TIP DANA: Sevilja – Viljareal: Goleada u najavi na Sančez Pishuanu!

U petak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a ovaj dan je samo uvertira za sve ono dobro što nas očekuje za vikend. Ovog puta smo za vas analizirali duel koji će biti odigran na stadionu Sančez Pishuan, gde će fudbaleri Sevilje ugostiti Viljareal.
Početak ovog duela između dva tima koja su ne tako davno uspela da osvoje Ligu Evrope, a koja se nisu proslavila prošle sezone, je zakazan za 21h.

Sevilja: Da li je realan cilj Liga šampiona?

Sevilja ima dosta problema u prethodnih nekoliko sezona u španskom šampionatu, međutim, ne smemo zaboraviti da su Andalužani pre samo godinu dana stigao do novog naslova prvaka Evrope, i to rekordnog sedmog za ovu ekipu. Ipak, izostale su prošle sezone dobre partije u elitnom rangu španskog fudbala, a na kraju je Sevilja sezonu završila tek na četrnaestom mestu na tabeli, a ono što će ostati zabeleženo je da je tim iz Andaluzije na poslednja četiri susreta u šampionatu doživeo isto toliko poraza, i sigurno je da će svi dati sve od sebe da se ta prošla sezona što pre zaboravi.
Tokom letnjeg prelaznog roka nekadašnji osvajač Liga Evrope je potrošio samo osam miliona evra, i to za angažovanje Agumea i Fernandeza, koji su stigli iz Intera, odnosno Rasing Santandera. Pored ove dvojice fudbalera, Andalužane su pojačali i Ihenačo, Ejuke i Saul koji je stigao na pozajmicu iz Atletiko Madrida.
Klub je napustio En Nesiri, koji je prešao u Fenerbahče u transferu vrednom 20 miliona evra, a pored njega klub su napustili još i Akunja, Dmitrović, Mir, Tores, Lamela i Januzaj, i negde se stiče utisak da barem na papiru Sevilja ima slabiji sastav nego što je to bio slučaj prošle sezone.
Najviše se očekuje od trija u napadu koji čine Okampos, Lukebakio i Romero, koji je trenutno i najskuplji fudbaler Sevilje, a njegova vrednost se procenjuje na 20 miliona evra, inače, u pitanju je ista suma koju je španski klub uzeo za transfer En Nesirija.
U prvom kolu novog izdanja elitnog ranga španskog fudbala Andalužani su remizirali na gostovanju kod Las Palmasa, a taj duel na Kanarskim ostrvima je završen rezultatom 2:2. Prvi do vođstva stigli su fudbaleri gostujuće ekipe, a zanimljivo je da su prva dva pogotka viđena na ovom susretu, jedan u mreži Las Palmasa, a drugi u mreži Sevilje, zapravo bili autogolovi. Nakon 1:1 iz prvog dela igre, u nastavku je Sevilja golom Sančeza stigla do prednosti, ali je samo deset minuta nakon toga Las Palmas preko Ramireza stigao do 2:2, što se kasnije ispostavilo i kao konačan rezultat tog susreta.
Ruku na srce, malo ko se prošle sezone naigrao fudbala na Kanarskim ostrvima, pa taj remi na startu ovogodišnjeg izdanja elitnog ranga španskog fudbala svakako ne može da se okarakteriše kao loš.
Ako se osvrnemo na poslednji međusobni meč između Sevilje i Viljareala, on je odigran sredinom maja, a na tom duelu na Keramici smo videli čak pet pogodaka, uz napomenu da je “žuta podmornica” slavila sa 3:2, i to pogotkom Serlota u sedmom minutu sudijske nadoknade, pa je sigurno da će fudbaleri Sevilje ovog puta dati sve od sebe da se osvete Viljarealu za taj neprijatan poraz u poslednjim sekundama.

Viljareal: Odličan otpor Atletiku u prvom kolu!

