TIP DANA: Malme – Sparta Prag: Očekujte atomski fudbal na kišovitom severu!

Malme će u okviru prvog meča 4. kola kvalifikacija za Ligu šampiona dočekati ekipu Sparte iz Praga. Šampion Švedske je u prethodnom kolu eliminisao PAOK, dok je Sparta eliminisala prvaka Rumunije – ekipu FCSB-a. Meč na Eleda stadionu je na programu od 21 čas.

Malme: Ogroman uspijeh je plasman u plejof!

Ima i onih kojima je „robotizovanog“ fudbala preko glave i koji se sa setom sijećaju nekih starih vremena, kada su se atraktivni driblinzi i forice na malom prostoru poštovale skoro kao golovi. Jedan trener je riješio da zasuče rukave i preduzme nešto po tom pitanju i on je sada pravi revolucionar u Evropi. Riječ je naravo o Henriku Ridstremu, strategu Malmea, aktuelnog šampiona Švedske.
Nijednom treneru vjerovatno nije bila želja da na žrijebu za Ligu šampiona ne izvuku Šveđane. Definitivno nikom nebi bilo jednostavno da napravi jasan plan za ekipu koja od strategija koristi samo – haos!
Prošle godine je Ridstrem tek počeo da postavlja ovaj revolucionarni, antipozicioni sistem u Švedskoj, zbog čega se Malme u jednom dijelu sezone ozbiljno mučio. Na kraju je do titule koja ga je i poslala u naredne kvalifikacije za Ligu šampiona došao tek u poslednjem kolu, pobjedom nad direktnim konkurentom Elfsborgom (1:0) u meču u kojem je rivalu bio dovoljan i bod.
Nakon 19. odigranih kola u novoj sezoni ubjedljivo su prvi na tabeli sa 44 osvojena boda, čak 9 više od drugoplasiranog Hamerbija i čini se da će lagano uspijeti da odbrane tron.
U kvalifikacijama za Ligu šampiona su dogurali do plejofa i sada će se boriti za plasman u grupnu fazu elitnog takmičenja posle pune 4 godine. U drugoj rundi kvalifikacija su relativno lako izašli na kraj sa KI Klaksvikom sa Farskih Ostrva i tako im se osvetili za prošlogodišnju šokantnu eliminaciju.
Međutim u 3. kolu u dvomeču sa PAOK-om smo vidjeli sve i svašta, ali bukvalno! Sanjaće pristalice solunskog kluba Nilsa Zeterstroma, javljaće im se prekid i karambol u kaznenom prostoru u košmarima, i rikošet lopte. Provukla se kroz jedino mjesto kuda je mogla, završila u mreži, a onda se Malme razgoropadio u produžetku. Zaigrao je atomski fudbal i nadomak je grupne faze Lige šampiona.

Sparta: Birma na dobro poznatom mjestu!

Čuda je pravio Veljko Bimančević u premijernoj sezoni u dresu Sparte, a ako se po jutru dan poznaje, biće ludih partija i senzacionalnih brojki i u aktuelnoj takmičarskoj godini. Zvanično najbolji fudbaler češkog šampionata najavio je dominaciju i na evropskom putu na kojem gura Spartu sve dalje i dalje. Prije 7 dana je u revanšu sa FCSB-om (prvi meč završen 1:1), postigao prva dva i namjestio treći gol gostiju koji će igrati u plej-ofu za Ligu šampiona.
Dijelovalo je da će tri gola prednosti na poluvremenu predstavljati sasvim dovoljan kapital za miran nastavak utakmice, ali Sparta je dozvolila rumunskom velikanu povratak i dva gola u završnih pola sata utakmice, a sebi desetak minuta drhtavice u samom finišu. Na kraju je šampion Češke ipak preživio nezgodno gostovanje u Bukureštu, a za ulazak u elitno evropsko takmičenje biće mu neophodan trijumf u dvomeču sa Malmeom, Birmančevićevim bivšim klubom.
Popularni Birma je bio asistent i u prvom meču sa FCSB-om, pa mirne duše može da se kaže da je skoro sam nacrtao Spartancima duel sa švedskim predstavnikom sa kojim je svojevremeno i igrao i davao golove u Ligi šampiona.
Šou 27-godišnjeg Šapčanina počeo je u 13. minutu kada se našao na pravom mjestu i pogodio iz peterca, a nastavio se malo prije isteka pola sata igre. Tada je unovčio jedanaesterac da bi u 37. minutu proigrao Lukasa Haraslina, autora prelijepog pogotka za 3:0. Dakle, Srbin je za 24 minuta isporučio dva gola i asistenciju. Posle samo sedam utakmica u novoj sezoni, četiri prvenstvene i tri evropske (presijedeo na klupi revanš sa Šamrokom u drugom kolu) Birmančević već ima pet postignutih i dva namještena gola!
U dosadašnjih 5 utakmica nove sezone nacionalnog šampionata upisali su svih 5 pobjeda i suvereno drže prvu poziciju. Zanimljivo je da su svakoj ekipu Češkoj do sada dali minimum 2 gola.

Naš prijedlog:

Malme kao blagi favorit ulazi u ovaj duel, a kvota na trijumf domaćina u MozzartBet kladionici iznosi 2.35. Trijumf gostiju plaća se kvotom 3.00, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.40.

Prvenstveno mislimo da će ovo biti jedan veoma interesantan i efikasan meč, pun šansi na obje strane terena. Naš prvi prijedlog je igra GG koja se čini veoma realno, a kvota u MozzartBet kladionici iznosi 1.60. Veoma teško je prognozirati konačan ishod na ovoj utakmici, a golovi su nešto na šta preporučujemo da se fokusirate. Igra I1-3&II1-3 takođe izgleda veoma privlačno, a kvota na ovu igru iznosi 1.83. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da okušate sreću sa igrom 4+ za koju je MozzartBet kladionica spremila kvotu 2.95!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.