TIP DANA: Parma – Milan: Rosoneri bi do prve pobede, ali Parma nije za potcenjivanje!

Subota nam donosi nekoliko zaista spektakularnih mečeva širom Evrope, a u moru veoma interesantnih duela, za vas smo ovo puta pripremili meč koji će biti odigran na stadionu Enio Tardini u Parmi, gde će istoimeni domaćin ugostiti ekipu Milana.
Ako se malo vratimo u istoriju, setićemo se da su međusobni mečevi između ova dva tima uvek donosili dosta uzbuđenja, pošto je poznato da se Parma krajem devedesetih redovno borila za Skudeto.
Ovog puta su uloge znatno izmenjene, domaćin u svojoj povratničkoj sezoni želi pre svega da osigura opstanak, dok Milan sa novim trenerom želi ponovo da se umeša u borbu za naslov prvaka Italije.
Svakako, sva je prilika da nas na Tardiniju očekuje veoma zanimljiv duel, čiji početak je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Parma: Sjajna partija u prvom kolu protiv favorizovane Fiorentine!

Pamtimo sigurno svi onaj krah Parme iz 2015. godine, kada je klub praktično ugašen, pa je ekspresno oživeo. Tada se ovaj klub takmičio u četvrtom po kvalitetu rangu italijanskog fudbala, a u naredne tri godine Parma je postala prvi klub koji je u tri sezone zaredom uspevao da se izbori za plasman u viši rang i uspela je da se vrati u Seriju A u kojoj se zadržala do sezone 2020/21. tokom koje je slavila samo tri pobede i ponovo ispala u niži rang.
Nakon nekoliko pokušaja, Parma je prošle sezone konačno uspela da u kontinuitetu odigra dobro u Seriji B, na kraju zauzme prvo mesto na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Komo, što je naravno bilo dovoljno za direktan plasman u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala, što je svakako bio povod za veliko slavlje na stadionu Enio Tardini.
Inače, oni nešto stariji se sasvim sigurno sećaju da je Parma krajem devedesetih igrala na veoma visokom nivou, klub se redovno borio za Skudeto, a u tom periodu je ovaj tim stigao i do dva trofeja u Kupu UEFA (današnja Liga Evrope).
Možda i ključna stvar po Parmu desila se na kraju preprošle sezone, kada je trener Fabio Pekija i pored toga što nije uspeo kroz doigravanje da uvede Krstaše u Seriju A, dobio poverenje uprave, i na kraju je to rezultiralo već pomenutim prvim mestom na tabeli, uz konstataciju da je nekadašnji osvajač Liga Evrope prošle sezone zaista najviše pokazao od svih timova u drugom po kvalitetu rangu italijanskog fudbala.
Nije se tim previše menjao tokom leta, a najveće pojačanje je svakako angažovanje golmana Suzukija, koji je prošle sezone sa dosta uspeha branio u Sent Trudenu. To se najbolje videlo na prvom meču ovogodišnjeg izdanja Serije A, kada je japanski golman branio na veoma visokom nivou protiv nimalo naivne Fiorentine, a taj duel je na kraju završen rezultatom 1:1.
Veliki broj prilika je domaća ekipa propustila u prvom delu susreta, što je iskusna Fiorentina umela da kasni, a ostaje žal, pošto su gosti iz Firence finiš susreta odigrali sa igračem manje, ali su Krstaši u tom periodu propustili nekoliko prilika, od čega jednu veliku, kada je Ćiprijen šutirao malo pored gola.
Inače, ne smemo zaboraviti da je Parma odigrala nekoliko fenomenalnih mečeva tokom pripremnog perioda, a posebno moramo istaći pobedu nad Galatasarajom od 2:0, ali i nad prošle sezone odličnom Atalantom, i to sa 4:1, uz napomenu da je Skamaka baš na tom duelu zadobio povredu zbog koje će propustiti gotovo čitavu sezonu.
Za kraj, poslednji međusobni duel između Parme i Milana odigran je sredinom aprila 2021. godine, upravo na Enio Tardiniju, kada su gosti slavili sa 1:3, i upravo te sezone su Krstaši i ispali u niži rang.

Milan: Da li je Fonseka pravo rešenje za Rosonere?