Viljareal je do sada u svojoj istoriji niti jednom nije osvojio naslov prvaka Španije, uz konstataciju da je ovaj klub osnovan davne 1923. godine, što znači da je “žuta podmornica” prošle sezone proslavila i svoju stogodišnjicu osnivanja.
Nažalost, rezultati nisu bili nimalo dobri, pošto je tim sa Keramike prvenstvo završio na osmom mestu na tabeli, a sve to dalje implicira da Viljareal posle određenog vremena nećemo gledati u nekom od evropskih takmičenja, a primarni cilj je naravno bila Liga Evrope.
Kada smo već kod drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, treba reći da je upravo osvajanje ovog takmičenja pre tri godine nakon velikog trijumfa nad favorizovanim Mančester junajtedom i jedini trofej za sada za “žutu podmornicu”, koja je pre toga samo jednom osvojila špansku treću ligu.
Ako se još jednom osvrnemo na prošlu sezonu, na kraju je Viljareal imao četiri boda manjka u odnosu na sedmoplasirani Betis, što znači da ovaj tim nije bio ni blizu plasmanu u kvalifikacije za Ligu konferencije.
Inače, tim sa Keramike je stigao do šesnaestine finala Liga Evrope, gde je ovaj tim eliminisan od Marseja, i to u jednom sjajnom dvomeču gde smo videli ukupno osam pogodaka.
Bilo kako bilo, i ovog puta će puleni trenera Marselinja dati sve od sebe da budu konkurentni za plasman u Ligu Evrope, možda čak i Ligu konferencija, a ako se po jutru dan poznaje utisak je da bi ovo mogla da bude jedna veoma uspešna sezona za nekadašnjeg osvajača drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Naime, u prvom kolu je Viljareal odigrao jedan sjajan meč pred svojim navijačima, gde je ova ekipa uspela da remizira protiv Atletiko Madrida, koji je ovog leta sklopio jedan fantastičan tim, sve u nameri da prekine dominaciju Real Madrida i Barselone u španskom prvenstvu. Taj duel je završen rezutatom 2:2, a veoma zanimljivo je da smo sva četiri pogotka videli u prvom delu igre. Viljareal je stigao do vođstva nakon sjajne solo akcije Danjume, ali je samo tri minuta Ljorente doneo poravnanje.
Ipak nije se mnogo čekalo na treći pogodak, a postigao ga je fudbaler Atletiko Madrida – Koke, i to u svoju mrežu, nakon jedne neoprezne reakcije. Na veliku žalost svih navijača Viljareala, Jorgandžije su u finišu susreta došle do novog poravnanja, a strelac pogotka bio je dojučerašnji fudbaler upravo Viljareala, sjajni Serlot, pa je utisak da je to još teže palo svim navijačima “žute podmornice”.
Za kraj, poslednji trijumf nad Seviljom na njenom stadionu, ekipa Viljareala je ostvarila 2019. godine, a taj duel je završen rezultatom 1:2.

Naš predlog

Oba tima imaju slične, gotovo i iste ambicije. Ako se osvrnemo na prethodnih nekoliko međusobnih mečeva između Sevilje i Viljareala doći ćemo do zaključka da je poslednjih pet puta i jedna i druga ekipa uspevala da postigne makar jedan pogodak, a nema nikakvog razloga da tako ne bude i večeras, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 1.63, a iz potpuno istog razloga vam predlažemo da vaš fokus usmerite i ka igri GG3+, a sve to uz fantastičnu kvotu 2.00 u Mozzartu.

Generalno, Sevilja želi da izbori plasman u Ligu šampiona, a ako uzmemo u obzir da ovaj tim prethodnih sezona ima dosta problema na strani, znači da će Andalužanima za plasman u elitno klupsko takmičenje biti potrebne perfektne partije na domaćem terenu, pa je to jedan od razloga zašto vam savetujemo da se opredelite za jedinicu, koju kladionica Mozzartbet plaća sa sjajnom kvotom 2.40.

Za kraj, i te kako realno je i da Andalužani na ovom duelu protiv neugodnog Viljareala dođu do dva ili više pogotka, pa je topla preporuka igra D2+, za šta je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.