TIP DANA: Lans – Brest: Gosti žele da pokažu da prošla sezona nije bila slučajnost!

U nedelju je veoma interesantna ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope očekuje nekoliko veoma zaninmljivih mečeva, a ovog puta smo za vas pripremili jedan duel iz francuske Lige 1, i to susret između Lansa i Bresta. Zanimljivo je da je Lans preprošle sezone bio najprijatnije iznenađenje, pošto je ova ekipa mimo svih očekivanja došla do vicešampionske titule, ali i plasmana u Ligu šampiona, a prošle sezone je to bio Brest, koji je u jednoj triler završnici na kraju stigao do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
I jedni i drugi su u međuvremenu dobrano promenili igrački kadar, ali sva je prilika da nas ovog popodneva očekuje jedan veoma interesantan duel.
Početak susreta je zakazan za 15 časova.

Lans: Sjajne partije na početku sezone!

Lans je osnovan davne 1906. godine, a do sada je ova ekipa samo jednom došla do trofeja u francuskoj Ligi 1, i to 1998. godine, kada je ovaj klub imao identičan broj bodova kao i drugoplasirani Mec, ali je Lans imao bolju gol razliku, i to je na kraju i presudilo.
Od ostalih dostignuća prosto moramo napomenuti i polufinale Kupa UEFA (sadašnja Liga Evrope) 2000. godine, ali i četiri trofeja namenjena pobedniku francuske druge lige, bolje rečeno Lige 2, a poslednji put je to bio slučaj 2009. godine.
Preprošla sezona je bila fantastična pošto je Lans na kraju završio na drugom mestu na tabeli i stigao do vicešampionske titule u Francuskoj, a sve to je ovom klubu donelo plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje. Nije se tamo francuski predstavnik obrukao, ali ipak grupa je bile preteška, pošto su njoj bili Arsenal, Sevilja i PSV, a na kraju je Lans morao da se zadovolji sa trećim mestom na tabeli i nastavkom takmičenja u Ligi Evrope, gde je ovaj tim odmah eliminisan od nemačkog Frajburga.
Što se tiče prošlog izdanja Lige 1, na kraju je Lans završio na sedmom mestu na tabeli što je ovom timu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, i sigurno je da se ovom timu ponovo nema šta zameriti, pošto je primarni cilj ispunjen, a to je naravno borba za evropska takmičenja.
Nažalost, deluje da Lans nije imao sreće pri žrebu, pošto je ova ekipa za protivnika u plej-ofu dobila grčki Panatinaikos, koji je tesno eliminisan od Ajaksa, nakon jedne nestvarne penal serije, međutim, u prvom kolu je nekadašnji šampion Francuske odigrao jedan sjajan meč na svom terenu i slavio sa 2:1, pa se tako ova ekipa nalazi nadomak plasmanu u Ligu konferencije, ali treba ipak sačekati i revanš. Treba podsetiti da je domaćin u 20 minutu susreta ostao bez Medine koji je isključen, što znači da je francuski predstavnik više od 70 minuta igrao sa igračem manje, i u toj konstalaciji snaga uspeo da postigne jedan gol, što je svakako sjajan podatak.
Pre tog prvog duela kvalifikacija za plasman u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje započelo je novo izdanje francuske Lige 1, a odmah na startu su fudbaleri Lansa ostvarili veoma važan trijumf, i to na nimalo prijatnom gostovanju kod Anžea, kada je bilo 0:1. Čovek odluke bio je Said, sredinom prvog dela igre, pa je tako ovaj fudbaler samo nastavio tamo gde je stao prošle sezone, kada je bio strelac sedam golova u prvenstvu Francuske.
Generalno, poznato je da Lans poslednjih sezona igra fantastično na domaćem terenu, i upravo to ovoj ekipi dve godine zaredom i donosi plasman u Evropu. Što se tiče poslednjeg međusobnog susreta između Lansa i Bresta, on je odigran početkom marta ove godine kada je nekadašnji šampion Francuske na svom stadionu slavio sa 1:0.

Brest: Može li Brest da ponovi prošlu sezonu?

