MEČ DANA: Liverpul – Brentford: Enfild dočekuje Arnea Slota, tri boda imperativ!

Liverpul će u okviru 2. kola Premijer lige dočekati ekipu Brentforda. Oba tima su trijumfalno započela novu sezonu, Liverpul je slavio protiv Ipsviča na gostovanju (0:2), dok je Brentford slavio na domaćem terenu protiv Kristal Palasa (2:1). Utakmica je na programu od 17 časova i 30 minuta.

Liverpul: Koliko može Slot?

Arne Slot dobio je jednu od najnezahvalnijih uloga u svijetu klupskog fudbala u 2024. godini. Klop je za devet godina na Enfiildu iz korijena obnovio istorijski legat slavne prošlosti Crvenih i ponovo ih postavio na mapu najznačajnijih činilaca kako u domaćim, tako i u evropskim takmičenjima. ijNemac je osvojio svaki od sedam mogućih trofeja sa Liverpulom. Na prste jedne ruke mogu se izbrojati treneri koji su takvo dostignuće ostvarili u engleskom fudbalu u prethodnih 30 godina. Klub je ozdravio na svim poljima, od rezultatskog do ekonomskog, sve do vraćanja ogromne popularnosti širom svijeta.
Arne Slot bar na papiru ima lakšu početnu poziciju kada je u pitanju kvalitet igračkog kadra, jer je sadašnji tim Liverpula mnogo jači od onog koji je zatekao Klopa 2015. Sa strane Slot je dobio bingo naspram prethodnika, ali će to kompenzovati ogroman pritisak koji će se sručiti na leđa Holanđanina. Rijetko kada se dešavalo u eri Premijer liga da kada neki klub promjeni trenera posle mnogo godina njegov naslijednik bude uspiješan i to je prosto činjenica, nešto što nije vezano konkretno za Slotove trenerske kvalitete.
Sva snaga je Samsonu ležala u kosi, a Mohamedu Salahu u nogama. To što se ošišao, promovisao novu frizuru, nije uticalo na fudbalsku moć, pošto je bilo dovoljno kratkotrajno ubrzanje Egipćanina tokom drugog poluvremena da Liverpulu osigura prijatan boravak na Portman roudu i ukrasi debi Arnea Slota otkako je Holanđanin zamjenio Jirgena Klopa.
Njegove minijature su vrijedne čak i ulaska u istoirijske almanahe. Po dva osnova. Prvo: devet golova dao je Salah u utakmicama Liverpula u prvim kolima Premijer lige. Niko nikad takav učinak nije registrovao. Na primjer, Alan Širer ima osam pogodaka u karijeri. A drugo: baš zbog Moa je Arne Slot postao prvi trener kluba sa Enfilda u 21. veku koji je debitovao u prvenstvu pobjedom. Zapanjujuće je da to od 2000. nisu uspijeli da urade Rafael Benites, Roj Hodžson, Keni Dalgliš, Brendan Rodžers i Jirgen Klop. Slot – jeste.

Brentford: Pčelice znaju da budu veoma opasne!

Da, Brentford i četvrtu godinu zaredom nastupa u Premijer ligi, ali ruku na srce, navijači ovog kluba prilično su zabrinuti u susret novoj sezoni. Pčele su prethodnu završile tek na 16. poziciji i nisu prebacile brojku od 40 bodova (39). Dakle, vožnja od avgusta do maja nije bila nimalo prijatna za ekipu Tomasa Franka.
Nije prijatno ni onima koji će klub bodriti znajući da se od dva velika ljetnja pojačanja, ono skuplje, dovedeno kao naslijednik Ajvana Tonija povredilo. Brazilac Igor Tijago stigao je iz Briža, ali se u julu povrijedio u prijateljskom meču sa Vimbldonom, a problemi sa meniskusom odvojiće ga van terena makar do kraja kalendarske godine. Pritom, Tonijeva sudbina još je neizvjesna. Za sada je u timu, ali ponude se naziru, a budući da mu ugovor ističe ljeta 2025. ovo je poslednji trenutak kada bi Bretford mogao da zaradi novac na reprezentativcu Engleske.
U postojećoj konfiguraciji snaga, ako izbjegne borbu za opstanak, Brentford i Frank smatraće sezonu uspiješnom. Teško da mogu da napadnu rekordnu premijerligašku brojku iz sezone 2022/23 koju su završili sa 59 bodova i na devetom mjestu na tabeli. Vjerovatno bi bili zadovoljni da se ponovi takmičarska 2021/22 kada su dobacili do 46 bodova i 13. pozicije.
Nije bilo nepremostivih odlazaka, ali uz pomenutog Tijaga i Fabija Karvalja što je stigao iz Liverpula da unaprijedi kreativnost Frenkovog tima, Brentford je prilično skromno i neupečatljivo poslovao ovog ljeta. Stoga bi u prvi plan mogli da iskoče mladi korejski štoper Đi So Kim i ukrajinski ofanzivni vezista Jegor Jarmoljuk.
Odluka Tomasa Franka da u protokol utakmice 1. kola ne uvrsti Ajvana Tonija predstavljala je svojevrsno iznenađenje, međutim i bez prekaljenog napadača Brentford je pobjedom otvroio novu premijerligašku sezonu. Izostanak saigrača na najbolji način iskoristio je Joan Visa koji je asistencijom i golom potpisao trijumf nad Kristal Palasom (2:1).
Iako su gosti uspostavili željeni ritam i stavili Flekena na ozbiljna iskušenja, niz nerealizovanih šansi došao je na naplatu u 29. minutu kada je Brajan Embeumo iskoristio pas Vise i na sjajan način otvorio sezonu.

Naš prijedlog:

Liveprul očekivano kao ogroman favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf domaćina u PrimoBet kladionici iznosi 1.25. Trijumf gostiju plaća se kvotom 9.80, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 6.50.

Liverpul je jedina ekipa koja nije dovela nijedno pojačanje ovog ljeta i uprkos tome su jedni od glavnih favorita za titulu u Engleskoj. Poslednjih par godina u duelima ove dvije ekipe gledamo dosta golova, a tako nešto očekujemo i na današnjoj utakmici. Naš prijedlog je igra 4+ po kvoti 1.88 u PrimoBet kladionici. Pobjeda domaćina se ne dovodi u pitanje i shodno tome predlažemo kombinaciju 1&3-6 po kvoti 1.70, a za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom GG1 (prvo poluvrijeme) po kvoti 4.00 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.