vratio u Bode.

Crvena zvezda: Vladan Milojević već zna kako se uvodi Zvezda u Ligu šampiona!

Crvena zvezda je prošle sezone ponovo relativno lako došla do naslova prvaka Srbije, međutim, veliko se pitanje postavlja šta bi bilo da prošle zime Baraka Bahara na klupi crveno-belih nije nasledio Vladan Milojević. Podsećamo vas, izraelski stručnjak je otpušten nakon izgubljenog derbija od Partizana, nakon čega su crno-beli na zimsku pauzu otišli sa bodom viška u odnosu na svog najljućeg rivala.
Vladan Milojević je odmah po preuzimanju Zvezde obećao naslov prvaka, a to je i ispunjeno, i to na jedan veoma ubedljiv način, pošto je tim sa Marakane na kraju imao čak osamnaest bodova viška u odnosu na Partizan, koji je u tri prolećna derbija žestoko nadigran, pa je na kraju Zvezda potpuno zasluženo stigla do nove duple krune, a deluje da je ovog puta najzaslužniji čovek za to upravo Milojević, koji je u svom prethodnom mandatu dva puta zaredom uveo najtrofejniji srpski klub u Ligu šampiona, a naravno da će pored šampionske titule to i ovog puta biti primarni cilj.
U tom periodu su crveno-beli u kvalifikacije išli još iz prvog kola, a ovog puta je posao mnogo olakšan, pošto ove sezone šampion Srbije kreće iz plej-ofa, za razliku od prošle, kada je Srbija po prvi put imala direktnog učesnika elitnog takmičenja. Nisu se tamo fudbaleri Zvezde proslavili, pošto su u konkurenciji Mančester sitija, Lajpciga i Jang Bojsa zauzeli poslednje mesto u grupi, i pored pomenutog poraza od Partizana, i to je bio jedan od razloga zašto je uprava najtrofejnijeg srpskog kluba odlučila da se rastane sa Barakom Baharom, koji je ruku na srce dobio odrešene ruke u sastavu tima.
Tokom letnjeg prelaznog roka u redove prvaka Srbije je stiglo nekoliko veoma interesantnih fudbalera, a utisak je da se i dalje najviše očekuje od Hvanga, koji bi vrlo lako u smiraj prelaznog roka mogao da promeni sredinu. Vredni pomena su fudbaleri poput Elšnika, Drkušića koji je stigao na jednogodišnju pozajmicu iz Zenita, Milsona, Ilića, međutim, stiče se utisak da je od svih novajlija za sada ubedljivo najviše pokazao napadač Duarte, koji je već uspeo da postigne i tri pogotka. Ostaće žal što Drkušić, koji je igrao na veoma visokom nivou na Evropskom prvenstvu, a koji je pre samo nekoliko dana stigao u Zvezdu najverovatnije neće započeti ovaj duel protiv Bodea, pa bi od prvog minuta štoperski tandem trebalo da čine Spajić i Điga, koji je takođe na izlaznim vratima Marakane.
Poput norveškog, i srpski šampionat je uveliko u toku, a u ovom trenutku se Crvena zvezda nalazi na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na Partizan, ali i uz meč više u odnosu na crno-bele.
Ono što posebno može da raduje sve navijače nekadašnjeg šampiona Evrope je podatak da je četa Vladana Milojevića na tri poslednja meča u prvenstvu uspela da postigne ukupno dvanaest pogodaka, pa se čini da je onaj kiks na domaćem terenu protiv Mladosti iz Lučana, kada je bilo 2:2, bio samo slab dan, iako takve stvari ne bi smele da se dešavaju.
U prošlom kolu srpskog šampionata crveno-beli su bez većih problema slavili na gostovanju kod i te kako neugodnog Čukaričkog, a taj duel je završen rezultatom 1:4, uz konstataciju da je dva pogotka na tom meču postigao Olajinka, koji igra na veoma visokom nivou u poslednje vreme.
Za kraj, što se tiče izostanaka, neizvesni su Puma i Endijae, a u slučaju da oni ne budu spremni, njihovo mesto u startnih jedanaest će zauzeti Milson i Duarte.

Naš predlog

Ne želimo da umanjimo fantastične partije Bodea u poslednjih nekoliko sezona, međutim, stiče se utisak da su kladionice malo potcenile srpskog šampiona. Naime, jedinica na norveškog predstavnika u kladionici Mozzart je 1.80, nerešen ishod se plaća sa koeficijentom 3.95, dok je dvojka na aktuelnog šampiona Srbije procenjena na 4.70.
Smatramo da će puleni Vladana Milojevića uspeti da odole na ovom gostovanju kod Bodea, koji igra generalno sjajno na domaćem terenu, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa duplo šansom X2 za koju je kladionica Mozzartbet odredila sjajnu kvotu 2.15
.

Generalno, iako je ulog ogroman, smatramo da nas očekuje jedan meč sa velikim brojem pogodaka, pa vam toplo preporučujemo da vaš fokus usmerite ka igri 4+, koju kladionica Mozzartbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.55.

Možda i najrealnija prognoza kada je u pitanju ovaj duel između norveškog i srpskog predstavnika je da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak, pa vam predlažemo da okušate sreću sa igrom GG, za koju je kladionica Mozzartbet odredila kvotu 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.