Brest je osnovan 1903. godine, a najveći dosadašnji uspeh ovaj klub je ostvario davne 1981. godine, kada je osvojena Liga 2. Pored toga, vredi pomenuti i dva četvrtfinala francuskog Kupa, a poslednji put je Brest došao do toga 2015. godine, kada je eliminisan od Oksera nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Ipak, kada se podvuče crta, utisak je da je najveći uspeh u 121 godina dugoj istoriji ovog kluba treće mesto u prošlom izdanju elitnog ranga francuskog fudbala, a sve to je ovoj simpatičnoj ekipi donelo premijerno učešće u Ligi šampiona.
Uoči poslednjeg kola je delovalo da Lil ima veće šanse za direktan plasman u elitno klupsko takmičenje, pošto je popularnim Dogama bila potrebna samo pobeda na domaćem terenu protiv Nice. Ipak, Lil je odigrao samo 2:2, protiv tima sa Azurne obale, uz podatak da su gosti do poravnanja rezultata stigli u drugom minutu sudijske nadoknade. Sve to su fudbaleri Bresta i te kako znali da iskoriste, pošto je ova ekipa relativno lako u poslednjem kolu slavila na gostovanju kod Tuluza sa 0:3, pa je tako ovaj tim na kraju stigao do direktnog plasmana u Ligu šampiona, što je sasvim sigurno nešto što ni oni najveći optimisti pre početka sezone nisu mogli da pretpostave.
Ako se još jednom osvrnemo na prošlu sezonu, na kraju je ova ekipa imala dva boda viška u odnosu na četvrtoplasrirani Lil, uz konstataciju da od prošlog izdanja Lige 1, tri najbolje prvoplasirane ekipe imaju direktan plasman u Ligu šampiona, dok četvrti tim ide u kvalifikacije za elitno klupsko takmičenje.
Deluje da bi Brest i mnogo ranije obezbedio plasman u Ligu šampiona, da ova ekipa pre tog trijumfa u poslednjem kolu nije vezala dva remija i to protiv ne previše jakih ekipa Nanta i Remsa.
U premijernom meču novog izdanja francuske Lige 1, fudbaleri Bresta su doživeli pravu katastrofu na domaćem terenu od Marseja, a taj duel je završen rezultatom 1:5. Na prvi pogled deluje da domaća ekipa neće moći da ponovi prošlu sezonu, međutim, treba istaći da je Marsej prodisao dolaskom De Zerbija, i tim sa Velodroma je svakako jedan od glavnih kandidata za naslov prvaka Francuske.
Što se tiče međusobnih mečeva sa Lansom, na poslednjih pet duela između ova dva tima tri trijumfa su ostvarili fudbaleri Lansa, jednom je bilo nerešeno, a jednom su do pobede došli i popularni Karibi, i to u prvom delu prošle sezone kada je ova ekipa u jednom fantastičnom meču na svom terenu na kom smo videli čak pet pogodaka slavila sa 3:2.
Za kraj, treba reći da je francuska ekipa u pripremnom periodu odigrala nekoliko veoma kvalitetnih mečeva, a u generalnoj probi pred start Lige 1, Brest je remizirao protiv Juventusa (2:2), što je svakako odličan rezultat.

Naš predlog

Godinama unazad Lans igra fantastično na domaćem terenu, a upravo zbog toga ova ekipa dve godine zaredom i završava u gornjem delu tabele. Generalno, smatramo da nije realno da Brest ponovi prošlu sezonu, pa vam zbog svega toga toplo preporučujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.78.

Mišljenja smo da će nekadašnji šampion Francuske od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Bresta, a sve to kako bi domaća ekipa što pre došla do vođstva, a samim tim i olakšala sebi posao u nastavku susreta, pa vam hrabro preporučujemo da vaš fokus usmerite ka prelazu 1-1, za šta je kladionica Mozzartbet odredila fantastičnu kvotu 2.80.

Generalno, nema nikakvog razloga da ne prisustvujemo jednom veoma efikasnom duelu, pošto će sasvim sigurno i gosti imati šta da poruče na jednom od najtežih gostovanja u Ligi 1, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Mozzartbet plaća sa odličnom kvotom 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.