MEČ DANA: Borusija Menhengladbah – Bajer Leverkuzen: Ćabijeva vojska je spremna da odbrani trofej!

Borusija Menhengladbah će u okviru 1. kola nove sezone Bundeslige dočekati aktuelnog šampiona Njemačke – ekipu Bajera iz Leverkuzena. Izabranici Ćabi Alonsa su prethodnu sezonu okončali bez poraza, a u poslednje vrijeme Lever vrlo lako izlazi na kraj sa ekipom Gladbaha. Utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Menhengladbah: Prošla sezona za zaborav!

Borusija Menhengladbah ulazi u drugu godinu pod vođstvom glavnog trenera Džerarda Seoanea. Nakon što su prošlu sezonu karakterisali usponi i padovi te su istu završili tek na 14. mjestu na tabeli, u novoj sezoni stvari bi trebale krenuti na bolje. Ekipa je uglavnom ostala na okupu i uz sve to dodatno pojačana na određenim pozicijama.
Ždrijebci su doveli novog napadača, Tim Klajnidenst je 28-godišnjak koji je prešao iz Hajdenhajma u Gladbah i, prema riječima glavnog direktora Rolanda Virkusa, središnji je napadač koji pokriva više pozicija. Tim ima dobar instinkt za gol, ali uvijek se isticao kao timski igrač.
Ključni igrač ekipe će i u ovoj sezoni biti Frenk Honorat. On se može pohvaliti sa vrlo uspiješnom debitantskom sezonom, naime 27-godišnji krilni napadač je prvi put igrao izvan Francuske i nije mu trebalo dugo da se aklimatizuje na Bundesligu. Honorat, koji je u Borusiju stigao iz Bresta, odmah se pokazao sjajno i sezonu završio sa pet golova i 13 asistencija u svim takmičenjima.
Osim Tonija Jantsčikea i Patrika Hermana , koji su ljetos završili karijeru, Ždrijebci do sada nisu ostali bez i jednog bitnog igrača.
Obično je prvo kolo Kupa Njemačke pravo minsko polje za bundesligaše. Dođu nedovoljno spremni, nedovoljno uigrani, neko sa novim trenerom, dosta novih igrača, pa još i bez voljnog momenta daleko ispod maksimuma i onda nalete na raspoloženog domaćina, koji ih uhvati u mašinu i izbaci. Ovog puta, makar kod Gladbaha, takvog čuda nije bilo.
Menhengladbah je sa 3:1 eliminisao Aue. A, i u ovom slučaju niželigaš je prvi došao do gola, preko Klauzena u 8. minutu. Do poluvremena je Onora izjednačio, dok preokreta nije bilo jer je Vejgl promašio penal u 45. minutu. U nastavku je sve došlo na svoje mjesto, pobrinuo se za to Alesane Plea, koji je najprije asistirao Necu za vođstvo Ždrijebaca, a onda i golom postavio konačan rezultat.

Leverkuzen: Prošla sezona za pamćenje!

Osvanula je nova sezona u Njemačkoj, ali Leverkuzen nastavlja da priča istu priču iz prošle, za njega istorijske.
Kao što je u prethodnoj takmičarskoj godini, na svim frontovima, tim Ćabija Alonsa dobio bezbroj utakmica golovima, preokretima u poslednjih pet minuta, u sudijskim nadoknadama, na potpuno isti način su Farmaceuti otvorili novu sezonu.
U utakmici Superkupa Njemačke protiv Štutgarta, šampion Bundeslige je sa igračem manje postigao gol za izjednačenje u 88. minutu, time izborio penale, a onda u udarcima sa bijele tačke bio uspiješniji od protivnika i osvojio novi pehar. Prvi trofej Superkupa u istoriji kluba.
Kao da pauze između dvije sezone nije ni bilo. Ili kao u filmu „Dan mrmota“, jedna te ista stvar se beskonačno ponavlja kada je Leverkuzen u pitanju. Sada već broj utakmica koje je dobio ili spasao u poslednjih pet minuta dodiruje broj 20, što je potpuno nevjerovatno.
Ćabi Alonso uspio je da održi svoju ekipu na okupu i pojačao je u pojedinim pozicijama. “Apotekari” su ponovno glavni favoriti za titulu.
Nakon gotovo savršene sezone sa naslovom prvaka i pobjedom u DFB kupu i Super kupu, Alonso i njegov tim kreću u misiju obrane naslova. Gotovo savršene, jer jedini takmičarski poraz Bajer doživio je u finalu Lige Evrope i tako nije uspio da zaokruši tripletu.
Oekivanja za nadolazeću sezonu su velika. Kao što smo rekli ekipa je uglavnom uspijela ostati na okupu – a na nekim pozicijama je čak i ojačana.

Naš prijedlog:

Leverkuzen kao veliki favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf gostiju iznosi 1.55 u SuperBet kladionici. Trijumf domaćina plaća se kvotom 5.35, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 4.50.

Od Leverkuzena treba očekivati da nastavi tamo gdje je stao na kraju prošle sezone. Osvojili su već jedan trofej i mišljenja smo da će na ovom meču lako doći do prva 3 boda. Naš prijedlog je dvojka po kvoti 1.55 u SuperBet kladionici. Takođe mišljenja smo da će golova biti u oba poluvremena na ovoj utakmici i shodno tome predlažemo igru I1-3&II1-3 po kvoti 1.74. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo kombinaciju 2&4-6 po kvoti 3.60 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.