DERBI DANA: Aston Vila – Arsenal: Prvi ozbiljan ispit za Arsenalove šampionske ambicije!

Aston Vila će u okviru 2. kola Premijer lige ugostiti ekipu Arsenala. I jedna i druga ekipa su trijumfalno započele novu sezonu, a slaviti protiv Emerijeve Vile biće ozbiljan izazov za svaki tim ove sezone. Svijestan je toga i Arteta koji će upravo na ovoj utakmici testirati šampionske ambicije njegove ekipe. Meč je na programu od 18 časova i 30 minuta.

Aston Vila: Ekipa koja odiše kvalitetom!

Uspiješna sezona za Vilu ne mora nužno da znači preslikani ili bolji plasman no lani, već kreiranje upečatljivog utiska na svim frontovima, uz neke upečatljive pobjede u Ligi šampiona, utemeljenje fudbalske, odnosno igračke baze, te kontinuitet rezultata koji je bio klimav u završnici prošle sezone.
U nadmudrivanju dvojice španskih trenera na klupama engleskih klubova slavio je gost. Unai Emeri je sa Aston Vilom bio bolji od Lopetegijevog Vest Hema sa 1:2 u meču prvog kola Premijer lige i pokazao da njegov tim spreman dočekuje povratak među najbolje klubove Evrope. Podsjetimo, Aston Vila će kao četvrtoplasirani tim engleskog prvenstva iz prošle sezone igrati direktno u Ligi šampiona. Od kada je promjenjen format takmičenja klub iz Birmingema nije bio njegov učesnik, ali jeste osvojio Kup šampiona 1982.
Mogu gosti biti zadovoljni izdanjem utakmice prvog kola, mada su u finišu utakmice strijepili za pobjedu, pošto je Ings imao dobar šut glavom u 87. minutu, a potom i Souček ogromnu šansu u sedmom minutu nadoknade. U prvoj situaciji istakao se Dibu Martinez sjajnom paradom, dok se u drugom slučaju Čeh obrukao prebacivši gol nakon što je prethodno uspio da nadskoči Kostu Nedeljkovića i stigne do lopte nakon odbitka od Ezrija Konse. Morao je bolje da reaguje, ali kako nije, sva tri boda su otišla na konto Aston Vile.
Doskorašnji bek Crvene zvezde šansu je dobio sa klupe, ušao je u 82. minutu umjesto Metija Keša i to pravo u istoriju kluba iz Birmingema. Postao je Kosta Nedeljković jubilarni 1.000 igrač koji je igrao makar jednu zvaničnu utakmicu za Aston Vilu.
Uložili su u Birmingemu ovog ljeta skoro 180.000.000 evra u renoviranje tima i dijeluje da bi mogli da imaju koristi od toga.

Arsenal: Da li je to ta sezona?

Nijedan poraz u derbijima sa rivalima što čine veliku šestorku, 89 bodova, status najbolje odbrane Premijer lige i opet nije bilo dovoljno da se Mančester Siti skine sa trona, da crveni dio sjevernog Londona posle dvije decenije proslavi novu titulu, titulu koja se čeka još od čuvenih “Nepobjedivih”.
Da je Mikel Arteta sa njegovim Arsenalom trčao šampionsku trku sa bilo kim drugim osim sa mentorom mu, Pepom Gvardiolom, londonski klub bi se danas zvao šampionom engleske i braniocem titule.
Najveća snaga Arsenala uoči nove sezone jeste činjenica da su svi glavni protagonsti ostali na okupu.
Pesimisti će reći da Tobdžije ovog ljeta osim Rikarda Kalafjorija nisu dovele kapitalca, čak će sumnjati da taj epitet pripada momku što je ne tako davno briljirao na Evropskom prvenstvu u dresu Italije, ali Arsenal je doveo tačno ono što mu je nedostajalo lani.
Dakle, šta Arsenal želi i šta može to je sasvim jasno. Postalo je kristalno jasno u prošloj sezoni u kojoj su ga titule koštao onaj sudbonsni meč 14. aprila i poraz od Aston Vile na Emiratima. Već sredina septembra mogla bi da pokaže da li će biti treća sreća.
Arsenal je pokazao moć u duelu sa Vulverhemptonom i na najbolji način krenuo u novu ofanzivu na titulu.
Nije se dalo Tobdžijama u protekle dvije godine da se konačno vrati na vrh engleskog fudbala i oba puta bili su prvi koji su gledali u leđa Mančester Sitiju. Možda treći pokušaj ipak bude srećan? Mikel Arteta je nastavio tamo gdje je stao i protiv uvijek nezgodnih Vulvsa njegov Arsenal pokazao je mišiće. Dok se čeka dolazak Mikela Merina, Artetin Arsenal ostavo je dobar utisak, mada ne može da se kaže da su Vulvsi sve vrijeme bili u podređenom položaju. Štaviše, gosti su pokazali zube i imali nekoliko konkretnih pokušaja, čak i u jednom periodu drugog poluvremena vršili jak pritisak na fudbalere Arsenala koji su ipak uspijeli da zadrže preko potrebnu smirenost što im je donijelo gol u prelomnom trenutku.
Ključni detalj pobjede jeste partnerstvo koje sve više jača između Kaija Haverca i Bukaja Sake. Njemac je bio taj koji je uposlio Saku kod gola za 2:0, čime je zapravo uzvratio engleskom ofanzivcu za centaršut iz kojeg je Haverc zatresao mrežu i doveo Arsenal u vođstvo već posle 25 minuta.

Naš prijedlog:

Arsenal očekivano kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf gostiju u MozzartBet kladionici iznosi 1.80. Trijumf Aston Vile plaća se kvotom 4.60, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.60.

U najavi bi ovde mogli gledati spektakularnu utakmicu dvije zaista sjajne ekipe. Sigurno je da će obje ekipe željeti sva 3 boda na ovom meču, što bi trebalo da nam garantuje atraktivnu utakmicu sa dosta golova. Naš prijedlog je igra GG po kvoti 1.70 u MozzartBet kladionici. Arsenal jeste sjajna ekipa ali mislimo da će Vila pružiti jak otpor i da ćemo makar na kraju jednog poluvremena vidjeti neriješen ishod. Naš prijedlog je shodno tome igra PIK X po kvoti 1.80. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom 4+ po kvoti 2.75 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.