Pre svega, Milan spada u red najtrofejnijih klubova u Evropi, a do sada su Rosoneri čak sedam puta osvajali naslov prvaka Evrope, uz napomenu da se to poslednji put dogodilo 2007. godine, kada je u velikom finalu savladan Liverpul sa 2:1, a dvostruki strelac na tom meču bio je legendarni Filipo Inzagi.
Zanimljivo je da je tada na klupi Rosonera sedeo Karlo Ančeloti, kome je to drugi trofej u Ligi šampiona sa Milanom, pošto je pre toga italijanski predstavnik do “ušatog” trofeja stigao i 2003. godine, nakon onog čuvenog finala u Istanbulu, kada je Milan savladao Liverpul nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Poslednji veliki rezultat su Rosoneri napravili pre dve godine, kada je ova ekipa stigla do Skudeta, i to pošto je na kraju tim sa San Sira zauzeo prvo mesto na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Inter.
Jedan od najzaslužnijih ljudi za to bio je Stefano Pioli, koji je tako doneo Skudeto Milanu posle punih jedanaest godina. Ipak, italijanskom stručnjaku se nisu oprostile nešto slabije partije u završnici Liga Evrope, mada to i nije bilo prioritetno takmičenje za Rosonere. Podsećamo vas da je pre toga ova ekipa eliminisana iz grupne faze Lige šampiona, u jednoj prejakoj grupi, u kojoj su pored italijanskog predstavnika tu još bili i Dortmund, PSŽ ali i Njukasl.
Bilo kako bilo, zamena za Piolija je Paulo Fonseka, međutim, na prvi pogled treba biti realan pa se zapitati, koliko je to zapravo bolje rešenje od čoveka koji je vratio tim sa San Sira u elitno takmičenje, ali i doneo već pomenuti Skudeto.
Bilo kako bilo, Fonseka se već na prvom ovosezonskom meču nije proslavio, pošto je Milan samo remizirao na svom stadionu protiv Torina, a taj duel je završen rezultatom 2:2, i čak treba reći da domaćin mora biti i zadovoljan sa takvim epilogom, pošto su popularni Bikovi sve do 89. minuta vodili sa 0:2, ali onda su na scenu stupili rezervisti Morata i Okafor i doneli Rosonerima prvi bod u šampionatu, a veoma interesantno je da je domaćin čak imao priliku i za sva tri boda, ali je u finalnom delu susreta izostala dobra završnica. Ono što nije dobro je što su svi već unapred na duelu protiv generalno neugodnog Torina upisali tri boda, pa će Rosoneri sada morati da se vade na gostovanju kod Parme, što neće biti nimalo lak zadatak, pošto su Krstaši kao što smo već pomenuli pružili fantastičnu partiju u prvom kolu protiv favorizovane Fiorentine.
Inače, poput Parme i Milan je igrao fantastično u pripremnom periodu, kada je ova ekipa uspela da savlada timove poput Real Madrida, Mančester sitija i Barselone, što su zanimljivo u ovom trenutku možda i tri najbolje ekipe na svetu.

Naš predlog

Pre svega, naš utisak je da su bukmejkeri širom sveta malo potcenili Parmu, pošto je ovaj klub u prvom kolu pokazao da na veoma visokom nivou može da igra u Seriji A. Sa druge strane, u prvom kolu je bilo evidentno da je novi trener Milana Fonseka dosta lutao, i utisak je da je bivši trener Rome i Lila tek u završnici meča pronašao dobitnu kombinaciju, kada je već bilo kasno za sva tri boda.
U prvom kolu smo takođe videli da se Parma na svom stadionu neće braniti protiv favorizovanih ekipa, već će igrati za gol više, a stiče se utisak da će povratnik u elitni rang italijanskog fudbala i ovog puta ostati neporažen, pa vam hrabro preporučujemo da okušate sreću sa duplom šansom 1X, koju kladionica Mozzartbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.08.


Neminovno je da će nam ovaj duel na Enio Tardiniju doneti dosta pogodaka, pošto će i jedna i druga ekipa igrati na sva tri boda, pa je možda i najrealnija prognoza kada je u pitanju ovaj susret između Parme i Milana igra GG, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.72.

Za kraj, iz potpuno istog razloga vam preporučujemo da usmerite vaš fokus ka igri 4+, uz još bolju kvotu u Mozzartu, koja iznosi 2.75. Takođe, veoma pristojna varijanta je i igra 3+, uz kvotu 1.70 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.