DERBI DANA: Jang Bojs – Galatasaraj: Turcima put do Lige šampiona vodi kroz zemlju Viljema Tela!

U sredu nas očekuju preostala četiri meča plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Jang Bojsa i Galatasaraja.
Na prvi pogled je ovo i najveći derbi plej-ofa, pošto se radi o švajcarskom i turskom šampionu, ali i o dva tima koja su prošle sezone igrala u grupnoj fazi elitnog klupskog takmičenja, ali ovog puta mesta ima samo za jednu ekipu i krajnje je neizvesno ko će to biti.
Početak ovog duela u Bernu zakazan je za 21h, kada će između ostalog početi i svi ostali dueli plej-ofa.

Jang Bojs: Očajan start sezone!

Iza Jang Bojsa je jedna sjajna sezona pošto je ova ekipa bez većih problema stigla do naslova prvaka Švajcarske, i to pošto su na kraju mladi momci imali čak dvanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Lugano.
Ako se osvrnemo na učinak ovog tima u Ligi šampiona, sećamo se da je švajcarski predstavnik u jednom nimalo naivnoj grupi u kojoj su tu još bili i Mančester siti, Lajpcig, ali i Crvena zvezda, na kraju završili na trećem mestu na tabeli i izborili plasman u šesnaestinu finala Liga Evrope, gde je ova ekipa ekspresno eliminisana od Sportinga iz Lisabona.
Bilo kako bilo, primarni cilj je ostvaren, a to je naravno godinama unazad naslov prvaka Švajcarske, što je ovom timu donelo i plasman u kvalifikacije za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, koje se od ove sezone igra po nešto izmenjenom principu.
Ipak, malo ko je mogao da očekuje da će tim iz Berna imati ovoliko problema u novom izdanju švajcarskog šampionata, pošto se trenutno aktuelni šampion Švajcarske nalazi na katastrofalnom pretposlednjem mestu na tabeli uz samo dva osvojena boda. Do sada je ova ekipa odigrala pet mečeva u elitnom rangu švajcarskog fudbala i doživela tri poraza i dva puta remizirala. Veoma zanimljivo je da je Jang Bojs otvorio novo prvenstvo sa tri vezana poraza, nakon čega je ova ekipa odigrala nerešeno, i to prvo protiv Ciriha na svom stadionu, a potom i protiv Iverdona u gostima, a oba puta je rezultat bio 2:2.
Zaista poražavajuće zvuči podatak da aktuelni šampion Švajcarske nakon pet odigranih mečeva u prvenstvu ne zna za trijumf, pa trenutno ova ekipa ima čak osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Cirih. Naravno, ima još dosta vremena da se stvari promene, a naznaka boljih igara desila se za vikend, kada je u ranoj fazi švajcarskog Kupa Jang Bojs slavio na gostovanju kod malo poznatog Princ-Nendaza, a taj duel je završen rezultatom 0:10.
Naravno, za ovaj deo sezone je primarni cilj plasman u Ligu šampiona, ali švajcarski predstavnik nije imao previše sreće na žrebu, pošto je za protivnika dobio i glavnog favorita u celim kvalifikacijama, ekipu Galatasaraja, i sigurno je da je pred aktuelnim šampionom Švajcarske pakleno težak zadatak.
Za kraj, trener Patrik Rahmen, koji se za sada blago rečeno nije proslavio na klupi svog novog tima, za ovaj prvi meč plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona neće moći da računa na Benita, Kontea i Janka, dok su pod znakom pitanja Imeri i Lakomi.

Galatasaraj: Može li Galata da potvrdi epitet glavnog favorita u kvalifikacijama?

Pre svega, a nije da to nismo pominjali, Galatasaraj je barem po igračkom kadru sasvim sigurno glavni favorit u ovim kvalifikacijama i tim koji bi po svemu sudeći naredne sezone morali da gledamo u Ligu šampiona, ali da bi se to desilo, turski predstavnik će morati da eliminiše nimalo naivnu ekipu Jang Bojsa, a olakšavajuća okolnost je što se revanš igra u Istanbulu.
Ako se osvrnemo na prošlu sezonu, Galata je čitavim tokom turskog šampionata vodila veliku borbu za naslov prvaka ove zemlje sa Fenerbahčeom, i na kraju su puleni Okana Buruka uspeli da dođu do šampionske titule, pošto su na kraju imali tri boda viška u odnosu na Fener. Nažalost, zbog nešto slabijeg koeficijenta, šampion Turske više nema zagarantovano mesto u Ligi šampiona, pa će Ikardi i drugari do elitnog klupskog takmičenja morati preko kvalifikacija, koje su već bile kobne za njihovog ljutog rivala, koji je eliminisan od Lila.
Dosta problema je tim iz Istanbula imao na letnjim pripremama, a to je bilo jasno i na generalnoj probi, pošto je Galatasaraj izgubio od Parme sa 2:0.
Ipak, u ovom klubu je sasvim sigurno crveni alarm upaljen nakon katastrofalnog izdanja u turskom Superkupu i ubedljivog poraza od Bešiktaša, koji je na tom duelu slavio sa 5:0, i to na samo šest dana pred početak novog izdanja elitnog ranga turskog fudbala.
Videlo se i na premijeri prvenstva da tim iz Istanbula ima ogromnih problema, pa je tako Hatajspor sve do 80. minuta susreta vodio sa 0:1, a onda su na scenu stupili Ikardi, ali i Bačuaji, koji je na svom debiju postigao pogodak i to u 90. minutu susreta, što je bilo dovoljno za prvi trijumf u sezoni za aktuelnog šampiona Turske, koji će ako se po jutru dan poznaje imati dosta problema da odbrani naslov prvaka.
U prošlom kolu je Galata slavila na teškom gostovanju kod Konjaspora, kada je bilo 1:2, a deluje da je domaća ekipa mogla i do boda, samo da je bila malo koncentrisanija u završnici.
Bilo kako bilo, trenutno se Galatasaraj nalazi na deobi prvog mesta na tabeli, uz maksimalan broj bodova kao i Bešiktaš, koji blista na startu nove sezone, i kako sada stvari stoje, iako je još uvek rano pričati o tome, deluje da su Imobile i drugari možda i glavni favoriti za naslov prvaka Turske.
Za kraj, što se tiče izostanaka za prvi meč plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona, Okan Buruk neće moći da računa na Sančeza, Jilmaza i Ajhana.

Naš predlog

Pomenuli smo već da fudbaleri Jang Bojsa igraju katastrofalno u dosadašnjem toku sezone, međutim, na to sve ne smemo zaboraviti da turski predstavnici po nepisanom pravilu igraju jako loše na strani u evropskim takmičenjima. Smatramo da švajcarski predstavnik neće izgubiti, makar ovaj prvi duel, pa vam toplo preporučujemo da vaš fokus usmerite ka duploj šansi 1X za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.89.

Sva je prilika da nas u Bernu očekuje jedan i te kako efikasan duel, bez obzira što je ulog ogroman, a deluje da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak, pa vam zato savetujemo da se oprobate sa igrom GG koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.70.

Za kraj, poznato je da Jang Bojs na svom stadionu igra za gol više, i nikako ne sme da nas zavara što je ova ekipa trenutno u lošoj formi, jer primarni cilj švajcarskog predstavnika upravo i jeste plasman u Ligu šampiona. Napominjemo još jednom da turski predstavnici imaju dosta problema na gostovanjima u evropskim takmičenjima, pa smo mišljenja da bi aktuelni šampion Švajcarske mogao i do dva postignuta gola na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo da okušate sreću sa igrom D2+ uz fantastičnu kvotu 3.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.