DERBI DANA: Atletiko Madrid – Đirona: Katalonci žele da se prošlogodišnji san nastavi!

Nedelja nam kao i uvek kada su lige “petice” aktuelne donosi pregršt sjajnih mečeva, a nema nikakve sumnje da se derbi dana igra na prelepom Vanda Metropolitanu gde će snage odmeriti Atletiko Madrid i Đirona. Podsećamo vas da je Atletiko prošlu sezonu završio na četvrtom mestu na tabeli, dok je Đirona mimo svih očekivanja na kraju bila trećeplasirana, čime je tim iz Katalonije obezbedio direktan plasman u Ligu šampiona.
U međuvremenu su se Jorgandžije ozbiljno pojačale, a sve u nameri da prekinu dominaciju Real Madrida i Barselone u španskom fudbalu, ali je isto tako i Đirona, i pored prodaje ključnih fudbalera iz prošle sezone, tokom leta dovela nekoliko veoma zanimljivih fudbalera, koji bi vrlo lako mogli da eksplodiraju u ovom klubu.
Početak ovog susreta u prestonici Španije je zakazan za 21:30h.

Atletiko Madrid: Prelazni rok je vrhunski odrađen!

Atletiko Madrid se nije proslavio prošle sezone, pošto je tim sa Vanda Metropolitana sezonu završio bez trofeja. Nacionalni šampionat su popularne Jorgandžije završile na četvrtom mestu na tabeli, iza Đirone, međutim, najbitnije je da je izboren novi plasman u Ligu šampiona, što je godinama unazad primarni cilj ovog tima.
U Ligi šampiona je ovaj tim napravio podvig u osmini finala, pošto je eliminisao Inter, koji je u tom trenutku igrao možda i najlepši fudbal u Evropi, međutim, u četvrtfinalu španski predstavnik nije uspeo da eliminiše Dortmund, koji je na kraju stigao do velikog finala u kom je poražen od Real Madrida.
Sve karte su puleni Čola Simeonea u jednom trenutku bacili na Kup, međutim, i tu je ova ekipa u polufinalu eliminisana od Bilbaa, tako da je sezona morala da bude proglašena neuspešnom.
Zato su odmah čelni ljudi kluba krenuli sa velikom rekonstrukcijom. Tim su napustili Morata, Savić, Hermoso, Depaj, Saul i Sojunču, a klub je doveo Hulijana Alvareza iz Mančester sitija, koji je za sada uz Embapea ubedljivo prva zvezda letnjeg prelaznog roka. Pored toga, nakon sjajnih partija na Evropskom prvenstvu za Španiju, Jorgandžije su iz Sosijedada pazarile Le Normana, da bi pre samo nekoliko dana klub pojačao sjajni Galager, koji je prošle sezone sa dosta uspeha igrao za Čelsi, i po mnogim mišljenjima uz Palmera bio i najbolji fudbaler ove ekipe. Naravno, ne smemo zaboraviti ni na dolazak odličnog Serlota iz Viljareala, pa dolazimo do zaključka da Madriđani poseduju razornu napadačku liniju, koju će činiti pomenuti fudbaler, Alvarez i naravno Grizman.
Nažalost, u prvom kolu novog izdanja španske La Lige, fudbaleri Atletiko Madrida se nisu proslavili pošto je ova ekipa na gostovanju kod Viljareala odigrala nerešeno, a taj duel je završen rezultatom 2:2, uz podatak da smo sva četiri gola videli u prvom delu igre. Možda je pomalo čudno da Atletiko primi toliko golova na otvaranju šampionata, ali sve ide ka tome da Čolo Simeone polako ali sigurno menja svoju filozofiju, i želi da igra za gol više, što je donekle i logično kada u timu imate napadače poput Alvareza, Grizmana ali i Serlota.
Sigurno je da će klub iz prestonice dati sve da se umeša u borbu za naslov prvaka Španije, međutim, i njihovi najveći rivali Real Madrid i Barselona su doveli kapitalna pojačanja, i ako se po jutru dan poznaje mogla bi ovo da bude najzanimljivija šampionska trka u Španiji u poslednjih dvadesetak godina.
Za kraj, u poslednjem međusobnom susretu protiv Đirone, fudbaleri Atletiko Madrida su na svom Vanda Metropolitanu slavili sa 3:1.

Đirona: Može li Đirona da ponovi sjajnu sezonu?

Pre svega, moramo reći da ni oni najveći optimisti nisu mogli da zamisle da će Đirona prošle sezone igrati onako dobar fudbal, što je na kraju bilo dovoljno za fenomenalno treće mesto na tabeli ali i za direktan plasman u Ligu šampiona.
Biće to premijerno učešće za Katalonce u elitnom klupskom takmičenju, a deluje da ovoj simpatičnoj ekipi možda ide i na ruku to što se ovo takmičenje od ove sezone igra po nešto izmenjenom principu, pa tako svaki tim koji uđe u Ligu šampiona ima garantovanih osam utakmica, umesto dosadašnjih šest.
Ako se još jednom osvrnemo na partije Đirone iz prošle sezone, treba pomenuti da je ova ekipa na 38 odigranih mečeva ostvarila čak 25 trijumfa, šest remija i sedam poraza, i na kraju su Katalonci imali pet bodova više od četvrtoplasiranog Atletiko Madrida, ali i četiri boda manje od drugoplasirane Barselone, i treba i pomenuti da je Đirona dosta dugo držala to drugo mesto na tabeli.
Veoma zanimljivo je da je ova ekipa u poslednjem meču prošle sezone na svom stadionu deklasirala ekipu Granade, a taj duel je završen sa više nego ubedljivih 7:0.
Naravno, nakon spektakularne sezone i više nego jasno je bilo da Đirona neće moći da zadrži svoje najbolje fudbalere, pa su tako ovaj klub tokom leta napustili Dovbik koji je u transferu vrednom 30 miliona evra pojačao Romu, potom Garsija koji je za 18 miliona evra prešao u Leverkuzen, ali i Viktor koji karijeru nastavlja u Barseloni. Naravno, možda i najbolji fudbaler iz prošle sezone – Savio, karijeru je nastavio u Mančester sitiju, a poznato je da su engleski klub i Đirona bratski klubovi.
Nije uprava Katalonaca sedela skrštenih ruku, već su u klub ekspresno dovedeni fudbaleri poput Brajana Gila, koji je stigao na pozajmicu iz Totenhema, ali i pomalo zaboravljenog Donija van de Beka, koji je stigao u Đironu kako bi oživeo svoju karijeru. Pre samo nekoliko dana španski klub je u svoje redove doveo i sjajnog Asprilju iz Votforda, u klupskom rekordu, pošto je za usluge ovog sjajnog kolumbijskog fudbalera Đirona platila 18 miliona evra fiksno, plus sedam miliona ukoliko se ostvare bonusi.
Sve u svemu, deluje da Katalonci nemaju nimalo slabiji tim nego što je to bio slučaj prošle sezone, a ostaje veliki znak pitanja da li će Đirona ponovo moći u kontinuitetu da igra na visokom nivou.
U prvom kolu novog izdanja španske La Lige, prošlosezonski hit prvenstva je remizirao na nimalo prijatnom gostovanju kod Betisa, a taj duel je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da je domaći tim imao zrelije šanse i bio bliži pobedi.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na dva međusobna meča iz prošle sezone, doći ćemo do zaključka da je na tim duelima palo neverovatnih jedanaest pogodaka. Ako je suditi samo na osnovu onog što smo videli u prvom kolu kada su Madriđani gostovali kod Viljareala, deluje da je Čolo Simeone malo promenio filozofiju, pa se čini da će Jorgandžije za razliku od prethodnih nekoliko sezona ovog puta igrati za gol više, što i nije neočekivano ako uzmemo u obzir da ovaj tim ima Alvareza, Serlota, ali i Grizmana. Sa druge strane Đirona na ovom gostovanju nema šta da izgubi, i sva je prilika da nas očekuje duel sa dosta pogodaka, pa vam preporučujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.60.

Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da okušate sreću i sa igrom GG, uz kvotu 1.67 u Mozzartu, ali i čak igru 4+, za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 2.55.

Za kraj, sigurno je da će Đirona i ove sezone biti veoma konkurentna kada je u pitanju borba za plasman u neko od evropskih takmičenja, možda čak i Ligu šampiona, ali je zaista teško pretpostaviti da će Katalonci ponoviti prošlu sezonu koja je bila briljantna.
Na sve to Madriđani žele da se iskupe svojim navijačima zbog kiksa u prvom kolu na teškom gostovanju kod Viljareala, pa vam zbog svega ovog toplo preporučujemo da vaš fokus usmerite ka jedinici za koju je kladionica Mozzartbet odredila kvotu 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.